24/11/2020

sportarad

stiri sportive din judetul arad

Două prezențe pe podium pentru atleții arădeni la Cupa României Open Juniori

Stadionul bucureștean „Iolanda Balaș Soter” a găzduit prima competiție atletică post-izolare și anume Cupa României OPEN juniori. Au luat startul un număr destul de mare de sportivi în condițiile speciale impuse de autorități.

De altfel, cursele de fond, semifond, ca și ștafetele, nu au fost incluse în program pe motiv de…distanțare socială. din cauza situației speciale menționate. De asemenea, la intrarea în incinta arenei s-a efectuat un triaj al sportivilor și antrenorilor, iar accesul spectatorilor în stadion a fost strict interzis.

La competiție au participat și șase atleți arădeni de la CSȘ Gloria, iar cea mai importantă performanță a obținut-o Andrei Severin (CSȘ Gloria / CSM Arad – juniori I), care a luat aurul în proba de suliță. Pe podium la suliță, dar pe locul 3 a urcat și Vannessa Oriaku (CSM / CS Universitatea – juniori III).

Pe locul 4 la disc s-a clasat Mihai Motorca (CSȘ / CSM – juniori III), în timp ce Vannessa Oriaku (200 m) și Ioana Toader ( CSȘ Gloria – 200 și 400 de m) nu s-au apropiat de medalii. Apoi, Bogdan Jurcă (CSȘ Gloria), alergător de 800 și 1500 de metri, a fost nevoit să intre în concurs la 400 de metri și s-a mulțumit cu poziția a 36-a din 75 de concurenți. Denis Both (CSM / CSU) a participat în afara concursului, în proba de suliță.

În general, cu excepția atleților din circuitul loturilor naționale, sportivii au obținut rezultate sub cele de anul trecut, iar cauzele sunt de la sine înțelese. La rândul lor, atleții nu s-au putut antrena deloc timp de aproape 3 luni de zile, revenind la pregătire sub comanda antrenorilor Constantin Miclea și Zoltan Szabo. Oricum, pregătirea specifică pentru acest concurs a început în urmă cu doar două săptămâni, când Federația l-a și prins oficial în calendarul ei.

„S-au făcut clasamente pe categorii de vârstă, iar ca rezultate, cel mai valoros este al Vanessei, care cu 38,77 metri şi-a stabillit record personal, baremul pentru Mondiale este 44, deci e la vreo cinci metri şi eu zic că va arunca mult mai bine în perioada următoare. Severin şi Motorca au concurat şi ei foarte bine, iar Ioana Toader este o sportivă de perspectivă, în primul an la junioare III, este muncitoare şi conştiincioasă, în doi ani o văd bine de tot. Denis a aruncat în afara concursului, are încă un blocaj, dar încet-încet trebuie să ajungă să arunce 72,73 de metri, practic 75 de metri este obiectivul lui, avem timp suficient să creştem şi să ne atingem obiectivele. La Naţionalele de copii vor concura atleţi doar de la CSS, avem şanse mari la trei medalii, dacă nu chiar la 2-3 titluri”, a declarat profesorul Constantin Miclea, antrenor al secţiei de atletism la CS Municipal Arad.

Peste o săptămână, pe aceeași arenă din Capitală sunt programate „naționalele” pentru copii.

1
0
%d blogeri au apreciat: