UTA Arad

Balint: „Supărător și deranjant că nu reușim să legăm rezultatele pozitive și că ne-am dezamăgit suporterii, care erau pregătiți de promovare”





Un sfert de oră i-a despărțit pe utiști de revenirea matematică în Liga 1. Arădenii au condus la pauză prin golul lui Miculescu, dar fundașul Mallo a întors scorul în favoarea Rapidului, care strică sărbătoarea pregătită în orașul de pe Mureș.

La final, lui Laszlo Balint nu-i venea să creadă că din totalul de 9 puncte puse la bătaie acasă, echipa sa a câștigat doar unul și nu se poate bucura încă de accederea în elita fotbalului românesc. Mai mult, „principalul” arădenilor a spus că e pe punctul de a muri de inimă în urma unor astfel de partide pe muchie de cuțit, cu o miză atât de importantă. „E dureros să pierzi un meci de o asemenea manieră, pentru că știam că cei de la Rapid sunt foarte meticuloși pe fazele fixe. Practic, în afară de fazele fixe, au mai avut doar două șuturi de la distanță. Deci, din punct de vedere defensiv, cred eu că am stat binișor, nu foarte bine, dar binișor. Din păcate, nu am funcționat cum trebuie pe momentul de atac pozițional, nici măcar pe tranziția pozitivă. Avem așteptări mai mari. Suntem cu toții dezamăgiți. Mai ales suporterii, știu că se pregăteau de sărbătoare, dar vedeți și dumneavoastră cum este play-off-ul ăsta…Se confirmă. Toată lumea spunea la începutul play-off-ului că echipele care joacă trei meciuri acasă sunt favorizate și că pleacă din start cu un foarte mare avantaj. Se demonstrează încă o dată, dacă mai era nevoie, că avantajul terenului propriu, în asemenea condiții, este nul. Și pentru noi este foarte dureros, pentru că, vedeți, că sunt suporteri care efectiv așteptau să se bucure de o promovare astăzi. E adevărat că e încă la îndemâna noastră să realizăm acest lucru, dar e cumva supărător și deranjant că nu reușim să legăm rezultatele pozitive. Am reușit un egal acasă, acum două etape, am reușit o victorie foarte importantă la Mioveni și, iată, că astăzi am fi avut nevoie de un rezultat pozitiv. Practic am avut două șanse din trei, am fi avut nevoie de cel puțin un punct. Asta este. O să ne aștepte o săptămână foarte grea. Mergem la FC Argeș în ultima etapă, o deplasare extraordinar de grea. E play-off-ul ăsta… toată lumea a spus că o să fie un play-off palpitant, dar credeți-ne că pentru noi, antrenorii, ne omoară de inimă. Deci mai trecem prin câteva meciuri de genul ăsta și o să ne scoateți din spital (n.a. probabil Gyuszi Balint a vrut să spună stadion) cu Ambulanța”, a spus Balint la microfonul Digi Sport.

Dan Alexa a început meciul de la Arad într-un 4-2-3-1 și nu în formula obișnuită, 4-3-3. „Nu ne-au surprins neapărat, pentru că ne-am adaptat. Poate, totuși, sistemul pe care l-au folosit în prima parte a reprizei ne-a pus puțin probleme pe construcția noastră progresivă. Apoi am reglat anumite lucruri, am reușit să împingem jocul în jumătatea adversă. Din păcate, nu am funcționat la parametri doriți în toate compartimentele și s-a văzut clar acest lucru. Este un play-off cu totul și cu totul ciudat, încercăm să trecem cu bine de aceste meciuri și să ne bucurăm la final”, a mai afirmat antrenorul „Bătrânei Doamne”.

UTA a pornit cu un avans de cinci puncte în play-off și a avut și trei meciuri din cinci de disputat pe teren propriu, însă în două dintre ele a pierdut (3-4 cu Turris Oltul și 1-2 cu Rapid), iar în altul a remizat (1-1 cu Petrolul). Arădenii au marele avantaj de a fi câștigat la CS Mioveni, astfel că rămân cu prima șansă la obținerea promovării matematice, iar acest lucru s-ar putea întâmpla după meciurile de marți, cu condiția ca Argeșul să nu bată la Ploiești sau scorul între Turris și Mioveni să fie egal. Altfel, „roș-albii” nu au voie să piardă în Trivale, chiar dacă vor evolua fără Moise și Bustea, suspendați după meciul de azi pentru cumul de galbene. „Durerea mare este că lucrurile erau și sunt încă la îndemâna noastră și eu îmi doream și chiar le-am spus băieților că noi trebuie să ne rezolvăm problemele noastre și să facem punctele de care avem nevoie să nu ne uităm la alții. Nu am reușit astăzi. Vedem ce se va întâmpla marți. Ideea este că, măcar din orgoliu, trebuie să pregătim meciul de etapa viitoare, de la Pitești, la victorie. Băieții, credeți-mă, că sunt foarte afectați și trebuie să reacționăm, pentru că este un sezon dificil. Ne doream cu toții să sărbătorim după acest joc. Cu toate că am avertizat încă de acum câteva zile că ne așteaptă un meci foarte greu, știam forța Rapidului, știam că au calitate. De aia am și pregătit jocul să încercăm să le blocăm acest joc combinativ. În mare parte am reușit. Știam că sunt periculoși la faze fixe. Trebuie să o repet, iată că acolo nu am reușit să fim foarte eficienți în modalitatea în care ne-am apărat în astfel de momente. Dar trebuie să învățăm din greșeli și să vedem ce formulă o să putem să aliniem etapa următoare, pentru că și din punctul ăsta de vedere avem probleme. Bustea și Moise sunt jucători importanți. Dar eu sper ca toată lumea care va evolua la Pitești să aibă atitudinea necesară, determinare, motivație, ca să putem să ne apropiem un rezultat bun. Repet. Indiferent de ce fac celelalte echipe în meciurile care trebuie să se desfășoare marți”,  a adăugat Gyuszi Balint.

