UTA Arad

Primăria trebuie să tragă tare pentru omologarea definitivă a arenei „Francisc Neuman”: Cu Voluntariul se joacă sigur la Arad, dar cu Iașul?





UTA – Voluntari, din cadrul etapei a doua a Ligii 1 Casa Pariurilor la fotbal, se va juca pe noua arenă „Francisc Neuman”, pe 28 august, de la ora 21. E cea  mai importantă veste pentru arădeni după inspecția de astăzi a Comisiei de Omologare din cadrul Ligii Profesioniste de Fotbal și mai ales pentru Laszlo Balint și elevii săi, însă pentru cei de la Primărie cam încep durerile de cap.

Vizita de lucru a specialiștilor de la LPF, însoțiți și de câte un reprezentant de la ISU și Jandarmeria Arad, dar și de Radu Dragoș, directorul firmei constructoare (Drast Company) și de Dorin Stana, directorul administrativ al clubului UTA, a început în jurul orei 11. Neregulile privind cablajele pentru transmiterea în condiții optime a partidelor, fără invada spațiul altor „oficiali” implicați în organizarea meciurilor au fost sesizate încă din start de Rareș Pop.

Cablurile pentru transmisiile TV lipsesc cu desăvârșire

Reprezentantul EAD.RO INTERACTIVE, deținătorul drepturilor TV pentru Liga 1, a avut neplăcuta surpriză să constate că lipsesc cablurile speciale, de tip TRIAX, de care constructorul ar fi trebuit să țină cont și să le tragă, mascându-le pe cât posibil, pe toată aria stadionului și la toate etajele tribunei I. Drast a anticipat acest lucru și prin luna mai a făcut o adresă la Primărie în care atenționa asupra acestei chestiuni, însă feedback-ul a fost zero.

Prin urmare, astăzi, cel care și-a asumat observațiile lui Pop a fost Ioan Ignat, șeful Direcţiei Patrimoniu din cadrul Primăriei, care s-a angajat să remedieze problema în următoarea lună de zile. De altfel, la stadion a fost chemat rapid directorul unei firme din Arad specializată în astfel de cablări, care-și va asuma – probabil – lucrarea. Contracost, bineînțeles, iar suma nu e de ici de colo. Norocul este că omologarea s-a dat provizoriu, pe 30 de zile, iar „roș-albii” o vor întâlni pe FC Voluntari pe „Francisc Neuman”, pe 28 august, în nocturnă. Cu acea ocazie, cei care produc meciul vor întinde ei manual acele cabluri, la vedere, bineînțeles, însă soluția nu e și nu va rămâne aceasta. Probabil, firma ce va executa lucrările de cablare va trebui să dea găuri și în pereții nou construiți, gletuiți și zugrăviți, dar așa e când te joci cu proiectele.

Dar, Rareș Pop a sesizat faptul platformele destinate cameramanilor la tribuna I sunt situate prea sus, tocmai la etajul al doilea, când ele trebuiau plasate mai jos. Și așa se va întâmpla și asta până la meciul cu Voluntariul, undeva la finalul rândurilor în aer liber destinate VIP-urilor. Iar reprezentantul ISU a remarcat că geamurile de la sectorul VIP, din interiorul tribunei I, sunt fixe și nu se pot deschide, ca de altfel și cele de la posturile rezervare comentatorilor de la mansardă. Pop a informat Primăria și constructorul să facă ceva în acest sens, mai ales la cabinele comentatorilor care trebui să-și poată deschidă geamurile pentru a fi mereu la curent cu atmosfera de pe stadion. Alți bani, altă „distracție”. „În urma vizitei de astăzi la acest stadion superb de la Arad, s-au constatat anumite disfuncţionalităţi, care, credem noi, că se vor rezolva. Se va acorda o perioadă de omologare provizorie de 30 de zile, urmând ca înainte de etapa a patra să se dea omologarea definitivă, dacă toate cerinţele sunt îndeplinite. Felicit echipa UTA pentru promovare, dar şi constructorii şi cei care au fost implicaţi în realizarea acestui proiect frumos, printre cele mai frumoase din ţară”, a transmis Rareș Pop.

