UTA Arad

Concluzia penultimei runde a play-offului: UTA e la mâna ei în deplasarea de la Pitești! Pentru cine va opta Balint la mijlocul terenului în meciul de promovare?





Jucătorii și antrenorii „Bătrânei Doamne” au vizionat împreună cele două meciuri de ieri, la finalul cărora puteau obține promovarea matematică în Liga 1. Sigur, însuși Laszlo Balint spunea că din punctul său de vedere nu sunt motive de sărbătoare după eșecul intern cu Rapidul, iar după victoriile celor de la Mioveni și Argeș nici măcar nu s-a mai pus problema de așa ceva.

Dimpotrivă, „roș-albii” trebuie să-și adune ultimele forțe pentru ultima rundă, când își joacă un întreg sezon. Arădenii nu au voie să piardă la Pitești ca să revină după 12 ani în primul eșalon, mai ales că s-au învățat deja minte să nu mai rămână la mâna altora. În speță a celor de la Petrolul, care, de altfel, au rămas fără obiectiv în deplasarea de la Mioveni, unde vor da peste o echipă gazdă supermotivată. În cazul în care ambele formații argeșene câștigă, UTA trebuie să se mulțumească cu a 3-a prezență din ultimii 5 ani de zile la barajul de promovare. Iar amintirile nu sunt deloc plăcute după eșecurile cu Voluntari și ACS Poli.

Dacă ne luăm după statistica acestui play-off, ce spune că nicio echipa gazdă nu a câștigat până acum niciun meci din 12 (!?), „Bătrâna Doamnă” are mari șanse să triumfe, dar și statistica există ca să fie la un moment dat demontate pe teren. Poate, totuși, se mai amână momentul…

Cert este că UTA nu se va putea baza în Trivale pe doi dintre titularii săi cerți în play-off, Cristian Bustea și Romario Moise și cel puțin acesta din urmă e foarte greu de înlocuit de Balint. Pe lângă Damian Isac, ceilalți mijlocași centrali de meserie din lot sunt: Cristian Pușcaș, cu 30 de minute stagionale adunate în patru meciuri, Cătălin Vulturar (17 ani) și Dennis Hrezdac (în refacere după operația suferită la ligamente). În returul stagiunii trecute, nu puține au fost meciurile în care Cristi Melinte a jucat „închizător”, dar Laszlo Balint încă nu l-a folosit niciodată acolo. Mijlocași centrali ofensivi ar mai putea juca Miculescu și Jebari, însă niciunul dintre ei nu sunt căliți și pentru faza defensivă a jocului. Așadar, o bătaie de cap în plus pentru antrenorul arădean, care pentru postul de fundaș dreapta lăsat descoperit de Bustea ar avea trei variante viabile: Tomozei, Ciucur sau juniorul Andrei Rus.

Delegația utistă s-a testat pentru coronavirus în această dimineață și, dacă totul este în regulă, se va pune pe drum vineri, după antrenamentul de dimineață. La orele serii, arădenii vor ajunge la hotelul „Yaki” din Pitești, iar a doua zi vor folosi baza de antrenament a adversarilor lor de duminică, așa cum au făcut-o și înainte de disputa de la Mioveni. FC Argeș – UTA se joacă cu promovarea pe masă duminică, de la ora 18,30, concomintent cu Rapid – Turris și Mioveni – Petrolul.

51 comentarii

    1. Mioveni-Petrolu 3-0 , Arges-Uta 2-1 , Rapid-Turis 0-1 si cu asta, basta!!!! Cum a zis Arnold in Terminatorul …Hassta la vissta!!

      0
      0
    2. Dascălul, Mioveni – Petrolul x2, Argeș-Uta x2, Rapid-Turrisx2,asta asa ca să se respecte obiceiul, nici o echipa gazda nu își câștiga jocul de pe teren propriu.

      0
      0
    1. Nu stiu daca va merge sau nu cu echipa a doua , stiu doar ca primarul Mioveniului a declarat ca PA sustinere daca echipa nu urca . Gandind la rece pentru sezonul urmator , ca ploiestean as dori sa am in serie o echipa a Mioveniului fara sustinere financiara , decat echipa Aradului . Zic si eu…

      0
      0
  1. Mioveni -Petrolu – X ,Arges – UTA -X ,Rapid –UTA – X. Nimeni nu câștigă acasă. !! Sub acest semn a avut loc întrecerea Și cele de doi au fost la un moment dat egale Nimic la nimic Toți cu frica ,toți cu cel puțin 50% din potențial Marea capcana. !! Era de fapt alta competiție. !! Asta cum se vede Mai păstrăm ,din nostalgie ,acea superioritate aUTA-ei din întrecerea inițială Atunci ,tainic ,și justificat ,echipa poate obține victoria. !! Hai UTA. !!!

