UTA Arad

Brazilianul da Silva ridică nivelul defensivei utiste în Liga 1: „Mă bucur că m-am întors în România, la o echipă de tradiție pe care vreau să o ajut să ajungă cât mai sus”





După doi atacanți (Hora și Morar) și un mijlocaș (Roșu), UTA mută și cu un fundaș pentru Liga 1. E primul din cei doi apărători centrali care le vor face concurență lui Melinte și Ilie și care are deja o bogată experiență în fotbalul românesc, deși vorbim despre un fotbalist străin.

Erico Constantino da Silva este un fundaș brazilian de 31 de ani, care  a adunat 104 prezențe în Liga 1, în tricourile Universității Cluj, Pandurilor Târgu Jiu și Astrei Giurgiu. Până să vină în România, în iarna lui 2013, a mai evoluat la  Botafogo, Rip Branco, Palmeiras 2 și Guaratingueta, pentru ca din vara anului trecut, după ce s-a despărțit de Astra Giurgiu să ajungă în prima ligă azeră, la FK Sabail. De altfel, Erico a fost integralist pentru fosta sa echipă în duelul din dublă manșă a preliminariilor Europa League, cu Universitatea Craiova, din vara anului trecut. În iarnă, a mai avut ceva discuții să vină la UTA, dar totul s-a amânat după promovarea în Liga 1. „Sunt fericit că am ajuns aici. Știu ce înseamnă UTA, o echipă de tradiție, pe care vreau să o ajut și eu, în așa fel încât să ajungem a nivelul pe care ni-l dorim. Am vorbit și în iarnă cu Bogdan Apostu, dar am așteptat să vedem ce se întâmplă. Nu puteam să vin de atunci oricum, era închis aeroportul, însă mă bucur că s-a putut realiza acum transferul. Sunt fericit că m-am întors în România, îmi era dor de tot ceea ce am lăsat în urmă aici. Acolo (n.a. în Azerbaijan) era altfel, nu înțelegeam nimic, îmi era dor de România. Am stat aici 7 ani și mă bucur că m-am întors”, a declarat al doilea brazilian al UTA-ei în decurs de numai câteva luni, după Diego Lorenzi.

Erico da Silva își reia de azi antrenamentele la baza sportivă „Motorul”, pe care a vizitat-o în urmă cu 5 ani de zile, pe când apăra culorile celor de la Pandurii Târgu Jiu. UTA era la primul sezon în Liga 2-a, după doi ani de pauză. „Am jucat la Arad cu Pandurii, în Cupă, a fost meci greu. Îmi amintesc și atmosfera plăcută făcută de suporteri, au fost al 12-lea jucător pentru UTA, poate și de aceea am reușit să câștigăm doar la penalty-uri”, și-a mai amintit experimentatul fundaș.

Brazilianul devine concurența directă a lui Florin Ilie, fotbalist pe care îl și cunoaște tot de la Pandurii. Totodată, Da Silva a avut parte de niște probleme birocratice, dar în cele din urmă totul s-a rezolvat. „Îi cunosc pe actualii fundași ai UTA-ei, cu Ilie chiar am jucat la Pandurii. Împreună, sper să putem să ducem echipa cât mai sus. Domnul antrenor va decide care dintre noi, trei sau patru, va evolua ca titular. Eu stau bine din punct de vedere fizic, în ultimele trei săptămâni am făcut antrenamente acolo, Azerbaijan. Doar în ultimele trei zile am fost stresat, căci nu știam dacă pot să intru în țară, în România. Bogdan Apostu a rezolvat totul și am reușit să ajung, iar gândul îmi este acum doar la fotbal. Nu am mers pe stadionul nou, dar am văzut poze și îmi place. Arată frumos, va fi bine pentru noi și pentru oraș să jucăm acolo. Am înțeles că se construiește de mult timp, dar m-am obișnuit și eu. Așa e în România, durează mult lucrurile, dar va fi bine pentru noi să evoluăm pe un stadion nou”, a mai punctat noul fundaș central al „Bătrânei Doamne”.

Defensiva UTA-ei s-a cam clătinat în play-offul ligii secunde, iar Laszlo Balint nu a stat cu mâinile în sân. I-a cerut întăriri conducerii, iar prima dintre ele a și sosit la Arad. „Continuăm campania de întărire a lotului, personal mă bucur foarte mult că l-am convins pe Erico să ni se alăture. Aveam nevoie de un jucător cu experiența și calitatea lui. Ținând cont de ceea ce s-a întâmplat în play-off, era necesar să aducem întăriri, avem nevoie de experiență, de valoare, de echilibru, de jucători capabili să ridice nivelul în defensivă. Încă suntem în căutări, Erico nu va fi singurul care va ajunge în defensivă, dar ne bucurăm că e primul jucător pe care îl putem anunța. Vor mai fi achiziții, chiar astăzi acum mai prezentăm un jucător (n .a. a urmat portarul Horațiu Moldovan). Tot ceea ce facem în această perioadă pentru lot, sunt mutări care să ne ajute să ne adaptăm rigorilor Ligii 1. Așa am gândit această strategie de transferuri, până acum ne-am axat pe jucători români sau străini familiriazați cu România. Timpul este scurt și aveam nevoie de jucători care să știe foarte bine nivelul primei ligii, rigorile și așteptările pe care le avem de la ei. Trebuie să se integreze rapid și principalele ținte au fost încadrate în acest prim criteriu de selecție. În plus, am căutat jucători care să se integreze și în spiritul din vestiar și cred că până acum am reușit și acest lucru”, a spus antrenorul principal al UTA-ei.

Da Silva e jucătorul UTA-ei până în vara anului următor, având opțiune de prelungire până în anul 2022.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button