UTA Arad

Suporterii UTA-ei au luat foc după ratarea matematică a promovării și au sărit la gâtul lui Alexa, dar s-au luat verbal și de favoriții lor: „I-am rugat să aibă încredere în noi până la capăt”





După „rețeta” de la meciul cu Petrolul, fanii „Bătrânei Doamne” s-au adunat și la meciul din acestă după-amiază cu Rapidul. De data aceasta, în curtea autoserviceului de lângă arena „Motorul”, respectiv pe schelele, cldărirea în construcție și chiar pe acoperișele clădirilor, s-au strâns mult mai mulți, în jur de 200. Nu au pătruns niciun  moment în incinta arenei și și-au încurajat prin cântece și scandări favoriții, aprinzând și fumigene „roș-albe” spre finalul partidei.

Alexa, provocator și…neînfricat

Ar fi trebuit să fie fumul care să risipească blestemul Ligii a 2-a la Arad, însă rapidistul Mallo și lipsa de reacție jucătorilor gazdă le-au stricat socotelile. În plus, Dan Alexa a mai avut un motiv de bucurie în disputele cu rivala sa de-o viață. „Chirurgul” nu le-a rămas dator fanilor utiști care l-au înjurat la scenă deschisă tot meciul, dar mai ales după ultimul fluier al lui Radu Petrescu, ci s-a luat în gură cu ei și le-a arătat semne vecine cu obscenitatea.

Zeci de suporteri utiști au rămas zeci de minute bune în fața gazonului, așteptând ca delegația rapidistă să se îmbarce în autocar. Trei dintre „ultrași” au profitat de o breșă din lanțul jandarmilor și bodyguarzilor ieșiți și ei din stadion să protejeze cordonul oaspeților și au angajat un ușor contact fizic cu Dan Alexa. Antrenorul Rapidului nu s-a lăsat la ei, după cum a recunoscut pentru prosport.ro: „Erau destui și nu am avut ce să fac, decât să mă apăr. Doar nu era să stau să iau bătaie. Nu au ajuns la jucători să îi lovească. Eu mă pregăteam să urc în autocar când au venit toți acei suporteri”. Gentlemen cum îl știm Dan Alexa a luat, însă, bătaie acum câteva luni de zile de la impresarul Ana Maria Reghecampf.

În rest, jucătorii Rapidului nu au avut deloc de suferit, urcându-se la timp în autocar. Cel mai speriat a fost Petre Goge, care la vederea fanilor arădeni scăpați de jandarmi, a sărit pur și simplu peste un autoturism parcat în fața stadionului, declanșându-i și alarma. O mică parte dintre giuleșteni, au fost ținuți de stewarzi după poarta stadionului până ce s-au calmat spiritele. Aici, fundașul Alex Iacob a făcut o adevărată criză de nervi, dând cu pumnii amenințător în grilaj și spunându-le forțelor de ordine arădene să nu le arate milă susținătorilor în alb și roșu.

Balint i-a potolit printr-un discurs succint pe suporterii arădeni

Din păcate, nervii suporterilor UTA-ei s-au revărsat și împotriva favoriților. Reproșurile au început imediat după meci, când Rus și colegii săi s-au dus să le mulțumească, spășit, pentru susținere. S-au auzit și vorbe grele din partea fanilor dezamăgiți pentru ratarea sărbătorii din această seară, existând și câteva replici din partea fotbaliștilor. Până la urmă, Alexandru Meszar a obținut aplauze timide și dintr-o parte și din cealaltă, însă nervii suporterilor nu s-au potolit.

Bogdan Apostu a fost și el la un pas de un conflict cu câțiva susținători ai echipei emblemă a orașului, însă nici rezervele UTA-ei, sau fotbaliștii s-au temut pentru integritatea lor fizică în momentul în care au dorit să plece de la stadion. A fost momentul în care Laszlo Balint, însoțit de administratorul sportiv, Dorin Stana au ieșit în mijlocul suporterilor. ”Ați văzut și voi ce se întâmplă în acest play-off, nicio echipă nu a câștigat acasă. Să joci pe acest sintetic este ceva infernal, dar nu am venit aici să caut scuze. În schimb, vă promit că vom lupta până la ultimul strop de energie . Eu atâta pot să vă spun și, credeți-mă, o să ne atingem obiectivul. A fost un an extraordinar de greu, cu greutăți și obstacole, pentru toată lumea. Credeți-mă că am 200 tensiunea, căderi de glicemie, de toate, băieții au tălpile pline de sânge, dar aveți încredere în noi. Vă rog, aveți încredere în noi până la capăt!”, a fost scurtul discurs al „principalului” utist, ce a cules aplauze.

Și în dialogul cu jurnaliștii, ce a avut loc tot în afara arenei, Balint și-a manifestat, oarecum, înțelegerea față de ultrașii arădeni, chiar dacă aceștia au avut o atitudine războinică. „Nu e cazul să facem din țânțar armăsar, suporterii arădeni ne-au încurajat mereu și e normal să aibă așteptări de la noi. Era normal ca la acest meci, în condițiile în care aveam două rezultate din trei, ei să spere la mai mult, dar i-am rugat să aibă încredere în noi pentru că noi am adus această echipă pe primul loc, noi am reușit să facem destule meciuri bune. E adevărat că acum nu trecem prin cea mai fastă perioadă a nostră, dar ne vom aduna și într-un final ne vom atinge obiectivul. Supărarea noastră este că nu am reușit să le oferim această satisfacție, această bucurie. Toată lumea se pregătea de sărbătoare, dar vedeți și dumneavoastră cum este acest play-off…Nu am reușit să câștigăm niciun punct și suntem supărați”, a punctat Balint.

FOTO: Claudia Carp

22 comentarii

  1. D-le Balint, mai lasati-ne in pace ca mergeti la spital de la stadion cu play-off-ul asta, dar unde Este acel spirit si sacrificiu din timpul campionatului cand am avut 11 meciuri tot la 3 zile si altfel de sacrificiu am vazut , jucatorii mancau terenul….acum parca sunt niste gaste bete….nu am vazut 3 pase legate, nu jucam nimik, nu am vazut acea daruire pt o partida de asa importanta…trist…cu asa prestatie in Liga 1 vom fii ciuca bataiilor….dezamagitor…la Arges o sa ne manance aia si iarasi scuze si ne pare rau …..atat stiti sa ziceti ….???

    0
    0
  2. Din păcate nu aveți atitudinea și respectul unor profesioniști, restul sunt povesti,dacă Arges bate la Ploiesti veți juca ultima etapă cu promovarea pe masă,nu poți sta la jocul rezultatelor,aici se vede valoarea, sper să mă înșel dar fotbaliști puțini vor ajunge,repet ce am spus și în trecut,nu poți juca la Arad cu așa o atitudine, penibili, vorbele sunt de prisos dar noi cu UTA vom ține mereu dar voi de la acest sport pe care îl mimați nu veți obține prea multe realizări sau venituri care sa va ajute in viața unui muritor (muncitor)de rând……

    0
    0
  3. Normal ca suporterii aradeni sa fie suparati dupa atatia ani de liga2a si acuma cand UTA este foarte aproape sa promoveze pare sa se darame toiul ca un castel de nisip dupa un parcurs excelent si cu multe eforturi si sacrificii !!! Dar acuma UTA trebuie sa stea la mana PETROLULUI si MIOVENIULUI PT. A NU A MAI AVEA EMOTII MARI IN ULTIMUL MECI CONTRA FC . ARGESULUI !!! SA SPERAM CU TOTII CA, MARTI UTA PRIN REZULTATELE POZITIVE PT. UTA NU VA MAI FI NEVOITA SA SE DUCA LA PITESTI O DEPLASARE INFERNALA !!! SPERAM SA FIE BINE !!!

    0
    0
  4. Se pare că batausii nostri ultrasi au fost altoiti de pletosul din caransebeș.. Nu trebuiau lăsați nici in curtile vecine, probabil vom fi amendati că pe digi au arătat imagini cu ultrasii vietii intrati pe stadion, iar Vali Moraru ne-a criticat pe bună dreptate organizarea. Amenda să o platiti voi ultrasilor altoiti de Alexa

    0
    0
    1. cum sa plateasca uta pt niste indivizi care au fost intr un spatiu privat in afara stadionului?ce puteau face cei de la uta sa untre pe proprietatea privata a altuia?la fel alexa a provocat totul se vede pe filmari e singurul vinovat !

      0
      0
    2. Fii serios, Alexa s-a căcat pe el de frică, paralizase acolo cand i-a văzut. Bine, nu e un comportament normal, dar dacă eram noi la ei ar fi fost de o mie de ori mai rău. Presa exagerează într-un mod grotesc, nu au fost așa multi in acea curte, iar Alexa e un tip de 2 lei care provoacă galeriile adverse și și-a primit ce merita.

      0
      0
  5. Nu dupa “ ratarea matematica “ . Ci dupa ce Alexa le a aratat in ciuda , degetul cel din mijloc , in timp ce mergea spre vestiar , la finalul meciului si i a injurat !!!!!

    0
    0
  6. Cand iti doresti cu adevarat sa obtii ceva, nu mai e nevoie sa amintesti ca ti-ai dorit si ca ai luptat, dar totusi…. fiindca uneori chiar se intampla sa nu poti, din varii motive! Dar, analizand la rece ceea ce s-a intamplat se vede ca nu a existat acea dorinta, acel ceva care sa faca sa tasneasca sange din calcaie (la figurat) sa lupti, sa te zbati, sa pui presiune, sa dai tot ce ai. Scuzati-ma! Asta s-a vazut! Am vazut si de pe stadion si de pe telefon! In schimb am vazut teatru de cea mai joasa speta a „inimosului apropiat” B. Apostu care a avut o reactie de mitic adevarat, nu de Hunedorean cinstit. Am vazut un Balint care a „simulat” un plans neconcretizat. Eu nu vreau sa cred ca a fost blat, dar este bataie de joc ce s-a intamplat pe teren!

    0
    0
  7. Da COSMINE, dar si TURISUL trebuie sa castige cu MIOVENIUL si daca castiga,si Argesul bate la Ploiesti, ULTIMA ETAPA, Daca UTA ia bataie de la Pitesteni , UTA mai are o sansa si sansa stii care este ? SA CASTIGE RAPIDUL IN FATA TURISULUI !!!

    0
    0
  8. Ce s-a intamplat repriza2a de baietii au fost de nerecunoscut ? Daca in ultima etapa suntem la mana RAPIDULUI ca sa putem promova un Rapid care trebuie sa obtina victoria in fata TURISULUI ? Este una dintre variante !!!

    0
    0
  9. Împiedicatii ăștia n-au reusit să de niciun gol de vreo 6-7 meciuri, dar la UTA ia dat două.Hmm! S-a dus încrederea, de-acum ne asteptăm la orice.

