27/10/2020

sportarad

stiri sportive din judetul arad

UTA a intrat în săptămâna redebutului în Liga 1 și finanțarea de la Primărie e încă în aer! Meszar: „Este datoria noastră comună în fața Aradului și arădenilor”

Mai sunt 6 zile până la meciul redebutului în Liga 1, așteptat de 12 ani de zile de toată suflarea utistă. La nivel managerial, clubul fanion al Aradului și-a făcut, în general, bine treaba în scurta perioadă precompetițională și mai urmează o săptămână extrem de solicitantă în care țintele sunt bine fixate. Urmează omologarea stadionului, punerea în vânzare a abonamentelor, dar și ultimele întăriri pentru Laszlo Balint, care a primit deja fotbaliști importanți, cu nume, în toate compartimentele. Pentru Alex Albu chiar s-a bătut concurența FCSB-ului, iar „barca” ar merge lin, în direcția bună, dacă și Primăria ar apuca cu hotărâre o vâslă.

Despre cum stau lucurile în curtea brandului numărul unu al orașului în săptămână (re)debutului în Liga 1 a vorbit Alexandru Meszar, părintele proiectului UTA, chiar ieri, de ziua sa de naștere.

– Domnule Meszar v-ați făcut, dar mai ales ați făcut un cadou frumos suporterilor UTA-ei prin transferurile lui Alexandru Benga și Alexandru Albu. Pe Albu chiar l-ați suflat unor grupări importante din Liga 1, FCSB peste toate…

– Muncim mult în aceste zile pentru a proteja cât mai bine performanța obținută. Facem toate eforturile pentru a avea un lot competitiv pentru startul sezonului. Factorii care au contribuit să ajungă jucătorul Albu la UTA sunt Bogdan Apostu,  un agent de top pentru UTA, proiectul UTA, noul stadion, un oraș important precum Aradul și publicul admirat în toată țara.

– Dacă tot ați amintit de stadion, va fi el gata să găzduiască meciul din etapa a doua, cu FC Voluntari?

– Astăzi, 17 august, așteptăm vizita delegației LPF în vederea omologării stadionului. Sunt mai puțin de dou ă săptămâni până la primul nostru meci de acasă și toți factorii implicați, constructor și administrația locală, trebuie să facă tot posibilul să nu ducem nici cel mai mic prejudiciu brandului UTA și Aradului. Stadionul trebuie să fie în regulă din toate punctele de vedere la start.

– Ce se mai știe de finanțarea promisă de primarul interimar în urmă cu zece zile printr-un comunicat oficial? Impresia noastră este că fostul primar, Gheorghe Falcă, parcă a fost mai receptiv la nevoile echipei când era vorba despre banii de la bugetul local, decât Călin Bibarț…

– Nu sunt în măsură să fac comparații. În schimb, pot să afirm că în anii precedenți, când era domnul Falcă primar, am avut constant asigurată o finanțare de la Primărie în proporție de 80-90% din bugetul total al clubului, adică un buget mediu pentru Liga a 2-a. Liga 1 înseamnă un buget mai mare, ne-am propus, sper să și reușim, ca din bugetul total al clubului să asigurăm 50% din drepturile tv și venituri proprii, iar cealaltă jumătate să fie din partea orașului. Cu toate că nu am primit încă un răspuns de la Primărie la solicitarea noastră, sper și cred că administrația locală va asigura o finanțare cel puțin echivalentă anului trecut, când am activat în Liga 2-a. Performanțele le-am obținut împreună cu administrația, este firesc și logic că trebuie să asigurăm tot ce este necesar pentru a ne menține acolo unde am ajuns cu greu împreună, în Liga 1. Este datoria noastră comună în fața Aradului și arădenilor.

– Au apărut câteva cazuri de infectări cu noul virus și la UTA, sunteți siguri în exacticitatea rezultatelor? Vă întrebăm asta, pentru că au mai fost cazuri în țară în care s-a dovedit că rezultatele au fost fals pozitive…

– Nu mă îndoiesc deloc de veridicitatea rezultatelor, deoarece la DSP Arad am găsit profesioniști, care răspund prompt solicitărilor noastre și pe această cale le mulțumim. Beneficiază și de aparatură performantă, așa că nu avem dubii privind cazurile de infectare cu coronavirus, pe care le regretăm nespus, dar peste care vom trece rapid.

– Ne puteți spune când încep vânzările de abonamente pentru noul sezon?

– Momentan lucrăm la logistica necesară vânzării abonamentelor, cum ar fi maparea stadionului, signalistică și alte ceke. Sperăm să terminăm în câteva zile, iar în partea a doua a săptămânii să începem vânzarea efectivă a abonamentelor. În curând vom emite un comunicat cu toate detaliile ce privesc această campanie de vânzare, respectiv prețurile biletelor și abonamentelor.

5
2
%d blogeri au apreciat: