UTA Arad

Suporterii UTA-ei vor fapte, nu vorbe dinspre Primărie: ”În al doisprezecelea ceas, veniți alături de noi! Concret! ACUM!”





Sportarad.ro a reușit să obțină un punct de vedere oficial din partea Primăriei cu privire la finanțarea UTA-ei prin intermediul fondurilor nerambursabile și veștile nu erau tocmai bune ”În contextul pandemic actual, Primăria Municipiului Arad prin Centrul Municipal de Cultură nu are în vedere lansarea celei de a doua sesiuni de finanţări nerambursabile. Cel puțin nu în viitorul apropiat” – era informarea birorului de presă al instituției de la kilometrul zero.

Două ore mai târziu, însă, primarul interimar al orașului și candidat din partea PNL la alegerile din septembrie aducea în discuție Legea 115/2020, prin care se dă posibilitatea administrației publice locale să acorde în mod direct alocații bugetare cluburilor sportive, pe bază de Hotărâre a Consiliului Local Municipal. „În acest sens, chiar în cursul acestei dimineți am avut o întâlnire cu reprezentanții clubului, convenind asupra faptului că noua prevedere legală este cea mai eficientă soluție de finanțare a clubului UTA în acest moment.  Primăria Municipiului Arad a fost și rămâne principalul  partener al Clubului UTA, mai ales în contextul mult așteptatei promovări în Liga I ”, erau asigurările date de Călin Bibarț.

Care sunt pașii următori? Când va intra pe ordinea de zi a CLM proiectul de lege privind finanțarea directă a „Bătrânei Doamne” – sunt întrebări pe care și le pun și cei de la Suporter Club UTA în următorul comunicat:

„UTA are nevoie în acest moment de principalul ei partener, cel care de la începutul acestui proiect și-a asumat susținerea lui. Am luat cunoștină de declarațiile recente ale primarului Aradului legate de finanțarea clubului, însă asigurările verbale nu țin loc de finanțare. UTA are nevoie de sprijinul comunității, reprezentată de primărie, ACUM! „

În primul rând dorim să felicităm familia UTA pentru performanța realizată. Promovarea în elita fotbalului românesc este rezultatul firesc al unui management corect, al profesionalismului staffului tehnic și al valorii jucătorilor. Dar, peste toate aceste calități, principalul ingredient l-a reprezentat caracterul și ambiția tuturor celor implicați în acest proces. În acest an competițional UTA a fost cu adevărat o familie și datorită acestui lucru, noi suporterii arădeni avem parte de bucuria pe care o așteptam de mai bine de un deceniu.

Cu atât mai mare este importanța acestei performanțe a clubului UTA, cu cât ea vine într-un context destul de sumbru în care se află orașul nostru. Din punct de vedere economic, cultural și turistic, Aradul este depășit constant, de ani de zile, de orașele din jur. Arădenii migrează în weekenduri, în concedii și uneori definitiv către Cluj, Oradea sau Timișoara. Iată însă că, la fel cum s-a întâmplat de numeroase ori de-a lungul istoriei sale, UTA spală imaginea orașului și ne aduce măcar din punct de vedere sportiv în elita țării.

Tocmai de aceea considerăm că acesta este un moment extrem de important pentru comunitatea arădeană. UTA a dovedit că poate să fie o locomotivă a acestui oraș și, dacă atunci când acest proiect a făcut primii pași spre performanță am fost puțini, e timpul ca măcar acum, când apar roadele, să ne adunăm cu toții în spatele acestui club. Ne bucurăm când vedem emulația în rândul suporterilor dar și al arădenilor care poate nu au fotbalul ca hobby principal. Ne bucurăm și mai mult să vedem că oamenii din conducerea clubului reușesc să atragă tot mai mulți sponsori alături de club. Dar nu este suficient.

