24/09/2020

sportarad

stiri sportive din judetul arad

Balint e dezamăgit că nu va debuta cu UTA în Liga 1 acasă, dar șansele sunt mari ca arena „Francisc Neuman” să fie funcțională în ultimul weekend din august!

Constructorul Drast Company, Primăria Arad și instituțiile abilitate să ofere toate avizele de funcționare și utilizare a noii arene „Francisc Neuman” s-au angrenat într-o cursă contraconometru. UTA a revenit după 12 ani în Liga 1 și ar fi avut ocazia să se întoarcă acasă, în Calea Aurel Vlaicu, pentru primul meci pe puncte din noul sezon, însă de acum e clar că acest lucru nu va fi posibil pentru weekendul 21-23 august.

Conducerea „Bătrânei Doamne” va solicita la Adunarea Generală de joi, de la LPF, când se va stabili și țintarul pentru noul sezon al Ligii 1, să joace în deplasare prima etapă. Antrenorul Laszlo Balint nu este prea încântat de acest lucru, dar speră ca măcar în ultimul weekend al lunii, elevii săi să poată evolua pe „Francisc Neuman”. „La ce se vede, la ce știu și sunt lucruri evidente, e clar că stadionul nu poate fi folosit cu absolut tot ce ține de avize, recepție, omologare. Era visul meu, am mai spus-o, să debutez ca antrenor principal în Liga I cu UTA pe noul Francisc Neumam. Din păcate, nu se poate. Nu știu dacă e cineva de învinovățit pentru acest aspect, dar e clar că nu ne doream să debutăm în deplasare în acest sezon de primă ligă. Vrem să jucăm măcar a doua etapă în Arad, dar sunt lucruri care nu țin de noi, de conducere. Știu că se fac eforturi pentru finalizarea lucrărilor, sper ca toate eforturile să fie concentrate în așa fel încât pe 29 august să jucăm acolo. În cazul în care nu e gata stadionul, va trebui să părăsim orașul, nu avem de ales. Nu e deloc plăcut, iar pentru mine e chiar supărător, deoarece s-a discutat ceva, încă dinainte să semnez contractul. Acum două luni s-a mai discutat ceva cu mine, dar nu s-a finalizat. Sunt convins că sunt motive obiective pentru întârziere. Dar, din punct de vedere sportiv, vă spun că acest lucru o să ne afecteze. E foarte important să jucăm acasă, chiar și fără spectatori, pentru că e casa noastră. Am mai spus, am mai vorbit, o mai spun o dată: UTA este un nume important în fotbalul românesc, UTA este o echipă cu identitate, iar o astfel de echipă să meargă să joace meciurile de acasă în alt oraș este extrem de supărător și deranjant”, a declarat Balint duminică seara, la conferința de presă prilejuită de prezentarea lui Vlad Morar ca noul atacant al UTA-ei.

Cum stau lucrurile astăzi la arena din Calea Aurel Vlaicu? Se lucrează de zor la finalizarea demisolului, adică se fac ultimele finisaje, se montează tavanele false și se dotează vestiarele și birourile cu mobilier. „Operațiunea” ar trebui să se încheie până vineri-sâmbătă. Noul tablou general de curent este funcțional, iar stadionul este în plin proces de branșament la gaz, firma responsabilă urmând să încheie lucările tot până la finalul acestei săptămâni.

De luni, începe curățenia generală, dar și diferitele probe, la care pot asista și specialiștii de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență sau Jandarmerie, de la care se așteaptă cele mai importante avize de funcționare. Softul penru turnicheți, ce costă consructorul nu mai puțin de 140 de mii de euro, va sosi și el pe finalul săptămânii viitoare. Vineri, 21 august, Drast Company va anunța finalizarea lucrărilor, ceea ce înseamnă că de luni, 24 august, Primăria poate începe recepția. Instituția de la kilometrul zero va mai avea de achitat și ultimele două facturi către Drast, așa că, dacă toate merg conform planului, UTA poate debuta acasă în Liga 1 în weekendul 28-30 august.

Interes există din partea tuturor părților implicate, care se întâlnesc zilnic la stadion pentru a se pune de acord asupra planului de bătaie pentru perioada ce urmează. Mai rămâne de văzut și când va veni exact Comisia de Omologare din partea LPF, inițial ea anunțându-și prezența la Arad pe parcursul acestei săptămâni.

9
1