UTA Arad

A fi sau a nu fi în Liga 1, meci de totul sau…baraj pentru utiști, în Trivale: „Să ne îndeplinim obiectivul pe propriile forțe!”



Alexandru Meszar nu vorbește mult, dar de multe ori reușește să sintetizeze totul în două-trei cuvinte. Părintele proiectului UTA și-a reafirmat încrederea conducerii și Aradului în jucătorii și stafful tehnic înaintea a ceea ce numește el „un meci cât 7 ani”. Implicat total din 2013 încoace, Meszar și nu uită că suporterii Campioanei Provinciei au trecut prin multe, poate prea multe până a ajunge să se bată pentru accesul în Liga 1. Tauț sau Mailat, în județ, Ișalnița sau Turceni, în eșalonul terț, dar și „câmpurile de cartofi” de la Balotești sau Ghermănești, în Liga 2-a, au fost borne inedite, dar necesare pentru ascensiunea „Bătrânei Doamne”.

Sigur, arădenii au mai aproape de promovare și în verile lui 2016 și 2017, însă niciodată nu au pornit favoriți în barajele cu Voluntariul și ACS Poli și calculele hârtiei au fost respectate. De această dată, „rețeta” a fost alta, prin opțiunea pentru Laszlo Balint, care a închegat un grup, o echipă, ce a dominat cu autoritate ediția 2019-2020 a Ligii a II-a. De la finalul lunii octombrie, UTA nu a mai pierdut poziția de lider, iar pandemia a prins-o la 11 puncte distanță de locurile 2 și 3. Apoi, se știe, s-au schimbat regulile jocului, „roș-albii” și-au pierdut jumătate din punctele acumulate, iar în play-offul cu primele 6 clasate a arătat, cu excepția deplasării de la Mioveni, altă față decât în primele 24 de runde.

S-au pierdut puncte importante, în ultimele două runde nici rezultatele indirecte nu au mai ajutat și UTA a ajuns în postura de a juca cu promovarea pe masă în ultima rundă a play-offului. Vor fi 90 de minute de care pe care, pe arena „Nicolae Dobrin”, din Pitești, acolo unde FC Argeș are doar varianta victoriei pentru a reveni și ea în elită, în timp ce „roș-albilor” le-ar conveni și remiza. Ar fi prea de tot ca utiștii să piardă prima poziție după 9 luni de zile tocmai la ultima strigare stagională și, mai grav, să alunece până pe locul 3, de baraj, dacă Mioveniul o bate acasă pe Petrolul. Statistica este total potrivnică echipelor gazdă în acest play-off, dar cine mai crede în cifre când se joacă cu milioanele de euro (din drepturile TV) pe masă?

Balint: „Ne respectăm adversarii, dar vrem să ne întoarcem cu un rezultat care să ne asigure îndeplinirea obiectivului”

Laszlo Balint a înțeles foarte bine cât înseamnă acest meci pentru întreaga suflare utistă. Sigur, regretă și el, ca și întreg vestiarul că promovarea nu s-a tranșat mai repede, cu atât mai mult cu cât echipa sa va disputa în deplasare partida sezonului și fără două dintre piesele sale de bază, Romario Moise și Cristian Bustea. „Suntem înaintea ultimului pas din acest play-off. Am fi puțin ridicoli dacă am nega importanța acestui joc pentru noi, pentru tot ceea ce înseamnă colectivul din vestiar și pentru club. Dar, în ciuda faptului că în acest play-off nu am arătat cum ne-am fi dorit noi, în primul rând, cei care suntem zilnic acolo pe terenul de antrenament, vrem ca în acest ultim joc să ne arătăm valoarea și forța grupului. Vrem să arătăm cât suntem de puternici și să arătăm că dorința noastră este să ne îndeplinim acest obiectiv, pe propriile noastre forțe și cu un rezultat bun în compania unui adversar care, iată, în acest play-off conduce clasamentul strict al meciurilor disputate până acum. Este singura echipă neînvinsă, o echipă extrem de închegată și organizată, condusă de un antrenor foarte bun cu care sunt chiar prieten. Îl felicit pentru ce a realizat pe tot parcursul mandatului lui, căi de când a venit el FC Argeș s-a transformat constant în bine. Îi respectăm pe adversarii noștri, îl respect pe Ionuț Badea, însă trebuie să subliniez din nou că mergem să facem un joc bun și să ne întoarcem cu un rezultat care să ne asigure îndeplinirea obiectivului”, a punctat antrenorul principal al „Bătrânei Doamne”.

