UTA Arad

Balint e dezamăgit că nu va debuta cu UTA în Liga 1 acasă, dar șansele sunt mari ca arena „Francisc Neuman” să fie funcțională în ultimul weekend din august!





Constructorul Drast Company, Primăria Arad și instituțiile abilitate să ofere toate avizele de funcționare și utilizare a noii arene „Francisc Neuman” s-au angrenat într-o cursă contraconometru. UTA a revenit după 12 ani în Liga 1 și ar fi avut ocazia să se întoarcă acasă, în Calea Aurel Vlaicu, pentru primul meci pe puncte din noul sezon, însă de acum e clar că acest lucru nu va fi posibil pentru weekendul 21-23 august.

Conducerea „Bătrânei Doamne” va solicita la Adunarea Generală de joi, de la LPF, când se va stabili și țintarul pentru noul sezon al Ligii 1, să joace în deplasare prima etapă. Antrenorul Laszlo Balint nu este prea încântat de acest lucru, dar speră ca măcar în ultimul weekend al lunii, elevii săi să poată evolua pe „Francisc Neuman”. „La ce se vede, la ce știu și sunt lucruri evidente, e clar că stadionul nu poate fi folosit cu absolut tot ce ține de avize, recepție, omologare. Era visul meu, am mai spus-o, să debutez ca antrenor principal în Liga I cu UTA pe noul Francisc Neumam. Din păcate, nu se poate. Nu știu dacă e cineva de învinovățit pentru acest aspect, dar e clar că nu ne doream să debutăm în deplasare în acest sezon de primă ligă. Vrem să jucăm măcar a doua etapă în Arad, dar sunt lucruri care nu țin de noi, de conducere. Știu că se fac eforturi pentru finalizarea lucrărilor, sper ca toate eforturile să fie concentrate în așa fel încât pe 29 august să jucăm acolo. În cazul în care nu e gata stadionul, va trebui să părăsim orașul, nu avem de ales. Nu e deloc plăcut, iar pentru mine e chiar supărător, deoarece s-a discutat ceva, încă dinainte să semnez contractul. Acum două luni s-a mai discutat ceva cu mine, dar nu s-a finalizat. Sunt convins că sunt motive obiective pentru întârziere. Dar, din punct de vedere sportiv, vă spun că acest lucru o să ne afecteze. E foarte important să jucăm acasă, chiar și fără spectatori, pentru că e casa noastră. Am mai spus, am mai vorbit, o mai spun o dată: UTA este un nume important în fotbalul românesc, UTA este o echipă cu identitate, iar o astfel de echipă să meargă să joace meciurile de acasă în alt oraș este extrem de supărător și deranjant”, a declarat Balint duminică seara, la conferința de presă prilejuită de prezentarea lui Vlad Morar ca noul atacant al UTA-ei.

Cum stau lucrurile astăzi la arena din Calea Aurel Vlaicu? Se lucrează de zor la finalizarea demisolului, adică se fac ultimele finisaje, se montează tavanele false și se dotează vestiarele și birourile cu mobilier. „Operațiunea” ar trebui să se încheie până vineri-sâmbătă. Noul tablou general de curent este funcțional, iar stadionul este în plin proces de branșament la gaz, firma responsabilă urmând să încheie lucările tot până la finalul acestei săptămâni.

De luni, începe curățenia generală, dar și diferitele probe, la care pot asista și specialiștii de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență sau Jandarmerie, de la care se așteaptă cele mai importante avize de funcționare. Softul penru turnicheți, ce costă consructorul nu mai puțin de 140 de mii de euro, va sosi și el pe finalul săptămânii viitoare. Vineri, 21 august, Drast Company va anunța finalizarea lucrărilor, ceea ce înseamnă că de luni, 24 august, Primăria poate începe recepția. Instituția de la kilometrul zero va mai avea de achitat și ultimele două facturi către Drast, așa că, dacă toate merg conform planului, UTA poate debuta acasă în Liga 1 în weekendul 28-30 august.

Interes există din partea tuturor părților implicate, care se întâlnesc zilnic la stadion pentru a se pune de acord asupra planului de bătaie pentru perioada ce urmează. Mai rămâne de văzut și când va veni exact Comisia de Omologare din partea LPF, inițial ea anunțându-și prezența la Arad pe parcursul acestei săptămâni.

15 comentarii

  1. E jenant ca la un asemena stadion se lucreaza de aproape 75 de luni. Dar la alegeri (in septembrie probabil) tridentul FBB va fi pe baricade, prezentand acest esec de amploare ca pe o mare realizare si vor cersi voturi. Si le vor si primi!

    0
    0
    1. Îmi place să cred că ai dreptate doar 90%. „Vor cerși voturi ȘI LE VOR FI REFUZATE” pentru ca ar fi momentul să ne trezim și noi. Nu să fim treji 3-4 ani și în campanie să ne adoarmă din nou. Trebuie să se termine asta!f

      0
      0
      1. Sigur vor lua multe voturi raportat la cate proiecte nerealizate sau realizate prost si scump au avut. Intr-o tara sanatoasa la cap ar fi cazut sub pragul de 5%. Om trai si om vedea!

        0
        0
  2. e pacat ca UTA sa nu debuteze pe teren propriu chiar daca acest lucru va fi posibil din etapa a-2-a tot este bine numai sa fie asa!
    HAIDE UTA, una dintre CAMPIOANELE PROVINCIEI

    0
    0
  3. Scuzati pesimismul dar la cum vad eu stadionul azi, sunt convins ca nu vom debuta nici in etapa 2 pe el, dar cum se zice, speranta moare ultima.
    De asemenea mai cred ca noul primar PNL va avea circa 30% din voturi din pacate. De ce? Pentru ca… Nu stiu, ma depaseste. Suntem idioti si meritam conducatori idioti!

    0
    0
    1. da votati pe crivat vijelie ca multi purici or dus la arad….sunteti ca si copii carora li so promis ciocolata…hai sa fim mai ponderati…echipa sa avem si putina rabdare ,o sa fie bine

      0
      0
  4. Că joci primul meci afara nu ar fi o drama . Mari campionate nu dau acest privilegiu ,de a juca la început pe teren propriu.Temerea e ce va găsi comisia de validare. La noi cine promovează ,nu e gata cu stadionul ,și cine îl are nu promovează. Daca mai cauți ,mai găsești ciudățenii Majoritatea pleacă chiar de la federație.La Arad ,ciudățenia cu stadionul ,e de cartea recordurilor. La o promovare merituasa. trecutele cadre răspunzătoare de sport ,au aplicat o lovitura în plexul iubitorului arădean de fotbal. !! El s-a clătinat dar ,a rămas în picioare. !!!! Așa burdușit cu de toate poate da și el lovitura la. urmele. de. vot !!

    0
    0
  5. In primărie și în CLM sint indivizi care nu agreează UTA. Nu înțeleg un brand atît de important sa nu îl iei în seamă, sau efectiv sa-i oprești finanțarea ….luav-ar Covidul in frezá de pușlamale. Mai era in urma cu cîtiva ani un k@k@t de procuror care era anti-utist numa bete in roate punea clubului,sper că a rămas doar oasele de el.

    0
    0
  6. Hai cu totii cei care iubesc UTA sa-l taxam pe reprezentantul PNL pentru primaria Arad prin votarea contracandidatilor lui la alegerile locale ! Asta in cazul in care vor fi alegeri !

    0
    0
    1. Din pacate va fi dupa modelul ,,mai rau sa nu fie”. PNL are conform sondajelor peste 30%, asa ca….

      0
      0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button