    0
    0
  10. E trist ce s-a intamplat la acest meci sau poate chiar in acest Play-Off, ma refer la prestatia UTA-ei.O cu totul alta fata decat in sezonul normal.Eu nu vad decat 2 variante.Prima varianta ar sugera ca aceasta este valoarea echipei in acest moment(cu totul diferita fata de cea de dinainte de pandemie).S-au obtinut 4 puncte din 12 posibile,ceea ce mi se pare extrem de putin.E adevarat ca se pot inca realiza cele 7 puncte din 12,lucru pe care eu l-am considerat a fi necesar pentru promovare(am scris asta la un comentariu mai vechi).A doua varianta,din punctul meu personal de vedere,ar fi mai grava decat prima si ar sugera ca noi suporterii ne stresam degeaba pentru echipa noastra favorita…oricum noi nu contam in fata „intereselor”celor care decid rezultatul de pe teren…indiferent ca ne referim la federatie,conducere,jucatori… Sincer va spun ca nu am mai fost asa de dezamagit de UTA de foarte mult timp.Cred ca vom obtine promovarea,cel mai probabil prin jocul rezultatelor indirecte,dar asa nu ne putem prezenta in Liga 1(in nici una dintre cele 2 variante…e parerea mea,nu trebuie sa fiti de acord cu ea)…si nici nu cred ca as mai putea sa ma bucur cu adevarat de aceasta promovare…care sa nu uitam ca ar fi obtinuta la 18 ani distanta de ultima promovare obtinuta pe teren,cea din 2002.Aveam 7 ani cand UTA a eliminat pe Feijenoord Rotterdam si a devenit prima mea iubire in sport… cred ca m-am nascut cu vreo 20 – 30 de ani prea tarziu… dar aceasta-i viata de suporter.

    0
    0
  11. De-za-mă-gi-tor! Aţi stricat tot ce-aţi construit până acum: încredere, stimă, respect! Nedemn de UTA! De fapt, în nota vremurilor. O combinaţie ciudată de minciună cu adevăr. Mai bine fără!

    0
    0
  12. Dragi jucatori ai echipei UTA, mai ales tu Melinte, am crezut in voi si in tine, dar se pare sunt si mai ales tu Melinte ai fost si esti doar un smecher parior. Iacob face minuni in poarta, nu si cand este tradat de aparare, mai ales de catre tine. Balint ti-a dat 1000 de sanse, dar le-ai irosit… Exista un D-zeu!

    0
    0
  13. Salarii tăiate pe timp de pandemie – NU.
    Respect necondiționat din partea suporterilor – DA
    Sprijinul intregului oraș – DA.
    Și ei ce fac? intră pe teren și fac figurație + 2 goluri incasate de la unii care n-au bătut pe nimeni până acum și au inscris un sigur gol tot anul ăsta.
    Au stricat absolut toată bucuria promovării (dacă o vom obține) și tot ce au construit frumos, este inadmisibil să te prezinți in halul ăsta la un meci cu atât de mare importanță….asta dacă băieții nu știau rezultatul inainte ca meciul să inceapă.

    0
    0
  14. D-le Balint, culege-i mai des pe jucători de pe terasa de la Coandi si poate vor juca și ei ceva după aceea…

    0
    0
  15. ei își iau salariul bunicel și trăiesc liniștiți ,crezi că le pasa lor de UTA și suporteri ? Exista alti fraieri care îi doresc la echipele lor ,vor îmbrăca alt tricou și se va uita totul. Iar suporterii UTA vor trăi mințiți și dezamăgiți in continuare ! Ilie râdea la interviu iar suporterul de rind era cu nervii la pămînt. Pentru ce să-ți măninci nervii cu astfel de personaje dubioase ?

    0
    0
  16. Eu unul sunt total dezamăgit de jocul prestat in aceste meciuri din play-off.Deci tu nu profiți de jocul rezultatelor echipele care nu ai dat gol in alte meciuri vin la Arad și dau goluri și mai te și bat și tu ii bagi in cărțile promovării deși cu o etapa înainte toata lume era fericita ca nu mai au șanse la promovare și pac vine meciul de la arad când îți trebuie un punct sti ca suporterii sunt pregătiți pentru a sărbătorii promovarea dat tu echipa ce faci nu legi doua pase,nu ai atitudine!Chiar dacă o sa promoveze eu unul nu ma pot bucura pentru ca nu așa am vrut promovare cu chin ci una demnă de numele UTA.

    0
    0
  17. Hai ca le-am aratat ce inseamna ,,civilizatia vestului”. Fair-play, sustinerea favoritilor pana la final, acceptarea infrangerii( nu poti castiga tot timpul ) etc.
    Daca se intampla la ei asa ceva din t****i nu ii mai scoteam , dar daca s-a intamplat la noi, e foarte bine. Dubla masura!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button