UTA Arad

Bibarț, despre alocările bugetare pentru UTA: „Perspectivele sunt moderat optimiste, Oficiul Concurenței trebuie să ne confirme faptul că nu acordăm ajutor de stat”





Zilele trecute, Alexandru Meszar spunea că UTA s-ar mulțumi în acest an cu o finanțare la nivelul anului trecut, deși e evident că echipa a avut și va avea cheltuieli mai mari. Sigur, în Liga 1 vorbim și despre încasări din drepturi TV, cu toate că și acestea vor veni treptat în contextul incertitudinii oferite de pandemia de coronavirus, mai sunt și încasările din abonamente pe noul stadion de 11,500 de locuri, însă banii publici rămân necesari ca aerul pentru a asigura jumătate din bugetul clubului în anul calendaristiv 2020.

2,9 milioane de lei s-au obținut de la CMCA în luna mai, iar ca să fie egalată finanțarea de anul trecut Primăria mai trebuie să suplimenteze fondurile clubului emblemă a orașului cu 4,4 milioane de lei. Adică în jur de 910 mii de euro, bani ce ar trebui alocați prin legea 115/2020, așa cum sugera însuși primarul interimar al Aradului printr-un comunicat de presă în urmă cu două săptămâni.

Altfel, în această seară, învitat la Strada TV, în cadrul emisiunii „E marți, e Bibarț”, edilul s-a declarat la un moment dat moderat optimist când a venit vorba despre perspectivele de finanțare ale UTA-ei. „Anul acesta, UTA a primit o parte din bani și ulterior, probabil la începutul lunii septembrie, va mai primi o tranșă de bani și tot așa. Chiar ieri m-am întâlnit cu conducerea clubului și cu reprezentanți ai galeriei…Pornesc de la principiul că toată lumea e de bună credință. Și dânșii și eu. Eu, ca reprezentant al comunității. Încercăm să facem alocări financiare pentru toate domeniile. Nu putem fi pentru unii mumă, pentru alții ciumă, după cum se zice. Înțelegem situația echipei, mă rog, și pasiunea. În limita posibilităților am convenit și alocările financiare, cu speranța că și intrările la bugetul Primăriei se mențin la nivelul celor de anul trecut. Pentru că noi previziunea bugetară și alocările bugetare promise au fost gândite în funcție de intrările prognozate. Fără să mai luăm în calcul că în acest an am avut parte de cheltuieli suplimentare legate de partea de COVID de care am mai vorbit. Iar atunci, dacă cheltuielile sunt majorate și încasările mai mici atunci și încep problemele. Cred că oricine înțelege acest lucru. Deocamdată, perspectivele sunt mediu optimiste, să nu exagerăm. Și evident că așteptăm și noi rezultate, ca să fim corecți…”, a afirmat Bibarț.

Când a fost întrebat și despre finanțarea, după aceleași principii, a echipei de baschet feminin, primarul interimar a invocat tot luna septembrie, căci: „Doar din octombrie Federația a dat din nou drumul competiției”, după care a mai introdus în ecuație o posibilă problemă: „Ca și în cazul UTA-ei, e trimisă solicitarea noastră la Oficiul Concurenței pentru a fi siguri că e așa cum zicem noi și acești bani nu sunt considerați ajuor de stat și să-i putem aloca. Până la urmă, vorbim despre niște bani publici care merg spre niște entități juridic private. Nici clubul de fotbal, nici cel de baschet nu sunt ale municipalității sau ale Ministerului Sportului. Juridic este sunt private, fie că sunt asociații sau fundații”. Iar dacă fi  vorba de așa ceva, de ce nu se merge pe vechea variantă a proiectelor depuse la CMCA pentru fonduri nerambursabile? Deși e puțin cam târziu pentru a se merge pe varianta sesiunii de proiecte când echipele de fotbal și baschet au nevoie cât mai repede de bani, nu peste 5-6 săptămâni, cât ar dura procedurile la CMCA.