    0
    0
  2. Cele mai logice și sigure înlocuiri pentru cei doi absenți ar fi Pușcaș respectiv Ciucur,dar ce mai e sigur la noi, dacă reușim să-l blocăm in special pe Prepeliță nu cred că vom pierde,sa nu uitam că și Argeș poate rata chiar barajul,vor fii și ei prudenți, păcat că sa ajuns aici, greu dar sper sa vad acea echipa a utei care ne-a încântat înainte de pandemie,hai sa ii și încurajăm totul depinde de noi,așa că hai UTA!!!

    0
    0
  3. Să-l joace oriunde pe Melinte numai in apărare, nu….din partea mea să-l joace atacant, să stea cât mai departe de poarta noastră că m-a terorizat băiatul ăsta cu greșelile lui de incepător.
    Il avem și pe Radu Crișan in lot, nu ințeleg de ce nu primește șanse.

    0
    0
  4. Statistica arata ca UTA a fost batuta sistematic de pitesteni cand i-am intalnit in campionat si cupa ROU,iar fara un egal duminica v-a fi dezastru la UTA ….!La baraj UTA nu are nici o sansa cu turca de joc….De 2-3 ori pe zi citesc stirile sportive din cotidiene de fotbal si azi un ziar scria cum ION PARCALAB (frate vitreg cu Coco Dumitrescu ) prin 1980 dupa o betie si gelos(pentru o femeie din Pucioasa) pe targovisteanul N.Stancu..l-a lovit cu o bata peste cap si ceafa pe Stancu,ce a decedat si l-a lasat acolo 2-3 zile…!Securistii dinamovisti au vrut sa puna omorul in sarcina unui amarat….,dar dupa exhumare si analize la Mina Minovici,Parcalab a facut inchisoare 2 ani….!!!!Vasile Avram ce are fiu pe Marius,fost sef la arbitrajul mun.Buc a imprumutat cu 130 000E pe un sef de la CFR Cj.Ma intreb de unde dracu unii fosti arbitrii ori actuali au atitea bani ???poate ati auzit de bani negri pe la echipe….?????Cu ceva vreme in urma eram pe langa o echipa ca un conducator si la un meci tare culmea a fost delegat sa conduca partida un fin….(am si la Sibiu unul…) si cu tupeu a zis> Nasule tu cat dai,ca ceilalti mi-au promis,,,,,Una pe zi<Deci ajunge pe astazi….Hai UTA nu ne omora…..!

    0
    0
  5. MIOVENI-PETROLUL 1-0 FC ARGES-UTA1-2 RAPID-TURRIS0-0 ZIC EU UTA NU PIERDE VA FI UN MECI PE VIATA SI PE MOARTE

    0
    0
  6. O varianta pe care nimeni nu o ia in calcul.Ce se va intampla oare daca la testele efectuate saptamana asta vreun jucator iese pozitiv?Si nu ma refer neaparat la UTA ci la oricare dintre echipe.Se va amana toata etapa?Pt ca e clar ca odata stiind rezultatul de la celalalt(e) meciuri poti sa iti faci alte calcule cum sa abordezi partida respectiva.

    0
    0
  7. Balint daca pierde la Pitesti si e om de onoare ar trebui sa isi dea demisia……cum sa ratezi promovarea cu 5 puncte avans si 3 meciuri pe teren propriu?…..la baraj sansele oricum sunt foarte mici…..ar fi o greseala sa incepem campionatul urmator tot cu el…..ne trebuie un reset pentru noul campionat pentru ca el o sa aiba tot timpul in minte acest esec si la fel si multi jucatori….sper insa sa ma insel si sa reusim minunea la Pitesti….

    0
    0
    1. Cum sa-si dea demisia dupa meciul de la Pitesti, fiindca vrei tu ?? In caz ca pierde, mai are sansa sa castige barajul, doar nu s-o da la o parte, ca spui tu ! Daca promoveaza si asa ? La fotbal trebuie sa lupti pana la ultima sansa.
      In ceea ce priveste meciurile de acasa: cum a fost posibil ca gazdele sa nu castige niciun meci din 12 meciuri acasa ? Deci, la toate echipele poti sa le pui intrebarea, nu numai la UTA.

      0
      0
  8. Balint daca pierde la Pitesti si e om de onoare ar trebui sa isi dea demisia……cum sa ratezi promovarea cu 5 puncte avans si 3 meciuri pe teren propriu?…..la baraj sansele oricum sunt foarte mici…..ar fi o greseala sa incepem campionatul urmator tot cu el…..ne trebuie un reset pentru noul campionat pentru ca el o sa aiba tot timpul in minte acest esec si la fel si multi jucatori….sper insa sa ma insel si sa reusim minunea la Pitesti….

