Fotbal feminin

Nici „leoaicele” nu încep sezonul la termen: 6 septembrie – noua dată pentru debutul fetelor de la Piroș Security, poate chiar pe noul „Francisc Neuman”!





În cadrul ședinței de Comitet Executiv din 18 august 2020 s-a decis amânarea startului Ligii 1 feminin, competiție programată să înceapă inițial pe 23 august!

S-a aprobat ca data de începere să fie 6 septembrie, cu mențiunea că aceasta s-ar putea decala până pe data de 27 septembrie 2020, în funcție de evoluția zilnică a cazurilor de COVID-19 la nivel național.

În urma ședinței, s-a stabilit ca echipele din Liga 1 feminin care nu pot începe campionatul din motive legate de aplicarea măsurilor din protocolul medical aflat în vigoare să aibă posibilitatea de a trimite o adresă oficială către FRF până vineri, 21 august, ora 12:00, în vederea participării în Liga 2 feminin! Referitor la startul celorlalte competiții naționale (L2, L3 și campionatele naționale de junioare), s-a aprobat ca dată de reper 4 octombrie.

Fără îndoială, reprezentanta Aradului, AC Piroș Security e printre grupările ce vor respecta protocolul medical. De altfel, gruparea de pe Mureș este printre puținele care s-au testat pentru coronavirus, în așa fel încât antrenorul Florin Bugar să nu aibă restricții în procesul de pregătire. De la începutul lunii august, tehnicianul timișorean a condus aproape zilnic câte un antrenament, mai nou echipa fotbal feminin a Aradului fiind găzduită la baza Olimpia Bujac. „Chiar aș vrea să le mulțumesc în numele fetelor și al profesorului Bugar lui Petre și Sorin Botiș pentru condițiile excelente de antrenament pe care ni le asigură. Nu ne lipsește absolut nimic în Bujac, sunt oameni de sport, de fotbal, care iubesc Aradul și performanța”, a transmis Liviu Ilea.

De o săptămână, directorul sportiv al „leoaicelor” a întâmpinat-o pe una dintre fotbalistele străine achiziționate în această vară. Decarul cipriot, Maria Savva, și-a cunoscut deja noilea colege, ba chiar a primit un tort și felicitări de ziua sa de nume (video). „Toate jucătoarele românce din lot sunt la pregătire, iar de câteva zile a venit și Maria. Totul decurge normal, dar trebuie să recunoaștem că ne ajută puțin această amânare a startului sezonului, căci vom avea două săptămâni în plus pentru a ne pregăti de meciurile oficiale. În zilele ce urmează, vrem să le aducem la Arad și pe celelalte două jucătoare străine cu care am semnat, mijlocașul azer, Nazlican Parlak și portarul egiptean, Maha Shehata. În cazul Mahei avem ceva probleme cu viza, căci la Ambasada din Cairo regulile sunt diferite față de alte țări, dar le vom rezolva. Dar, nu încheiem aici campania de achiziții, vor  mai fi și alte surprize”, a adăugat Ilea.

Fiindcă arena „Francisc Neuman” a fost deja omologată cel puțin până la 17 septembrie, „leoaicele” au mari șanse să debuteze în noua ediție a Ligii I pe noua arenă a Aradului. „Domnul Pavel Piroș a făcut deja o adresă către Primărie, în care-și manifestă dorința închirierii stadionului pentru meciurile noastre de acasă. După noul calendar, primul dintre ele ar trebui să aibă loc pe 6 septembrie, cu Heniu Prundu Bârgăului, sperăm să jucăm acolo. Dacă nu, varianta de rezervă ar fi arena Banatul din Sânnicolau Mic”, a încheiat „oficialul” prim divizionarei arădene la fotbal feminin.









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button