În fine, Călin Bibarț a vorbit și despre stadion, fără a părea că este prea în temă. Comisia de Omologare de la LPF tocmai le-a trasat celor de la Primărie sarcina de a cabla întreaga arenă în așa fel încât televiziunile să-și poată facă treaba, iar „operațiunea” nu e deloc ieftină. Se vorbește despre sute de mii de euro, dar, probabil, Ioan Ignat, șeful Direcţiei Patrimoniu din cadrul Primăriei, nu i-a dat încă șefului său toate detaliile. Și oricum percepția lui Bibarț despre stadion nu e tocmai bună, în sensul că acum, când e în sfârșit gata, edilul își dă seama că arena va „înghiți” și în continuare bani. „Am fost și astăzi până la stadion. E la stadiul de finisaje, nu sunt eu specialist în stadioane. Au fost cei de la omologări, care au dat o omologare condiționată de anumite retușuri, să le spun, ce mai e de făcut în următoarele zile. Sper să se încadreze în termen și să nu mai avem discuția referitoare la omologare, iar ea să fie defintivă. Adică UTA să-și poată juca meciurile pe acest stadion. Ulterior va trebui să-l recepționăm, să-l trecem în patrimoniu, o să vedem cui îl dăm în gestionare. Gândiți- vă că el va mânca zi de zi, săptămână de săptămână, lună de lună o sumă de bani considerabilă, doar prin existența și întreținerea lui. Nu mai vorbim de mii de euro când se joacă un meci și e și în nocturnă. E un efort al arădenilor”, au fost observațiile candidatului de primar din partea PNL la alegerile de pe 27 septembrie.









26 comentarii

  1. Superb final de interviu:”el va mânca zi de zi, lună de lună o sumă de bani considerabilă….”,cu referire la noul stadion.
    Oare toate aceste costuri suplimentare necesare unui aviz de funcționare definitiv cui trebuie să-i mulțumim sau faptului că orașul Arad a rămas în urma tuturor orașelor din vestul țării ca dezvoltare???
    Salariul multor „plimbatori „,de hârtii din cadrul primăriei Arad cui trebuie să-i mulțumim, sistemului sau fostului primar???
    Sunteți puțin presat, ciolanul se cam îndepărtează iar alegerile atât ne necesare față de urgențele imediate ale cetățenilor va dau bătăi de cap!!!
    Nu vreau sa intru in discuții care nu țin de sport dar la unii oameni lipsesc cu desăvârșire anumite valori morale după care ar trebui sa se ghideze atât în viața cât și în așa zisa politică românească…..

    0
    0
    1. Poate a aflat si Bibart cati bani se duc pe apa sambetei la grupele de copii in special cele de 2003 si 2004 se aude ca ar fi vorba de vreo 200000 de EURO/an pentru copii adusi si cazati la hotel. puteti vedea pe youtube ( canal VIOREL CODREA ) ce valori sunt uni dintre ei, iar cei din Arad dati la o parte. Sunt convins ca nimeni nu ar da atatia bani din buzunarul propriu, dar daca sunt bani de la primarie nu intereseza pe nimeni. Iar daca a aflat si acesta este motivul mi se pare intemeiat

      0
      0
  2. N-ai ce să-i ceri atat îl duce capul. Asta-i bibart păduraru ajuns primar interimar, păi ăsta în campanie electorala și vorbește așa, după alegeri ii în stare să demoleze stadionul. Unde ești falca?

    0
    0
  3. Ma crucesc, asta o crescut cu apa de la biborteni!!! Nu ti-e rusine??? Esti Aradean? ati realizat cel mai mic stadion(din bani publici) in cel mai lung timp posibil,nici acuma nu e gata si acuma vi sa spui ca vi se falfaie de UTA?Oricum tu si toata gasca de la PNL santeti in cartea recordurilor..si astae pe bune.

    0
    0
  4. Ce-ar fi sa-i luati un interviu si lui Adrian Wiener, sa vedem si opinia lui in legatura cu subiectul asta ? Oricum, are mari sanse sa-l invinga pe Bibart in lupta pentru primar (Meszar viceprimar) 🙂

    0
    0
    1. Scuze ca intru in subiect de politica dar cred ca trebuie sa votam un singur contra candidat,pentru ca patim la fel ca si acum 4 ani ,adica Bibart are votantii lui Falca si restul voturilor se impart in 4 sau 5 candidati si logic ca tot Bibart castiga . Adica cred ca trebuie sa alegem toti pe cineva potrivit sa invinga candidatul Bibart si sa nu ne impartim ……RedNeck si eu am mai multa incredere in Wiener si Meszar decat Bibart sau Fifor!

      0
      0
      1. O altă problemă e că Bibart e pus politic să îl bage pe Bilcea primar. Cum? Bilcea se zice ca va fi viceprimar, iar Vibrat e primul pe lista de deputați. În momentul în care Bibarț pleacă deputat, Bîlcea devine primar așa cum s-a întâmplat când Falcă a fost ales europarlamentar.

        0
        0
        1. Nu se poate asa ceva , s-a mai explicat , un viceprimar poate sa functioneze doar in ultimul an de mandat al primarului ales, altfel se organizeaza din nou alegeri!

          0
          0
        2. Exact asta e strategia lor, pt că au vazut că bibart e mai popular ca sergiu! De aia sa făcut rocada asta falsă!

          0
          0
  5. Se plange mai rau ca o gravida.
    Bibart lasă-ne! Demnitatea asta publică e o pălărie prea mare pt. tine sef de ocol erai mai potrivit.
    Avem nevoie de un primar cu coloana nu de un subaltern al lui Falca.