    0
    0
    1. Daca am scrie un nume toti ar sari ca arsi . Dar eu personal cred ca exista antrenori buni di in Arad la care sa li se dea credit . Si nu ar fi pe interes . Ar fi pe munca .

      0
      0
        1. Adica sa promovezi doar jucatorii unui impresar cu care culmea este prieten la catarama. . Asta pt mn inseamna interes .

          0
          0
    1. Si nu ai din cauza cui ? Nu a lui Balint ca lucreaza doar cu oamenii lui Apostu cu care isi face concediile . Doar interese si iar interese. Niste afaceristi asta sunt toti .

      0
      0
  9. Unde s-a ajuns de la un meci jucat la relanty. Sau poate toate de acasă. Superficialitatea, in orice domeniu, aici duce, la nervi și neperforrmantă. Speram la un meci mare la Pitesti, poate veni o victorie făraa doar și poate că lot avem, dar nu trebuia să se ajungă aici. Succes duminica!

    0
    0
  10. Poate baietii isi revin si va face meciul vietii lor scriind inca o pagina de aur in cartea istoriei acestui club UTA ARAD !!! ASA SA FIE ,PRESIMT EU CA VE-TI FACE UN MECI MARE !!! HAI BAIETII ,CURAJ , LASATI GRIJILE SI LUPTATI CU OPTIMISM !!!

    0
    0
  11. Maine in adunarea generală a lpf se va hotara că nimeni nu retrogradeaza, si din sezonul urmator vom avea 18 echipe in prima ligă! Deci suntem promovati fiindcă mai jos de locul 3 nu putem cădea! Nici nu ar mai fi timp efectiv pt a termina play-out-ul, dinamo mai avand 7 meciuri de jucat! Chiar si așa , sper că victoria va fi a noastră la Pitesti, un ? nu strică

    0
    0
    1. Tot astazi sa anuntat ca Dinamo va fi programata de saptamana viitoare , asa ca nici o sansa a ceea ce a scris mai sus ( + sa repetat de n-spe mii de ori Digi nu va accepta in nici un caz reducerea meciurilor din contractul pe anul acesta ) . DIn pacate echipa de pe locul 3 va trebui sa astepte cel putin 3 saptamani pe tusa pana se va termina playout-ul ca sa poata juca barajul, asa ca doar sa speram cu nu vom fi noi…

      0
      0
  12. Cu siguranta nu se va adopta sistemul cu 18 echipe, poate cu 16 ar fi o sansa numai sa ii convinga cei mari pe plan politic pe cei care finanteaza liga1a !!!

    0
    0
    1. 16 anul acesta e cel mai sigur, cu play off de 6 tur-retur si play out de 10 intr-un singur tur … 18 eventual anul viitor sau peste ceva ani

      0
      0
  13. La cate vorbiți toți nu ar fii o surpriză să-și de-a demisia și dacă promovează,ne vindem ieftin, fără să respectăm anumite principii,ca și cum faci bine mereu dar se mai întâmplă să și greșești și atunci dam cu pietre.
    Eu unul după ultimul meci jucat am spus că Balint nu a avut inspirație la schimbări și se pare că și gestionează greu vestiarul,in special mentalul sau mobilizarea jucătorilor sub presiunea rezultatelor.
    Oare la nivel european câte echipe sunt in situația noastră și echipe care au jucat pentru liga campionilor, păcat, avem antrenor și dam cu pietre în el, bine că de atâția ani suntem în anonimat și acum când în final se gata și stadionul, avem și sponsori noi dam cu pietre,eu unul cred că UTA va crește și va deveni o forță în fotbalul românesc dar trebuie toți, pătimași sau mai puțin pătimași sa învățăm ceva și de la nemți,englezi,spanioli, adică mereu alaturi de echipă, hai UTA,hai Aradul!!!!

    0
    0
      1. Asta e, suport criticile dar sa fii mereu negativ sau să-ți încurajezi echipa doar la bine nu cred că e bine,am exagerat și eu cu criticile la adresa lui Miculescu,poate nu m-am exprimat corect când m-am referit la „fișa postului”,mă refeream la ce joacă,nu neapărat la ce calități are și unde ar trebui sa joace,dar Balint la jucat în bandă….
        In fine, presiune pun toți pe jucători,prea putini gândim pozitivi,poate și societatea în care trăim ne-a schimbat,nu condamn pe nimeni dar rog pe toți să încurajăm echipa,nu suntem mitici,nici sălbatici cum ne fac unii prin presă,hai UTA

        0
        0
          1. nu-mi dau seama de ce, dar toate comentariile tale se opresc in moderare si trebuie sa le aprob manual ,,,