UTA a rămas cu 29 de puncte și se menține pe locul 1 în play-off-ul Ligii 2, în timp ce Rapid a acumulat 24 de puncte și a urcat pentru moment pe locul 3, de baraj de promovare. Celelalte echipe, Turris Oltul Turnu Măgurele (25 puncte), CS Mioveni (24 puncte), Campionii FC Argeș (23 puncte) și Petrolul Ploiești (22 puncte), au câte trei meciuri jucate și urmează să joace marți.

În ultima etapă a play-off-ului Ligii 2, UTA joacă în deplasare la Pitești, cu Campionii FC Argeș, iar Rapid are meci acasă cu Turris Oltul Turnu Măgurele. Meciurile nu au fost însă programate la o dată exactă.

FOTO: Ciprian Petcuț

8 comentarii

  1. DOMNULE BALINT DIN PACATE AZI NU ATI JUCAT FOTBAL DOAR ATI MIMAT ACEST LUCRU INPRESIA GENERALA E CA NU SA VRUT NU CA NU SA PUTUT MAI MULT AZI ATI FOST JENANTI CU TOTI DE LA STAF PINA LA JUCATORI ASTA E PAREREA MEA MARTI VOM PROMOVA DAR NU DATORITA VOUA AZI NEATI UMILIT

    0
    0
  2. Supărător și deranjant este faptul că jucați cu frică in fața oricui iar mesajul ăsta vine de pe bancă, Mister.
    Iar dacă azi ați dat-o in omenii, azi, stati liniștiți, chestiile astea se intorc la un moment dat…unii o numesc KARMA.
    V-ați batut joc de un oraș intreg și ne-ați furat bucuria promovarii dupa atâtia ani de așteptări…să vă fie rușine!

    0
    0
  3. A-ți dat cu piciorul la toată munca voastră, prin ,,prestatia” de azi a-ți pierdut și respectul multora care au simtit ceva necurat! Pe mine că suporter m-ati pierdut, de fapt rămân suporterul acestui club, dar nu voi mai călca pe stadion nici când se va putea, până nu voi vedea plecați toți trădătorii de azi! De la meciul cu rocar nu am mai simtit așa o dezamăgire! SĂ VĂ FIE RUSINE!

    0
    0
  4. Practic i-ati bagat in joc, fericire mare pt suporterii lor. Se pare ca asta a fost singurul țel pe ziua de azi pt voi.

    0
    0
  5. Rușine!!!
    Sa văzut din avion cum i-ați așteptat să vă atace, prima repriza ați jucat la trecerea timpului iar golul dat a fost din prostia rapidiștilor, parcă era un meci amical, cifrele nu mint iar jocul e praf,ai reacționat târziu cu schimbările,din declarațiile tale se înțelege confuzie și ceață, parcă faceți un pas în spate iar dacă mergeți la Arges la egal veți lua bătaie la scor de neprezentare!!!

    0
    0
  6. Jucători modești ce au muncit și au reușit să întreacă alți modești .!! Pentru asta ii respectam și am scos de la naftalină și laude pe care le meritau jucătorii cu adevărat dotați . Când s-au pus pe treabă ceilalți modești ,i-au umilit pe ai noștrii. !! Fotbalul nostru cu ceva virtuți ,trebuie privit la rece și cu multă. modestie . Să nu uităm că și un Moise ,ridicat în slăvi ,nu e decât un jucător marginalizat de propriul club ,care nici macar nu se grăbește să-l recupereze O singura speranță. Câțiva jucători străini ,care în. timp. își pot justifica cheltuielile cu ei !!

    0
    0
  7. Da ai mare dreptate ca rapidul a tras la poarta doar 2 suturi dar noi în două meciuri acasa cu Rapid și cu Petrolul câte șuturi am tras oare știi. Suntem jenanți în toate meciurile de până acum iar scuză nu există deoarece și celelalte echipe s-au antrenat ca și noi.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button