UTA Arad

Liga 1 și Hora revin după 12 ani la Arad: „La UTA mi-este o parte din suflet, aici am debutat și doresc să ofer înapoi ceea ce mi s-a oferit”





După Cristian Melinte, un alt fotbalist debutant cu UTA în Liga 1 se întoarce în „alb-roșu”. Este vorba despre Ioan Hora, atacantul ajuns la 31 de ani, care pleca de la Arad chiar în urmă cu 12 sezoane, când Campioana Provinciei bifa ultima sa prezență pe scena primului eșalon.

Orădean de origine, Hora a ajuns la echipa fanion a Aradului în returul sezonului 2005-2006, la vârsta de 17 ani, iar trei sezoane mai târziu a fost vândut la Gloria Bistrița pentru 250 de mii de euro. Suma a fost una record pentru „Bătrâna Doamnă” până în urmă patru, respectiv trei ani, când Dennis Man s-a transferat la FCSB pentru 420 de mii de euro (aici fiind incluse și bonusurile încasate ulterior de arădeni) și mai apoi Adi Petre la Esbjerg, pentru o jumătate de milion de euro. „A fost o mândrie pentru mine acel trasnfer, am adus un beneficiu financiar clubului, dar cu siguranță vor fi transferuri mult mai scumpe chiar și decât Man sau Petre, căci, din câte am văzut, UTA are tineri jucători de valoare”, a spus Hora în ziua revenirii sale la Arad.

Bineînțeles, cel care a avut un cuvânt greu în transferul experimentatului atacant la UTA a fost Bogdan Apostu, fost coechipier al lui Hora chiar la UTA, actualmente impresarul său. „E clar că Hora e un transfer important pentru UTA. Profesioniștii se pregătesc din timp, iar acest lot care a promovat a fost creat cu mult timp înainte de a începe campionatul, așa că așa am făcut și acum. Horică a dat dovadă de caracter. Deși au existat alte opțiuni și mai bune din punct de vedere financiar, el a ales UTA. A venit cu sufletul pentru a pune umărul la o performanță pe care și-o doresc toți arădenii, prezența în play-off”, a spus Apostu.

Chiar dacă numele lui Ioan Hora s-a vehiculat și în iarnă, ca posibilă achiziție pentru promovare , Laszlo Balint a fost conștient că un fotbalist cu cota orădeanului era practic imposibil de adus în eșalonul secund. „Mă bucur foarte mult că Horică a acceptat să ni se alăture pentru Liga 1, știm cu toții că nu va fi deloc ușor. Vine din postura unui jucător de play-off, mă bazez pe experiența, valoarea și mai ales caracterul lui. Avem nevoie de plus valoare, dar și de jucători care știu să se integreze în grupul ce a realizat performanța aceasta atât de importantă pentru club, suporteri și oraș. Sunt convins că toată lumea care va veni se va integra foarte rapid în grup. Echipele nou-promovate au în general un sezon dificil, avem nevoie de jucători care să vină cu un plus de experiență și de valoare, iar Horică se încadrează clar în acest tipar. Nucleul important merge pe noul drum împreună, dar trebuie să ne ridicăm nivelul și să facem pașii necesari pentru asta. Avem o strategie, avem nevoie de echilibru în atac și câștigăm mult la acest capitol prin transferul realizat astăzi”, a afirmat și antrenorul principal al „Bătrânei Doamne”.

Așadar, Ioan Hora și-a împărțit stagiunea 2019-2020 între FCSB și Gaz Metan Mediaș. De ardeleni s-a despărțit oficial pe 30 iunie, evoluând în 5 meciuri și înscriind un gol. „Aș dori să felicit toată lumea din club pentru performanța promovării. Am tremurat vreo trei etape, important e că s-a reușit acest pas, am avut încredere mare și știam că e doar o chestiune de timp. Am așteptat cu sufletul la gură, am acceptat această provocare cu sufletul. Știu că există niște oameni profesioniști care vor un proiect frumos la Arad, îmi doresc să ne luptăm pentru play-off. E ca și cum m-aș întoarce acasă. Aici mi-e o parte din suflet, pentru că aici am debutat și doresc să ofer înapoi ceea ce mi s-a oferit. Nu cred că e foarte scurt timpul până la noul sezon de Liga 2-a, voi face tot posibilul să mă integrez cât mai repede. La fel s-a întâmplat și la FCSB când am semnat după 4-5 luni de inactivitate și am debutat cu realizări. Am încredere că mă pot integra repede, am și obiective personale, dar cel mai important obiectiv e cel al întregii echipe. Dacă îl îndeplinim (n.a. intrarea în play-off), consider că va fi un sezon bun pentru toată lumea”, a declarat astăzi fotbalistul de 31 de ani. 

