Șoimii LipovaUTA Arad

Salt de două eșaloane pentru „lipovanul” Denis Rusu! „Sunt sigur că va face o impresie bună la UTA, s-au interesat și alte cluburi de Liga 1 de el” + VIDEO





Așa cum anticipam aseară, Denis Rusu (21 martie 2001) a devenit noul jucător al „Bătrânei Doamne” a fotbalului românesc. Pe fondul problemelor de sănătate ale juniorilor din lot, dar mai ales ca urmare a prestației destul de bune avute în amicalul de ieri dimineață, în tricoul Lipovei, Laszlo Balint l-a solicitat pe rapidul mijlocaș de bandă de 19 ani, poreclit „Gaucho”.

Conducetrea divizionarei terțe a ezitat puțin să-i dea drumul tânărului fotbalist, fiindcă nu are avea garanția că va juca la UTA și nu o are nici acum, însă: „Cum și eu sunt utist de mic, e o onoare să pot să ajut clubul meu de suflet, de la care, pe de altă parte, și noi primim juniori. Așa că i-am rezolvat rapid actele și, de azi, Denis Rusu este un an la dispoziția UTA-ei, cu mențiunea că Șoimii Lipova și-a rezervat dreptul să-l ia înapoi până la finalul  perioadei de transferări, dacă nu mai este nevoie de el”, ne-a mărturisit Radu Pop, președintele „șoimilor”.

Crescut de Dan Dobai la LPS Bihor, Denis Rusu a sosit în „alb-albastru” în pauza dintre turul și returul sezonului 2017-2018. În toamna lui 2018, era convocat în premieră la naționala Under 18, alături de David Miculescu și Damian Isac, doi dintre actualii săi colegi de la UTA, infectați – din păcate – cu COVID. De când a semnat cu lipovanii, bihoreanul a acumulat destulă experiență în competițiile de seniori în tricoul „șoimilor”. Numai în ultimul an și jumătate, Rusu și-a trecut în cont 15 goluri în Liga 3-a, 21 de assisturi și 7 penalty-uri scoase.

A fost, bineînțeles, unul dintre artizanii celor două clasări consecutive a lipovanilor pe locul 2 în seria IV-a a Ligii a 3-a. „Poate lumea crede că exagerez, dar cred că este în top 3 juniori din vestul țării. Pot face comparație pentru că de trei ani urmăresc tot ce se joacă la ligile 3 și 2 în zona de vest și Denis e foarte sus în preferințele mele. Dacă va juca, sunt convins că va face față și va lăsa o impresie bună. Noi, conducătorii, antrenorii și toți colegii de la Lipova îi ținem pumnii. Este șansa lui, a mai refuzat înainte cluburi de Liga a doua și era în atenția multora. Chiar două cluburi de Liga 1 s-au interesat de el (n.a. Botoșani și Dinamo), așa că, de acum, e rândul lui să-și confirme talentul, dar și munca pe care a desfășurat-o la noi”, a adăugat Pop.

Cum UTA va disputa primul meci în noua ediție de Liga 1 cu Viitorul, Denis Rusu ar fi avut șansa să se reîntâlnească cu un fost coechipier de echipă de la Lipova. „Dacă nu s-ar fi accidentat în finala de la Elite Under 19, câștigată cu Viitorul, Gabriel Buta, jucătorul plecat de un an și jumătate de la noi la clubul lui Hagi, ar fi avut mari șanse să debuteze în Liga 1, chiar împotriva UTA-ei și să se revadă, poate, pe teren cu Denis. Sunt doi juniori de suflet ai mei, în care am crezut și cred și acum că vor fi mari fotbaliști în anii care vin”, a concluzionat Pop.

Mâine, UTA îl va prezenta într-o conferință de presă și pe Dragoș Tescan, alături de Denis Rusu, ultimele întăriri la nivel de juniori ale echipei fanion a Aradului.

Imagini video cu câteva dintre realizările lui Denis Rusu:









7 comentarii

  1. Multumim Werni . Astept sa ne vede la finalul lunii cand vei veni in tara. Scuze ca nu ti-am raspuns la mesajul trecut .

    0
    0
  2. Radu, nu indräznesc sa vin din caiuza viurusului, As fi fost deja de 2 saptamini la Lipova dar din cauza nenorocirii de virus ramin mai bine in Germania. Hai Soimii , hai UTA !!!

    0
    0
  3. Un baiat care promite. Bine ai venit la UTA, Denis si multumiri domnului Pop si clubului Soimii Lipova pentru intelegere!

    0
    0
    1. Multumesc Kidule . Sunt vonvins ca oricare dintre echipele de liga 3 din Arad ar fi ajutat Uta. Si Uta ne ajuta pe noi . Sper din tot sufletull sa se descurce si sa fie un junior important in angrenajul echipei . Sa nu uitam ca si el si restul tinerilor sunt 2001. Sa avem rabdare cu ei . Sunt convins ca vor confirma toti .

      0
      0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button