            0
            0
        1. Iti dau un exemplu din campionatul Anglia, liga a 2-a.
          Leeds United a condus clasamentul mai tot timpul in sezonul trecut, a batut contracandidate la ele acasa cu 4-1 sau 3-0. In retur a inceput sa se clatine, a pierdut avansul ce-l avea, a alunecat pe locul 2 (inca direct promovabil), apoi a pierdut acasa chiar meciul direct cu locul 3 (pe care o batuse in tur la ei acasa). A ajuns pe locul 3 si a trebuit sa joace baraj pentru promovare, a jucat cu locul 6 si era clar favorita, a batut in deplasare primul meci cu 1-0…ca sa conduca in retur acasa cu 1-0…si sa piarda cu 2-4 !! Tragedie mare, Leeds astepta de 15 ani sa re-promoveze in prima liga.
          Ce s-a intamplat mai departe ? N-au dat niciun jucator afara (decat unul singur, pentru indisciplina), l-au mentinut pe Bielsa antrenor, fanii s-au adunat sa sustina echipa pe mai departe si stadionul a fost mereu arhiplin…si au terminat sezonul asta pe primul loc, la 10 puncte avans in fata, si au promovat !! au mai avut momente grele si sezonul asta, au mai facut egal acasa cu ultima clasata, etc., dar fanii nu s-au oprit niciodata din a sprijini neconditionat echipa…si au reusit, Leeds United a promovat en-fanfare dupa 16 ani !

          0
          0
        2. Asa da !
          Exemplu de la englezi: Leeds United l-a adus antrenor pe Bielsa in sezonul 2018 in incercarea ei de a re-promova in prima liga dupa 15 ani. Au pornit sezonul ca din pusca si s-au instalat pe primul loc unde au stat multe etape, au invins contracandiate la ele acasa cu 4-1 sau 3-0. In retur s-au mai impotmolit si au alunecat pe locul 2 (tot direct promovabil), apoi au pierdut acasa cu echipa de pe locul 3 si au cazut pe locul 3 care duce la baraj. Asta, dupa ce au fost pe loc direct promovabil cam 90% din competitie. Au pornit la baraj ca mari favoriti, au si invins meciul din deplasare cu 1-0, pentru ca in returul de acasa sa conduca cu 1-0…si sa piarda cu 2-4 ! Tragedie mare.
          Rezultanta esecului a fost pentru sezonul 2019-2020: niciun jucator n-a fost dat afara (in afara de unul pentru indisciplina), antrenorul n-a fost dat afara, ci i s-a prelungit contractul si fanii au tinut langa echipa, la fiecare meci acasa stadionul fiind arhiplin (35-36 de mii), iar in deplasare mereu mergeau 3-5 mii sau chiar mai multi unde se putea.
          Rezultatul sezonului 2019-2020: chair daca a avut poticneli echipa, mai facand cate un egal acasa cu echipa de pe ultimul loc, si multi spuneau (dintre fanii echipelor rivale) ca iar Leeds se va poticni si se va inneca la mal (exista un cantec: Leeds falling apart again), in cele din urma au trecut peste momentele grele si au zbarnait in ultimele etape, terminand campionatul pe primul loc la 10 puncte in fata ! Au promovat, dupa 16 ani lungi de asteptare !
          Pe unii, greutatile ii doboara, pe altii, greutatile ii intaresc. Utistii pot alege din ce categorie sa faca parte.

          0
          0
  14. Sunt foarte de acord cu Cosmin P. și cred și eu că trebuie să fim tot timpul alături de echipă. Ăsta e cel mai mare bine pe care îl putem face. Cuvâtul „suporter” vine din englezescul „to suport”, adică „a susține”. Noi avem cuvântul „susținător” mai puțin folosit, acum, dar adevărat. Câți dintre noi nu au trecut prin perioade grele în viață și soarele s-a arătat atunci când nu se mai așteptau și asta doar pentru că au crezut în ei sau în cei dragi. Hai să facem același lucru cu UTA, să o susținem, pentru că oricum ar fi energiile noastre ajung la echipă și putem pune umărul sau din contră. Haideți să ne arătăm oameni curajoși. Deci răbdaree, capul sus și hai UTA!

    0
    0
  15. Eu voi juca 400 pe Argeș la pariuri ..
    La cum a jucat uta in acest mini campionat nu o văd in stare sa facă o figura frumoasa..
    Dacă pierd bani Is bucuros ca uta revine in liga 1 dacă câștig bani Is bucuros ca am luat ceva bani…
    Eu sper și imi doresc sa pierd pariul dar la cum joaca uta și declarațiile făcute de Balint nu imi miroase a bine ,

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button