UTA Arad

Horațiu Moldovan, concurență „sub vârstă” pentru Iacob și Balauru: „Am jucat împotriva UTA-ei și am simțit că sunt 12 pe teren cu suporterii alături”





Tot astăzi, UTA l-a prezentat oficial și pe Horațiu Moldovan, portar care s-a despărțit de curând de Ripensia Timișoara, echipă pentru care a evoluat în cele trei meciuri oficiale desfășurate în 2020, până la suspendarea campionatului Ligii a 2-a. Vă reamintim că echipele de la locul 7 în jos s-au mai reîntors pe gazon, iar Federația a decis să nu existe echipe retrogradate în acest sezon.

Moldovan semnase cu Ripensia la începutul anului și a jucat inclusiv în eșecul timișorenilor (0-3) la Arad, cu UTA. În prima parte a sezonului fusese legitimat la Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, unde n-a prins niciun meci. Anterior a mai evoluat pentru Ripensia, Energeticianul (actuala Viitorul Pandurii) și FC Hermannstadt, tot la nivelul Ligii a II-a. „Sunt fericit că am ajuns la o echipă de tradiția UTA-ei, cu suporteri minunați. Nu mai trebuie să le facem prezentare. Sunt unii dintre cei mai frumoși din țară. Am simțit pe pielea mea în meciul din retur cu Ripensia. Am simțit că sunt 12 pe teren, nu 11, cum se joacă în mod normal. Sunt conștient că o să am o concurență foarte mare în cei doi portari cu experiență chiar la Liga 1. Iacob e un portar foarte bun la Liga a 2-a. O să îmi aștept rândul și când o să-mi vină șansa sper să profit la maximum de oportunitate. Cu toții venim la UTA cu același gând, să mergem în play-off. Mă gândesc că acesta este principalul obiectiv. Era clar cea mai bună echipă la Liga a 2-a. Acum sper să fie și la Liga 1”, a spus goal-keeperul de 22 ani, cotat la 150 de mii de euro de transfermarkt.

Ca variantă de portar sub vârstă, UTA l-a avut în Liga a 2-a pe Raul Opric, fotbalist – însă – prea crud pentru Liga 1 la cei doar 18 ani ai săi. „Am căutat o variantă care să asigure, în primul rând, o opțiune pentru o poziție de junior. Ne-am orientat către Horațiu, deoarece la nivel de eșalon secund are experiență bună și e familiriazat și cu Liga 1, prin experiența de la Sepsi. În acest context, e greu să găsești jucători Under și am considerat că e oportun pentru ambele părți să legăm această colaborare. Într-adevăr, intervine discuția despre Opric, un portar tânăr cu calitate foarte bună pentru vârsta lui. Dar, e clar că pentru prima ligă era greu să fie luat în calcul ca opțiunea doi sau trei între buturi, căci pentru el e important să prindă încredere jucând minute indiferent de eșalon. Ne-am gândit să vină Horațiu și să căutăm o variantă pentru Opric, în așa fel încât să contribuim la dezvoltarea lui, iar un fotbalist se poate dezvolta doar dacă prinde minute în teren. Când un tânăr stă pe margine, ascensiunea și evoluția lui e blocată, e important să aibă minute și să joace. Noi vrem să-i găsim un eșalon cât mai bun, dar și mai important e să simtă ce înseamnă meciurile oficiale”, a explicat Laszlo Balint, antrenorul principal al arădenilor.

Așadar, începând de azi, la reluarea antrenamentelor, Gabi Vasiliu va lucru cu doi goal-keeperi mai experimentați, care au făcut deja cunoștință cu Liga 1, Dragos Balauru (30 de ani) și Florin Iacob (27 de ani pe 16 august) și unul de perspectivă: Horațiu Moldovan (22 de ani).









4 comentarii

  1. Felicitari Balint si Apostu ! Daca iese bine in primul an as propune ca Apostu sa devina presedinte executiv la UTA, iar Balint sa aiba contract pe durata nedeterminata la UTA, ceva cum a avut fie iertatul Ionut Popa la Iasi,multi ani si rezultate pe masura.Va dorim putere de munca si optimism !

    0
    0
    1. Important este ca Balint si Apostu pun suflet fata de UTA, pe langa eforturile financiare si achizitiile pecare le fac.Sa fie de bine pentru UTA si pentru ei.

      0
      0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button