UTA Arad

Campania de achiziții a UTA-ei se încheie pe benzi și cu „speța” Romario Moise: „Am preferat jucători români, familiarizați cu Liga 1”





Șapte sunt achizițiile de Liga 1 făcute de UTA până în acest moment și toate vizează axul central. Ioan Hora (atacant, 32 de ani, ex Gaz Metan Mediaș), Neluț Roșu (mijlocaș, 27 de ani, ex Gaz Metan Mediaș), Vlad Morar (atacant, 27 de ani, ex FC Voluntari), Erico Constantino da Silva (fundaș, 31 de ani, ex Sabail), Horațiu Moldovan (portar, 20 de ani, ex Ripensia), Alexandru Albu (fundaș/mijlocaș, 27 de ani, ex. Clinceni) și Alexandru Benga (fundaș, 31 de ani, ex. Chindia) sunt deja la dispoziția lui Laszlo Balint, care și-ar mai dori un singur fotbalist pe zona centrală.

El este nimeni altul decât Romario Moise, al cărui apel se va judeca joi. Mijlocașul care a contribuit din plin la promovarea UTA-ei vrea să se elibereze de contractul cu Astra Giurgiu, care nu l-a plătit pe mai multe luni de zile. „La momentul acesta așteptăm să se clarifice situația lui Romario, pentru mine el este prioritar. Situația este clară, dacă el câștigă litigiul, prima opțiune este UTA. Dacă pierde, Romario este subiect închis pentru UTA, pentru că Astra și-a manifestat interesul de a se baza pe el în noul sezon. Avem și noi o satisfacție că,  după un sezon la noi, a crescut în valoare și o echipă puternică de play-off consideră că se poate baza pe el”, a menționat Laszlo Balint, care în cazul în care Moise nu va mai reveni în „alb-roșu” va solicita conducerii clubului un alt mijlocaș central box to box.

Altfel, dincolo de situația creată de infectările juniorilor cu SARS-CoV-2, antrenorul „roș-albilor” știe că ar mai avea nevoie de întăriri în special la nivelul fundașilor laterali. „Pe zonă centrală avem concurență foarte bună, avem jucători experimentați, aș vrea să vedem ce mai putem face la dubluri pentru fundașii laterali. Nu este simplu, pentru că trebuie să ținem cont de foarte multe criterii în momentul în care facem alegerile pentru jucătorii care urmează să ni se alăture. În plus, trebuie să ținem cont și de faptul că avem nevoie de întăriri la nivelul jucătorilor sub vârstă, deci sunt foarte multe aspecte de care trebuie să ținem cont în momentul în care gândim orice mutare pentru sezonul viitor. Important este să nu ne grăbim, știți foarte bine strategia noastră pe care am adoptat-o inclusiv înaintea sezonului trecut, vara trecută. Bogdan știe, eu analizez foarte mult până să îmi dau acordul pentru un transfer. Vedeți ce s-a întâmplat în această vară, am preferat să aducem jucători români, familiarizați cu campionatul românesc. Cel puțin pe Erico, nu neapărat că-l consider un român, dar, ținând cont de experiența lui în campionatul românesc, putem spune că este foarte bine adaptat la tot ce înseamnă Liga 1. Cred eu că sunt detalii extrem de importante, ținând cont de tot contextul în care sezonul trecut s-a lungit foarte mult și această pauză a fost foarte scurtă până debutul noului sezon. Știam că trebuie să facem această schimbare de nivel și am impus criterii clare legate de jucătorii pe care îi transferăm”, a mai explicat antrenorul principal al arădenilor.

Cu siguranță, la UTA va mai sosi cel puțin un fundaș lateral sub vârstă, cu prioritate pentru banda stângă, însă Balint îi mai caută o dublură și lui Tomozei. În lot se mai află și Cristi Bustea, care s-a achitat bine de sarcini ca apărător lateral în Liga a 2-a.

4 comentarii

  1. Deşi nu sunt moldovean,urmăresc frecvent meciurile din campionatul Moldovei.Datorită regulamentului din Romania cu obligativitatea de a avea pe teren jucători sub 23 de ani,propun UTA-ei 4 mijlocaşi din campionatul Moldovei care sunt foarte buni…….şi foarte ieftini. Chelari Ruslan,21 ani,mijlocaş. Trofan Serghei, 21 ani,mijlocaş.Ambii joacă la Speranța Nisporeni. Cotogoi Corneliu,19ani,mijlocaş…..super jucător. Demian Dumitru,21 ani,mijlocaş. Cei 2 joacă la echipa CSCA Buiucani. Mulțumesc pentru înțelegere.

    0
    0
  2. Hora,Benga,Rosu,Albu…..vom castiga campionatu”. Ionita si cu Morar va bat de n-aveti habar. Buhacianu, Tomozei,pentru noi sunt niste zei……Hai UTA ………

    0
    0
  3. Da, s-au adus , in principal, jucatori romani, dar nu toti s-au remarcat pe unde au jucat. Nu inteleg de ce nu sint agreati jucatorii straini, este o treaba nejustificata, albanerzul a corespuns…. Dar, e adevarat, ca s-au adus, in principat doar jucatori, care au contract cu Apostu. Vom face o analiza….dupa vreo 6 etape , daca aceasta politica este OK !. Momentan , pe marnini, ce avem nu este de valoare certa de prima liga, plus ca nu sint rezerve, pe margini

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button