Orice om care este familiarizat cât de cât cu contextul fotbalului românesc știe că sumele care pot fi atrase din surse private sau dinspre suporteri sunt departe de a fi suficiente pentru a asigura sustenabilitatea unui club. Lipsa unei legi a sponsorizării precum și puterea de cumpărare slabă a majorității cetățenilor fac ca sumele care intră în bugetul clubului provenind din aceste surse, să fie utile dar limitate. La aceasta se adaugă și contextul actual în care sumele care vor veni din drepturile de televizare vor fi diminuate și virate către cluburi în tranșe mai mici.

UTA are nevoie în acest moment de principalul ei partener, cel care de la începutul acestui proiect și-a asumat susținerea lui. Am luat cunoștină de declarațiile recente ale primarului Aradului legate de finanțarea clubului, însă asigurările verbale nu țin loc de finanțare. UTA are nevoie de sprijinul comunității, reprezentată de primărie, ACUM! Pentru ca această echipă să facă față exigențelor fotbalistice și organizatorice din Liga 1 e nevoie de investiții, e nevoie de achiziții de jucători și mai ales e nevoie de achitarea angajamentelor financiare luate față de toți cei care muncesc sub stindardul alb-roșu. Aceste zile rămase până la începutul campionatului sunt cele mai importante și de ele depinde întrega evoluție ulterioară a clubului.

De-a lungul timpului am constatat cu tristețe că acest club a fost folosit de către reprezentanții politici ai autorităților locale ca mijloc de luptă în răfuieli politice sau personale, ori ca vehicul electoaral. E timpul ca măcar acum acest lucru să înceteze. E timpul ca măcar acum cei are conduc orașul să înțeleagă că interesul UTA-ei se află deasupra micilor bătălii ale fiecăruia dintre noi. E timpul ca măcar acum cei care conduc orașul să conștientizeze ce reprezintă acest club pentru comunitate. E timpul ca oamenii care au putere de decizie să îi asculte cu adevărat pe cei implicați și să conștientizeze că UTA are nevoie nu de declarații, nu de promisiuni, ci de sprijin concret! ACUM!

Nu vrem să ne imaginăm ce s-ar întâmpla în cazul în care bucuria promovării ar fi anulată de drama de a nu fi capabili să susținem ca oraș funcționarea clubului în Liga 1. Nu vrem să ne imaginăm ce ar însemna ca tot ce s-a construit, ca tot acest spirit de familie, să fie aruncat în aer de obtuzitatea celor care par să nu înțeleagă momentul. Mai mult, nu vrem să ne imaginăm cum ar reacționa miile de suporteri arădeni care și-ar vedea euforia și fericirea anihilate în acest mod. Pasiunea cu care cu toții ne susținem echipa ar putea genera reacții dintre cele mai imprevizibile și suntem convinși că, mai ales în contextul actual, cei care administrează vremelnic orașul nu își doresc să îl transforme într-un butoi cu pulbere. Sunt suficiente motive de frustrare provocate de încercările acestui an special, nu mai avem nevoie de fitilul care să aprindă butoiul cu pulbere.

Așadar domnnule primar, domnilor consilieri, domnilor politiceni care aveți un cuvânt de spus în administrarea orașului: nu vă jucați cu singurul lucru care ne-a mai rămas intact în mândria de arădeni, nu vă jucați cu sufletele și trăirile noastre și mai ales… nu vă jucați cu răbdarea noastră și a arădenilor! Întreg orașul este alături de acestă echipă; în al doisprezecelea ceas, veniți alături de noi! Concret! ACUM!

Pentru noi doar UTA contează!”

Suporter Club UTA

Foto: Ciprian Petcuț

13 comentarii

  1. Ajuta cand este nevoie la timpul potrivit, nu cand este a 3-a zi dupa scriptura.Deci ACUM, PRIMARIA, CONSILIUL LOCAL,CONSILIUL JUDETEAN, ACUM ,nu maine sau poimaine sau peste o saptamana,ACUM.Stim din surse sigure ca sunt bani, Daca nu luati din banii COVIDULUI-19, care si asa sunt cheltuiti degeaba , si petoti mortii peste 70-75 de ani ii bagati la COVID ca sa va creasca cota de finantare din diverse fonduri nationale sau europene.Pentru noi doar UTA conteaza.Ne cacam pe COVIT-19 si vrem ca viata si UTA sa mearga inainte

