26/09/2020

sportarad

stiri sportive din judetul arad

Scenariu horror pentru UTA pe „Ilie Oană”: Argeșul o întoarce pe Petrolul în ultimele 10 minute și joacă cu promovarea pe masă cu arădenii

Echipa fanion a Aradului e nevoită să sufere până în ultima secundă a actualei stagiuni pentru un loc elita fotbalului românesc. Din trei variante de rezultate în meciurile de azi, Turris – Mioveni x și Petrolul – FC Argeș 1x, utiștilor nu le-a ieșit nimic. De la ora 17, Mioveniul s-a impus la Turnu Măgurele cu 1-0, iar pe „Ilie Oană” a prins contur un adevărat scenariu „horror” pentru „Bătrâna Doamnă”.

Petrolul a condus Argeșul până în ultimele minute și spera la o poziție direct promovabilă în ultima etapă a play-off-ului Ligii 2, însă a cedat cu 2-1 după două greșeli de arbitraj care i-ar permis echipei „Campionii” să înscrie. „Lupii” pierd orice șansă de a mai prinde măcar locul de baraj de promovare, în timp ce trupa piteșteană poate prinde un loc direct promovabil dacă bate UTA pe teren propriu.

Armando Vajushi (15) a deschis scorul pentru Petrolul la prima prezență a sa într-un meci oficial pentru ploieșteni, dintr-un penalty scos de Sergiu Arnăutu. Iar Argeșul a replicat imediat prin Nini Popescu (21), care a lovit bara din interiorul careului. Tot ploieșteanul Nini a fost cel mai periculos jucător al piteștenilor la poarta ”lupilor”, însă a fost blocat cu succes de Răuță. Iar fix înainte de pauză, Țicu (45) a blocat cu mâna în careu o centrare a lui Matiș, însă arbitrul nu a acordat penalty.

În partea secundă, Deac (54) a trimis și el din bară dintr-un plonjon în 6 metri, iar meciul se îndrepta către o victorie a Petrolului. Numai că arbitri nu au fost de acord. Nu au acordat offside la Leca după o centrare din lovitură liberă de Mușat, iar mingea deviată de acesta a fost reluată în plasă de Andrei Prepeliță (82). Ulterior, Sebastian Colțescu a acordat penalty la un henț al lui Țicu la o fază la care a plonjat în careu și avea mâna lipită de pământ la centrarea lui Alin Popa. Vasile Buhăescu (87) n-a ratat de la punctul cu var și Argeșul a ieșit învingătoare.

Duminică, de la ora 18,30, UTA are și varianta remizei în fața celor de la Campionii FC Argeș pentru a promova direct, după 12 ani, în Liga 1. Chiar dacă pierd, „roș-albii” pot spera într-un rezultat pozitiv al Petrolului la Mioveni (victorie sau remiz), deși în acest moment ploieștenii nu mai au pentru ce lupta în actuala ediție de campionat. Scorul meciului dintre Rapid și Turris nu contează deloc pentru elevii lui Laszlo Balint, care în cel mai rău caz vor merge la barajul de promovare, al treilea în ultimii 5 ani de zile.

Formații:

Petrolul Ploiești: R. Avram – Bărboianu, Andr. Răuță, Ant. Manolache, Țicu – Gab. Deac, Meza Colli, Laur. Marinescu (cpt.)(Younes 84′), Vajushi (M. Bratu 76′) – Șt. Blănaru (Pierce 61′), Arnăutu (Ekollo 76′). Antrenor: Costel Enache

Campionii FC Argeș: Micle – D. Oancea, Turda, Mih. Leca, N. Mușat – I. Șerban (Brînzan 69′), Prepeliță (cpt.), I. Năstăsie (Rob. Grecu 78′) – Matiș, Buhăescu (Andr. Panait 90+2′), N. Popescu (Alin Popa 69′). Antrenor: Ionuț Badea

Arbitri: Sebastian Colţescu (Craiova) – Alexandru Vodă (Alba Iulia) și Marius Badea (Râmnicu Vâlcea). Rezervă:  Marian Barbu (Făgăraş).

Observatori FRF: Constantin Gheorghe (Suceava) și Mircea Bucur (Târgu Mureş).

1
2