Vorbind mai în detaliu despre argeșeni, care, față de deplasarea de la Ploiești, și-au recuperat toți jucătorii, mai puțin pe mai vechiul accindetat, Andrei Blejdea, tocmai golgheterul echipei, Balint a adăugat: „Constanța a fost atuul lor în acest play-off. Să nu uităm că nu au pierdut în deplasarea de la Turris, cu toate că au jucat aproape o repriză în zece oameni, iar acela a fost un bun punct de plecare pentru ei. Multă lume nu i-a creditat cu foarte multe șanse în acest play-off, s-a discutat mai mult despre alte echipe, iar ei și-au văzut de treabă. Au trecut și pe acel caz de coronavirus din staff, când s-au izolat și ei, iar acum joacă și ei meci decisiv pentru promovarea în Liga 1. Chiar dacă, poate cu două-trei excepții, nu au nume extrem de sonore la acest nivel, pentru ei e important că au oameni cu experiență de la mijloc în sus, dar și un Leca în apărare. Așadar, au un ax central experimentat, dar și valoros și au demonstrat asta în special sub comanda lui Ionuț Badea. Dar, nu suntem cu nimic mai prejos, dimpotrivă și vrem să demonstrăm pe teren asta”, a mai spus Balint, cu ocazia conferinței de presă de joi.

Badea: „Fără o victorie cu UTA și o promovare nu am realizat nimic major”

În schimb, Ionuț Badea nu s-a întâlnit cu ziariștii de la Pitești în această săptămână, ci a preferat să-și comunice gândurile pe contul personal de Facebook. În primul rând, antrenorul celor de la Campionii FC Argeș a dorit să-și apere echipa după cele două greșeli de arbitraj în favoarea sa, pe „Ilie Oană”, prilej cu care s-au luat punctele ce o țin în lupta pentru promovarea directă. ”Cine spune că în acest sezon FC Arges a fost favorizată de arbitri, cu tot respectul, n-a văzut meciurile! Pot exista momente în care o echipă sau alta este victima unei erori – cum a fost spre exemplu și cazul lui FC Argeș în meciul cu Petrolul la penalty-ul clar neacordat în minutul 45. Sau eliminarea gratuită la Turris și golul valabil anulat la același meci. Sub nicio formă noi nu ne aflăm unde suntem datorită arbitrilor! Cine susține asta este nedrept în primul rând la adresa jucătorilor, care au muncit din greu să ajungă unde sunt! Avem cifre mai bune decât adversarul la toate capitolele în majoritatea acestor partide, inclusiv la meciul cu Petrolul. Ne-am creat ocazii, am marcat, în ciuda problemelor fizice cauzate de pauza forțată. Am câștigat meciuri pe final, dovedind că și fizic stăm mai bine ca adversarii! Aceste fapte nu pot fi negate de nimeni. E adevărat, ne-au fost negate șansele la promovare de multe ori. Acum, când am demonstrat că le avem, că sunt cât se poate de reale, ne sunt uneori negate victoriile. Nu-i nimic, mergem mai departe! Ce-i drept, fără o victorie cu UTA și o promovare nu am realizat nimic major. Nu vom rămâne în istorie, vor rămâne în urmă doar niște cifre, dar atât! Vreau sa trăim aceste timpuri și momente autentic, cu dârzenie și cu inima mare pentru că știm că tot ce contează este promovarea. Și ne pregătim doar pentru asta, pentru ca duminică să facem mii și mii de suporteri argeșeni fericiți! Merită!”, a scris pe site-ul de socializare Ionuț Badea.

