24/09/2020

sportarad

stiri sportive din judetul arad

Căpitanul UTA-ei din meciul promovării e optimist: „Noi și orașul țintim play-off-ul sezonul următor!“

Cu evoluții constante pe durata întregului sezon de Liga 2-a, Florin Ilie a purtat și banderola în cel mai important meci al sezonului pentru UTA, în absența primilor trei căpitani, C. Rus, Melinte și Iacob, aflați pe bancă la Pitești.  „Este o responsabilitate în plus atunci când porți banderola de căpitan al UTA-ei, dar cel mai important lucru din acest meci este că am reușit să ne îndeplinim obiectivul atât de mult dorit”, a declarat Ilie la evenimentul organizat la Marem de conducerea grupării arădene, ocazie cu care fanii au făcut cunoștiință cu trofeul Ligii a 2-a.

Titular și integralist în play-off, Ilie a avut alți doi colegi de compartiment față de precedentele dispute, pe Tomozei și Crișan, dar și pe portarul Balauru în spatele său. Ultimii doi au fost chiar la meciul de debut pentru arădeni. „Chiar dacă nu am avut minute împreună, nu am avut emoții jucând alături de Balauru și Crișan. Am avut încredere în toți colegii de lângă mine, în toți cei care au făcut parte din acest lot. Toți cei care au intrat pe teren în acest sezon și-au făcut treaba sută la sută”, a adăugat puternicul fundaș alba-iulian.

Florin Ilie a tras și concluziile acestui sezon și a stabilit ținte înalte pentru anul de prima ligă de care UTA se pregătește. „A fost un an foarte greu, cu dificultăți, e important că am trecut peste toate momentele grele și am reușit să promovăm. După atâția ani UTA a reintrat în Liga întâi, acolo unde îi este locul și ne bucurăm foarte mult că putem sărbători alături de suporteri. Sincer să fiu, acum îmi doresc să-mi iau câteva zile de pauză după acest sezon dificil, în care ne-a pus în mare dificultate și pandemia. În momentul de față ne dorim să fim cât mai sus în clasament anul viitor. Atât noi cât și orașul Arad țintim play-off-ul și cu răbdare și multă muncă sper să reușim asta. Îmi doresc să se ridice restricțiile din sezonul viitor, să putem avea suporterii alături. Cu ei în spate vom fi și mai puternici”, a încheiat fotbalistul care a urcat cu șampania pe scenă la sărbătoarea utistă din această seară.

Florin Ilie e cel mai folosit utist în sezonul 2019-2020 de Laszlo Balint, cu 2481 de minute bifate în 28 de partide. Interesant este că singurul meci pe care apărătorul arădenilor l-a început pe bancă a fost cel din toamnă, de la Pitești, când – totuși – intrase pe gazon în minutul 39 după accidentarea lui Șeroni. Ilie a fost titular și căpitan ieri, în Trivale, în remiza cât o promovare și un trofeu pentru utiști.

10
0