24/09/2020

sportarad

stiri sportive din judetul arad

Petrescu a surprins pe toată lumea când a fost întrebat de favoritele la titlu în noul sezon: „…Și să vedem UTA, care are planuri mari cu Laszlo Balint la cârmă”

Petru a treia oară consecutiv campion cu CFR Cluj, Dan Petrescu a povestit, pentru gsp.ro, cum a condus echipa din spital și de acasă, din izolare.

Mai mult, tehnicianul de 52 de ani a lipsit inclusiv la finala campionatului, de pe „Ion Oblemenco”, dara elevii săi s-au descurcat și fără el și s-au impus cu 3-1 în fața Craiovei lui Bergodi. „Eu chiar am puțină simpatie pentru ei, că așteaptă să câștige campionatul de aproape 30 de ani. Era normal să spună orice, să își dorească să ne bată. Dar ținând cont de ce presiune era pe ei, inclusiv din partea fanilor, remarc că au știut să piardă. Am văzut asta în declarațiile de după meci. Felul în care s-au comportat m-a surprins. N-au încercat să găsească vinovați, oamenii au apreciat că noi am fost mai buni. Ei au făcut un play-off fantastic, au fost adversari pe măsură. Dar noi am reușit să fim peste”, a spus fostul fundaș al naționalei pentru sursa menționată.

Întrebat ce părere are despre noul format al Ligii 1, cu 16 și nu 14 echipe, antrenorul campioanei României a adăugat: „Eu nu vreau 16 echipe, vreau 18. Dar să dispară play-off-ul și să nu se mai ia din puncte. Dacă ne mai ia iar puncte… Dacă sunt 16 echipe, OK, eu nu mă bag, dar, dacă tot vreți play-off, nu ne mai luați din puncte! Iar cu pandemia asta, și așa nu mai avem timp să jucăm atâtea meciuri. Sezon regulat și gata”. 

De acum, CFR Cluj e pe aceeași treaptă cu UTA cu șase titluri câștigate în istorie. Iar Dan Petrescu a dat un răspuns flatant pentru „Bătrâna Doamnă” când a fost întrebat despre principalele contracandidate la titlul în sezonul ce urmează: „Păi cam aceleași echipe, Craiova, FCSB, Astra, Botoșani. Mie îmi place de antrenorul de la Botoșani, a făcut treabă foarte bună acolo, dar să vorbească mai puțin de alții. Cred că și Sepsi va crește, pentru că au bani. Și să vedem UTA, care are planuri mari cu Laszlo Balint la cârmă, fostul meu elev de la Urziceni. Va fi o luptă, asta e sigur”.

În urmă cu an, când CFR Cluj o elimina pe Celtic Glasgow în turul trei al UEFA Champions League, Laszlo Balint a vorbit cu admirație despre Dan Petrescu, însă a spus că are propria sa filozofie despre fotbal. „M-aș bucura peste 7-8 ani să fiu la nivelul lui Dan Petrescu, m-am inspirat de la el, dar, în opinia mea, în fotbal nu mergi pe principiul copy-paste. Sunt mici similitudini între noi și CFR, dar Dan Petrescu are filozofia lui, eu o am pe a mea. Eu am lucrat și cu Răzvan Lucescu, Dorinel Munteanu, Marius Lăcătuș, nume mari în fotbalul românesc și de la fiecare am avut de învățat. Criteriile de selecție diferă la fiecare și trebuie să ne adaptăm la realitatea eșalonului unde suntem. Petrescu face selecția la Champions League și evoluează cu succes în două-trei competiții majore. Acum că sunt în grupe, trebuie să muncească, să obțină cât mai mult în parcursul european. În Liga I se luptă la campionat, le doresc succes, dar mă gândesc că, dacă CFR-ul ia titlul, ne egalează pe noi și nu știu dacă mai sunt un suporter atât de înfocat al lor în competiția internă”, spunea tehnicianul arădenilor pe 15 august 2019.

Laszlo Balint e legat atât de „feroviarii” din Dealul Gruia, pentru care a evoluat în sezonul 2005-2006, dar și de Dan Petrescu, sub comanda căruia a jucat în tricoul Unirii Urziceni.

18
0