Majoritatea tinerilor fotbaliști ai UTA-ei ajug în Liga 3-a după dizolvarea grupei de 2001!
De la înființarea Ligii Elitelor, clubul UTA a avut prezențe constante în fazele sale finale. Generația 97-98 a câștigat Cupa și Supercupa în 2016, cea de 2000 a luat bronzul național la U 17 în 2018, iar UTA 2001 a acces în semifinale în acest an, pierzând la penalty-uri dreptul de a juca finala.
Până la urmă, principalul merit al grupei pregătite de Sandu Gaica, Adi Ungur și Mihai Petcuț este acela de a fi dat patru jucători importanți la echipa ce a promovat, după 18 ani, pe scena primului eșalon. Damian Isac, David Miculescu, Alex Oroian și Dennis Hrezdac au bifat destule minute pentru UTA în Liga 2-a, fiind „piese” indispensabile pentru Laszlo Balint și colaboratorii săi. Cei patru (cu o mică rezervă în dreptul lui Oroian) continuă cu „Bătrâna Doamnă” și în Liga 1, dar ce se întâmplă cu restul componenților generației de 2001-2002?
Deocamdată, Opric, Pașcu și A. Gavrilă s-au prezentat la reunirea primei echipe, însă toți au oferte de a juca cel puțin la nivelul Ligii a 3-a. O discuție aparte e și în jurul lui Vulturar, mijlocaș născut în anul 2004, de care clubul dorește să aibă mare grijă și nu a dat curs primelor oferte. În rest, să spunem că ceilalți componenți ai generației de 2001-2002 și-au cam găsit viitoarele destinații, după cum urmează:
Salka, Mohaci, Răzban, Cristea, Boștină – Gloria Lunca Teuz Cermei
Haloș, Pătlăgică, Tambor, Zamfir – Crișul Chișineu Criș
Hațiegan, Ciubăncan, Nagy – Șomii Lipova
Dardai, Sfârlea – CSC Sânmartin
Rădulescu, Merian, Vidican – Progresul Pecica
Paunchici – Viitorul Pandurii (în probe)
Truță – Industria Galda sau Pecica
Cel mai probabil, golgheterul Șimon și mijlocașul Cocriș (care e și accidentat în momentul de față) vor activa la Liga 2-a din următoarea stagiune, însă ambii cântăresc – deocamdată – cea ma bună ofertă pentru ei.
În ceea ce privește antrenorii, toți vor rămâne în cadrul Academiei UTA, dar la cârma altor grupe de copii și juniori. Sandu Gaica a preluat grupa de 2008, alături de Radu Mărginean, Adi Ungur merge alături de Dinu Donca la grupa de 2004, iar Mihai Petcuț activează alături de Costel Bogoșel la 2003.
Dacă ripensia cere un loc in liga a treia pt echipa a doua, UTA de ce nu cere, ca echipa de liga intai ar fi si indreptatita! Păcat de această generatie ca se destramă!
Parerea mea este ca se putea face un efort financiar ca UTA sa aiba un satelit in liga a III a format din proprii juniori enumerati mai sus si din eventual alti tineri juniori aradeni foarte talentati din ARAD. Sincer mi-ar place ca totii juniorii talentati ai Aradului sa formeze in viitor baza de selectie pentru echipa mare a UT-ei. Stiu ca Atletico Arad isi vrea doar juniorii lor , dar domnul Meszar daca vrea binele UT-ei ar trebui sa colaboreze cu Academia Viitorul Arad, cu Academia Brosovschi Arad. Aradul este si va fi intotdeauna un bazin de talente fotbalistice de exceptie !!!
Este o mare eroare ca UTA nu si-a inscris echipa in liga a 3 a. Avea tineri destui, plus de pla prima echipa cei care joaca mai rar. In felul asta isi avea sub ochi jucatorii, ba puteau aduce si din zone unii tineri. Si asa UTA ramane …inexolicabil singura echipa de fotbal din Arad . In trecut existau Vagonul, CFR, Telekom, Strungul, Olimpia, Floria, Indagrara, ICRTI., ..)
Mai ales că efortul financiar nu ar fi fost prea mare, se făceau 5 deplasări în județul Timiș în tot sezonul regulat, și 4 în județ, la Pecica, la Criș, la Cermei și la Lipova! Deplasare cu autocarul în ziua meciului, fără cazare. În liga a patra sunt deplasări la Beliu, Ineu, Socodor, Șimand, Zăbrani, Păuliș, Curtici, Sântana, Pâncota, Felnac și Vladimirescu. Unde este efortul financiar!
Corect! In plus, la liga a 3-a ramaneau la echipa juniorii lui Gaica de la 2001. La liga a 4-a nu a ramas niciunul, nici nu se stie cine va face parte din lot! Majoritatea echipelor de prima liga au echipe secunde in liga a 3-a, au unde sa-si rodeze juniorii si, de ce nu?, unde sa primeasca mai multe minute cei care nu prind lotul de 20 in liga 1!