    0
    0
    1. Dacă tu ai înțeles că Suporter Club UTA cere să se ia bani de la sănătate pentru a fi dați la UTA, ești prost! Nu faci decât să dai apă la moară politicienilor care se ascund în spatele pandemiei pentru a-și fenta obligațiile. Sumele destinate pentru combaterea pandemiei sunt una și ele sunt de neatins, însă există numeroase alte surse în buget de unde se pot direcționa bani către UTA. Așa că dacă nu te duce mintea să ajuți… măcar nu încurca!

      0
      0
  2. Despre felul in care se misca Primaria ne-am lamurit urmarind vreme de 74 de luni construirea stadionului, care, CULMEA, nu e gata nici acum. Scump ,prost, tarziu in multe alte cazuri asa ca pana nu apar fapte, restul e praf in ochii naivilor.

    0
    0
  3. Suporter,nesuporter, ASTA-i adevaru’! Aradu’ nu-i ” fruncea”! Ca putem face ceva, E ADEVARAT! ” Diecat” ca asta necesita ceva mai mult decat ” muiepolitmsimiticilor”.Cand se vrea ceva cu adevarat PENTRU ARAD, se poate! Da’ NU CU DAT VINA PE ALTII!
    HAIDE UTA!!!

    0
    0
  4. Domnule Bibarț, leapădă-te de Falcă și de practicile lui, renunță să facî ceva numai din interes propriu…UTA este cel mai important brand al Aradului si trebuie sprijinit necondiționat.

    0
    0
  5. Simplu se poate daca clubul UTA este deschis si transparent suporteri si toti ce vor sa cotizeze cu 100 euro pe an si daca se aduna 15000 de suporteri care pot sa li se dea actiuni la club si devin cu procentaj actionari se pot aduna peste 1,5 milioane euro dar este nevoie de trasparenta

    0
    0
  6. Utopic ce spui! 15000? De unde atatia? Suntem maxim 6-7 mii din care cel putin 1000 dacă ar putea ar sări gardul să nu plătească bilet! Se va vedea si la nr abonamentelor, care nu vor depasii 2000

    0
    0
  7. Mă amuză mereu aceste ultimatumuri ale suporterilor! Îi si văd pe penelisti in frunte cu seful lor falca râzând cu lacrimi cand citesc ultimatumul! Serios…voi credeti ca se sperie falca bibart si sergiu de voi?

    0
    0
    1. Exista aceasta falsa impresie ca suporterii UTAei ar reprezenta o masa critica in Arad, care poate face si desface in oras. O vedem la Suporter Club UTA, o vedem si la multi comentatori de aici. Impresia aceasta este insa departe de adevar, s-a dovedit in nenumarate randuri.
      Cineva mai sus vorbea de 15000 de suporteri care ar putea contribui cu 100 euro pe an. Utopic, noi nereusind sa ne adunam 5000 sa cumparam niste bilete pentru o suma mult mai mica.

      0
      0
      1. Exact..plus că nici nu e unitate nici in cadrul grupului suporterilor, spre exemplu in 2016 la alegerile locale, unii erau cu Bulumac, iar altii erau radical impotriva lui. Suporterii poate dacă ar fi uniți ca pocaitii ar putea fi un factor important de decizie in oras, dar asa cum sunt acum nu reprezintă un pericol pt scaunele celor care conduc orasul si judetul arad.

        0
        0
  8. Domnule Bibarț,
    UTA pentru ARAD este ca Nadia Comaneci , Simona Halep, Gică Hagi etc pentru ROMANIA!
    Știm că puteți să finanțați, trebuie doar să vreți, ACUM și de fiecare dată când este nevoie pentru SIGURANȚA și CONTINUITATEA unei iubite familii, UTA ARAD!
    Așadar FAPTE NU VORBE!!!
    Hai UTA!!! ♥️♥️♥️

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button