La UTA, Hora a fost coleg atât cu Apostu, cât și cu Balint, care acum au mare încredere în el. „Timpul ne determină să ajungem și în asfel de posturi. În trecut am fost colegi, acum ne respectăm ca antrenor, jucător și agent. Laszlo Balint e un antrenor de care lumea vorbește foarte bine, îl știu de mult timp, dar nu am apucat să lucrez cu el. Acum vom încerca să ducem la bun sfârșit acest target de a ajunge în play-off și cred cu tărie că va fi unul dintre cei mai buni antrenori din prima ligă”, mai consideră noul atacant al „Bătrânei Doamne”.

Meciuri în Champions și Europa League pentru noul atacant al UTA-ei

Ioan Hora ar putea redebuta la UTA chiar de ziua de sa de naștere. Atacantul face 32 de ani chiar pe 21 august, când e programat startul noii ediții de campionat. În cariera sa, Hora a adunat 201 de meciuri în Liga 1 și a înscris 51 de goluri. Cel mai prolific sezon a fost 2015-2016, când a ieșit golgheterul României, cu 19 reușite, în tricoul celor de la Pandurii Târgu Jiu. Gloria Bistrița, CFR Cluj, ASA Târgu Mureș, FCSB și Gaz Metan Mediaș sunt formațiile la care a mai evoluat atacantul în elită, pe lângă UTA și Pandurii. În străinătate, a evoluat în prima ligă turcă, la Akhisarspor si Konyaspor, pentru un total de 27 de partide și un gol. A coborât și în liga a doua din Țara Semilunei, la Elazigspor. Ioan Hora și-a trecut în palmares și un titlu și o Supercupă cu CFR Cluj, o Cupă și o Supercupă a Turciei cu Konyaspor. A bifat și 9 partide în cupele europene: 4 în grupele Champions League și două în 16-imile Europa League, cu CFR Cluj și trei în grupele Europa League, cu Konyaspor. În precedentele două sezoane și jumătate petrecute la Arad, Hora a înscris 7 goluri, 3 în Liga 1 și 4 în Liga 2-a.

9 comentarii

  1. Tot vorbim aici despre transferuri,dar Meszar spune că vor veni 6-8 jucători şi atenție,vor pleca tot atâția !!! Dacă la transferuri vor mai veni doi fotbalişti din prima divizie albaneză ,fapt confirmat, cine sunt cei care vor pleca ? Poate ne spune Bogdan Apostu de cine e vorba.

    0
    0
    1. Asteapta, intra si Apostu imediat si o sa iti lase un comentariu in care iti va spune in detalii politica de transferuri. Inchide pentru ca te suna el.

      0
      0
  2. Ioane, bine ai revenit în frumoasa familie a Aradului.
    Ai ales cu sufletul, cu sufletul alături de echipa UTA și spiritul tău de învingător să fie călăuzitor pentru toți colegii tâi de echipă!
    Forza UTA !!! ♥️♥️♥️

    0
    0
  3. BRAVO APOSTU !!! ADU JUCATORI BUNI PT. UTA. SA FACA ECHIPA BUNA Pt. PLAY OFF SI SA LE DEA PESTE NAS MULTOR ECHIPE DIN LIGA1a CA, SA VADA CE INSEAMNA UTA ARAD CU ADEVARAT !!! FORTA UTA ARAD !!!

    0
    0
  4. SIVIUL BUN A LUI Hora NU CRED CA-I CONFERA STATUTUL DE TITULAR ,S-A VAZUT NICI LA sTEAUA NU A RUPT GURA TARGULUI INSA AVEM NEVOIE DE JUCATORI CU EXPERIENTA SI TOTI CARE VIN SPER CA FIE PUTIN PESTE, VALORIC VORBIND CEI CARE RAMAN SA DEBUTEZE PTR UTA IN NOUA STAGIUNE!
    HAIDE UTA,UNA DINTRE CAMPIOANELE PROVINCIEI!
    P.S.Abia astept sa-mi renoiesc abonamentul ptr arena noua chit ca nu stiu cand vom avea voie sa sustinem din tribuna echipa favorita! UTA,UTA,UTA,UTA,UTA,UTA,UTA,UTA,UTA,UTA!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button