    0
    0
  6. Cei ce vorbesc de greutăți inerente nu sunt gospodari sunt politicieni. Politicianul are două forme de exprimare. Ori lauda fara acoperire și promite la fel sau limbaj defetist cu substrat de amenințare voalată !! Cu stadioane de 10 ori mai mari ,străinii ar fi dat de mult faliment !! Pe Bibart asta ar trebui. luat de mână și plimbat prin Londra sa vadă cate ,,4 ,5 stadioane gigant la câteva străzi distanță. Un oraș civilizat de-abia așteaptă așa ceva. Aici un gospodar face din stadion unitate de produs bani.. Numai lanțuri de magazine minuscule și unități alimentare și acoperă o chirie .Parcări ,muzeu ,minihotel vizite în repaus ,concerte etc !! Pe unii modernismul îi sperie pe alții îi capacitează .. Problema e cum ii ghicești pe ultimii. !!!

    0
    0
  7. Acuma ti-ai dat seama ca un stadion are nevoie de lucrari de intretinere? Pana acum ai crezut ca -l terminati( dupa mai bine de 6 ani) si gata, magie , nu mai e nevoie de niciun ban.
    Pentru toate mizeriile pe care le-ati savarsit in Arad( ca partid, ca grup, ca gasca etc), din 2004 incoace, chiar meritati o pauza. Sper ca aradenii sa v-o ofere!

    0
    0
  8. Bibart, așa vorbeste ca si cum acest stadionaș va falimenta orasul si judetul, poate si țara. Da semafoarele voastre inutile nu consumă bani? In loc sa dai un semnal de sustinere si incurajare pt ecipa si oraș, au dat un semnal de colaps cu acest sradion. Va fi greu, Bibart…poate pâna in septembrie…să vina altul care nu se vaită atâta.

    0
    0
  9. Când credeam că mai rău decât Jiță nu se poate apare Bibarț și mă trezește din vise.
    Aveți grijă ce votați, dragilor.

    0
    0
  10. Omu are alură de gospodar mărunt, care vede cam la un metru. Ca politician nare nici un proiect, cel mult să cirpeasaca și sa împartă banii de la buget după cum îl duce capu. Viitor…. JALNIC!

    0
    0
  11. Despre nivelul administratiei locale vorbeste felul cum este intretinut acest oras. De pilda ieri au carpit calea A.Vlaicu cu griblura!!! Trecerea la nivel cu calea ferata de la terenul de antrenament de pe Campul Linistii este carpita cu cate 2, 3 roabe de piatra(nici macar aceea nefiind concasata)o data la 3 luni, abia atunci cand nu se mai poate circula pe acolo!!! Este descalificant pentru un primar si pentru toti functionarii Primariei un asemenea mod dispretuitor de a administra Aradul. Intr-o tara unde oamenii reactioneaza prompt la asemenea batjocuri, toti acesti neispraviti ar disparea din sistemul public unde se imbogatesc din coruptie si dezintetes.

    0
    0
  12. D-nule Primar !
    Ca sa nu mai manince bani zi de zi ar fi mai bine sa îl demolati.Facem un Kaufland sau Lidl …Ce zicei e buna ideea!?

    0
    0
  13. Pooate de asta l-au bagat pe Meszar in lupta:sa fure din voturile lui Wieber. Am vazut in sondajul aradon ca Meszar nu are nicio sansa. Lupta se da intre Bibart si Wiener.

    0
    0
  14. Amu UTA este un club privat sau bugetar ? Dacă este privat (ex. FCSB, Dinamo, ASTRA, CFR , SEPSI etc. ) , atuncea Patronul vorbește iar pentru chibiți CIOCU MIC..Dacă este club bugetar atuncea oricare c o n t ri i b u a b i l din Arad are DREPTUL la părere .

    0
    0
  15. uta este o firma pe baza de actionariat asa ca primaria arad poate fi actionara la uta sunt nenumarate feluri prin care primaria arad poate sustine un club ca si uta in ce il priveste pe binart e um tip submediocru impins in fata de mafia pdl arad…e un om subeducat si subscolit bibart e un padurar trist

    0
    0
      1. ok atunci e mai bine se poate finanta mai usor!nu zic ca in timp daca clubul devine performant ca nu va fi cumparat de o entitate privata dar primaria trebuie sa sprijine aceasta miscare sportiva care este uta!sa ne dam seama cfr cluj care a facut sa de aude de numele orasului la nivelul cel mai inalt nimeni nu stia ce este cluj !asa iesi dinanonimat dar in mod sigur nu cu gropari gen bibart om limitat si plafonat fara viziune si fara know how!

        0
        0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button