Ultimele probe și retușuri, recepția ar trebui să se facă la începutul săptămânii viitoare

Totodată, s-au probat nocturna și tabele, ce au funcționat bine, dar și sistemul de sonorizare. La acesta din urmă au fost din nou obiecții, cei de la LPF considerând că puterea nu e suficientă. Un lucru mărunt, ca și montarea unui nou panou de curent doar pentru carele de transmisie a televiziunilor. Apoi, rețeaua de apă și canalizare funcționează la perfecție, iar „operațiunea” de racordare la gaz a arenei se va încheia și ea pe joi, vineri, când se vor proba și centralele.

De altfel, de mâine, constructorul DRAST Company va anunța încheierea lucrărilor, prilej pentru cei de la Primărie să alcătuiască comisia ce va recepționa stadionul. Se aude că specialiștii de la kilometrul zero vor ajunge de abia la începutul săptămânii viitoare în Calea Aurel Vlaicu, dându-le un răgaz colegilor de la contabilitate să-i achite ultimele facturi constructorului, iar în funcție de valoare, să fie plătit și reprezentantul Inspectoratului de Stat în Construcții, care – la rândul său – are de dat niște avize importante. Ca, de altfel, și cele de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență, pentru care, din câte se pare, nu vor fi probleme.

Încetul cu încetul, după ce va face ultimele retușuri și probe, DRAST Company își va retrage oamenii de la stadion în această săptămână. Directorul Radu Dragoș va mai rezolva și montarea noului soft pentru turnicheți, dar și gardul ce va îngrădi stadionul, lucrări, care – oricum – nu erau prevăzute în contract. Mai departe, Primăria trebuie să găsească o soluție pentru curățenia ce trebuie făcută în special la demisol, în așa fel încât UTA să se poată muta cât mai repede în noua casă. La parcări se lucrează zilnic, însă cei de la Comisia de Omologare a LPF nu au impus un termen de finalizare a lor, atâta timp cât accesul spectatorilor pe stadioane va fi, deocamdată, interzis în contextul pandemiei de coronavirus. Și, oricum, ele ar trebui finalizate până în etapa a patra, când UTA joacă din nou acasă, cu Poli Iași.

De altfel, înaintea acelui meci, din weekendul 18-20 septembrie expiră omologarea provizorie acordată astăzi de reprezentanții LPF.

8 comentarii

  1. Si totusi pentru toate aceste anomalii, proiect nerespectat ,fapt ce presupune cheltuieli suplimentare nu e nimeni responsabil. Tot de la buget, domnule Primar?
    Dar i-ati zis-o domnului Balint: ,, vedeti-va de fotbal” , sau ceva de genul. Chiar nu va apuca macar asa cateodata rusinea?

    0
    0
  2. Am fost sa vad stadionul. In poze arata splendid fata de realitate. De aproape insa se vede munca de mantuiala facuta de spagarii de la Tehnodomus. Cred ca cei de la Drast au facut eforturi sa acopere si sa mai peticeasca mizeria lasata de predecesori. O porcarie de stadion, o rusine pentru Arad si lipsa de respect pentru fanii UTA-ei

    0
    0
  3. Este incredibil cata lipsa de profesionalism de viziune de amatori…technodomus care il are pe Dorel inginer.
    Rusine tuturor din primarie si pana la ultimul om care o fi dat cu sapa pe acolo… RUSINEEEE
    Ar trebui sa se faca o ancheta si sa se lase cu ceva arestari !

    0
    0
  4. Era de asteptat, pentru ca Primaria nu are oameni de nadejde, care sa se priceapa la baze sportive, care sa vina. din timp cu solutii. Inprovizatiile sint…la ordinea zilei. ”Norocul” este ca se joaca fara spectatori…dar UTA – clubul de fotbal- nu s-a mutat efectiv la Arena, ceea ce arata ca la stadion nu e gata totul.

    0
    0
  5. Si din punct de vedere economic orasele Oradea, Cluj si Timisoara sunt mult mai dezvoltate, in timp ce primaria din Arad a dormit. Asa e si cu Stadionul, unul de ca. 11500 de locuri…7 ani de constructie ?? In fine acum in o luna o sa fie gata. Speram domnule Primar sa te apuci de treaba …manc….

    0
    0
  6. Bibarteeee..sa treci deseară in timpul rondului de pe fb să vezi dacă se lucrează la remedierea lucrurilor! Si să nu mergi cu mana goală, a zis seful tău să iei din banii de protocol si să cumperi la fiecare 4 insi cate o ? ? ? ?

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button