Față de disputa de la Ploiești, la dispoziția staffului tehnic piteștean revin portarul Ducan și fundașii Tofan și Deslandes, în timp ce, după cum vă spuneam, utiștilor le vor lipsi Moise și Bustea, plus mai vechii indisponibili, Stancu și Hrezdac. Singura dispută dintre cele două formații în acest sezon s-a disputat tot în Trivale și s-a încheiat nedecis: 0-0, rezultat care, dacă s-ar repeta mâine, ar duce-o pe UTA în Liga 1 după 12 ani de zile. De urmărit e și duelul dintre Mioveni și Petrolul, la finalul căruia, în cazul în care câștigă, ploieștenii (conduși acum de pe bancă de Cătălin Munteanu) ar putea primi șansa să mai joace un meci de baraj cu una dintre codașele Ligii 1. În cazul în care câștigă, elevii lui Claudiu Niculescu sunt promovați indiferent de rezultatul partidei dintre Campionii FC Argeș și UTA, ce începe duminică, 2 august, la ora 18,30, concomitent cu Mioveni – Petrolul și Rapid – Turris. Partida arădenilor e transmisă pe Digi Sport2.

Formații probabile:

FC Argeș: Micle – Tofan, Deslandes, Mih. Leca, Șerbănică – Prepeliță, I. Șerban m- Matiș, I. Năstăsie, N. Popescu – Buhăescu.

UTA: Fl. Iacob – Tomozei, Melinte, Fl. Ilie, Rumpoulakou – Oroian,Cr.  Pușcaș, Isac, Ursu – Al. Ioniță, Buhăcianu.

Arbitri: Marcel Bîrsan – Radu Ghingiuleac (București)- Daniel Mitruți (Craiova). Rezervă: Andrei Moroiță (Ploiești)

Observatori FRF: Iosif Olah (Sfântu Gheorghe) și Marian Lumânare (București)

Foto: Fotbal Club Argeș Pitești









10 comentarii

  1. Azi 1.8.2020 a fost dezastru pentru U 19 a UTA-ei si Victoria Zabrani ce au luat bataie la 11 m…..Poata maine la UTA sa fie ceva noroc de vreun egal…..!!!!Tot astazi Sibiul a maturat pe jos cu Clinceniul,Clinceni care in meciul cu Dinamo in urma cu cateva etape s-a cam predat….ratand 2 de 11 m si poate ati vazut la finalul partidei respective cum Duna,Poienaru…..se sarutau cu conducerea dinamovista precum femeile lesbiene….!!!!!Aia din frf nu vad cum unii se pun pres….?????Bine ca Sepsi conduce cu 3-0 la a lui HAJII,ca altfel aveau viata grea in ramanerea in liga 1…..UTA sa nu acepte acel baraj in 6 de care vorbesc Rapidul si Petrolul;Hai UTA sa nu o faci si tu de oaie.!

    0
    0
  2. Dacă te uiți la linia de mijloc din echipa arădeană iti dai seama că noi vom fi dominați cumplit de fc argeș care are un Prepelita sau un Nastase acolo..cu mare mare noroc am scăpa cu un izbăvitor 0-0! La baraj nu vom avea nici o șansă chiar dacă am juca cu chindia sau cu Dinamo ..proștii proștilor suntem , am pierdut avans de 6 puncte în 5 meciuri din care 3 acasă! Sunt curios unde va continua balint cu snagoavele lui, și cu jucătorii lui Apostu! Petrolul?

    0
    0
  3. Echipa probabia cine o da ?? Cel care publică textul sau chiar antrenorii . Și unii și alții parca au ceva cu CIUCUR. !! Dacă Ciucur nu duce 90 de minute ar fi imaginea autentică a echipei . Adică o echipa tehnica cu ,,benzina ” nici pentru jurul casei . Să sperăm că el e omis ca o surpriza !!!

    0
    0
  4. ALINE, sper sa ne inselam si UTA, sa faca un meci mare si sa promoveze direct, toata lumea spera ,acuma vom vedea pe teren ce se va intampla !!! In caz ca nu va iesi bine ,doamne fereste, UTA. mai are o a2a sansa ca, PETROLUL sa nu plece invinsa de la MIOVENI ,o sansa cat de mica dar ea poate deveni foarte mare!!!

    0
    0
  5. „A fi sau a nu fi in Liga 1, meci de TOTUL, sau … baraj ( NIMIC )”
    Felicitari pentru titlul articolului !
    Acesta este examenul FINAL pentru UTA, nu trebuie sa mai existe altceva dupa meci, ( acesta sa fie ultimul meci pentru UTA in Liga 2 ) decat SARBATORIREA MULT ASTEPTATEI PROMOVARI !!!
    FORZA UTA!!!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button