UTA Arad

Debut cu promovare pentru Balauru, la UTA: „Iacob are un mare merit pentru rezultatele echipei, eu doar am pus lumânarea pe tort”





Dragoș Balauru a debutat la UTA în meciul decisiv pentru promovare de la Pitești. Portarul adus în iarnă s-a descurcat bine între buturi, cu mici ezitări, și la final a sărbătorit a doua promovare în Liga 1 din carieră. Precedenta fusese în tricoul Voluntariului, iar punctele decisive au venit tot în Trivale, în fața Academicii Argeș, în urmă cu 5 ani de zile. „A fost un meci cât 7 ani, pentru că Aradul a așteptat demult această promovare. Am debutat la UTA, am avut oarecare emoții, dar am reușit să le stăpânesc. Am mai trecut prin astfel de experiențe, am promovat, am retrogradat, am câștigat și două trofee. Când m-au anunțat titular, antrenorii mi-au spus că au încredere în mine pentru că am mare experiență și nu trebuia decât să îmi fac treaba” a declarat goalkeeperul de 30 de ani.

Campionii FC Argeș și UTA au sărbătorit împreună promovarea în elită, oferind momente mai rar întâlnite, dacă nu unice, pe „dreptunghiul verde”. „N-am mai trăit un astfel de moment, cu ambele echipe bucurându-se la finalul meciului.  Nu știu dacă s-a mai întâmplat așa ceva în istoria acestei competiții. Personal, am mai sărbătorit o promovare pe stadionul „Nicolae Dobrin”, când am învins-o pe Academica Argeș cu FC Voluntari și am ajuns în Liga 1, dar nu a avut încărcătura celei de acum”

După ce a luat două trofee (Cupa și Supercupa României) cu FC Voluntari, portarul a coborât în eșalonul secund timp de două sezoane (cu o pauză de o jumătate de sezon în tricoul grecilor de la APO Levadiakos), iar acum speră să îmbrace tricoul UTA-ei în Liga 1. „Voi continua aici, chiar îmi doream foarte mult să revin în Liga 1. Am trecut printr-o experiență nefastă după ce am terminat contractul cu Voluntari, am tot așteptat să prind un contract bun afară. Am refuzat oferte din Liga 1 la acel moment, dar nu am reușit să plec în străinătate și am avut apoi o scădere de formă. Sper să revin la nivelul la care eram la Voluntari și totul va fi bine”, mai consideră Balauru.

Florin Iacob a fost portarul cu cele mai bune cifre înainte de intrarea în play-offul Ligii a II-a, iar lui Balauru i-a fost greu să intre între buturi mai repede de ultimul meci al sezonului. Probabil, lupta pentru titularizare în Liga 1 se va relua de la zero. „Concurența este benefică, mai ales pe acest post. Suntem de valori apropiate, Florin vine după un sezon foarte bun, are un mare merit pentru rezultatele acestei echipe. Eu am pus doar lumânarea pe tort. Este o concurență frumoasă, cine va fi mai bun va ajuta echipa, iar asta până la urmă este cel mai important. Pentru moment, ne-am atins obiectivul și asta e tot ceea ce contează acum”, a  mai punctat experimentatul goal-keeper, care s-a pozat la finalul partidei de la Pitești alături de colegul Florin Iacob și antrenorul de portari, Gabi Vasiliu, ținând în mână trofeul Ligii a II-a Casa Pariurilor.

În tur, Dragoș Balauru a evoluat pentru Gloria Buzău, și a strâns în total 12 meciuri în acest sezon de ligă secundă. Pe prima scenă are 134 de partide, în tricoul echipelor ASA Târgu Mureș, Viitorul Constanța, U Cluj și FC Voluntari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button