Fotbal judetean

Caravana fotbalului județean nu pleacă la drum în această lună, Păulișul regretă că nu a putut onora măcar parcursul din Cupă: „Aradul merita o reprezentantă în faza națională”





Divizionarele județene rămân în joc de glezne după anunțul de amânare al startului noului sezon dat aseară de Comitetul de Urgență al Asociației Județene de Fotbal. Sigur, decizia plutea în aer, însă era de așteptat să indice și o dată aproximativă pentru reluarea întrecerilor pe puncte. E clar că la nivelul eșaloanelor inferioare iese din calcul respectarea protocolului emis de MTS și Ministerul Sănătății în formula sa actuală, cu bătaie clară către obligativitatea celor două testări lunare pentru coronavirus.

Prin urmare, echipele de județ își continuă antrenamentele în grupuri de zece jucători pentru o competiție care nu se știe când și dacă mai începe anul acesta. Excepție nu face Păulișana Păuliș, a treia forță a stagiunii precedente de Liga 4-a, care nu a operat încă nicio mutare pe piața transferurilor tocmai din cauza incertitudinii. „Noi ne făcusem un lot competitiv pentru stagiunea de primăvară care nu s-a mai disputat, așa că nu trebuie să umblăm neapărat la lot. Sigur, am avut tatonări cu unul-doi fotbaliști, dar din cauza acestei incertitudini legată de momentul reluării întrecerilor nu am mers mai departe. Antrenorul Dinu Maghici continuă să conducă două antrenamente pe săptămână, doar că nu avem varianta meciurilor amicale. Din punctul nostru de vedere, este clar că fără eliminarea testelor din protocol nu se poate relua campionatul și văd că aceeași problemă o au și echipele din Liga 3-a și chiar și cele din Liga 2-a. Oricum, la nivel de județ, testările chiar ni se par inutile, o cheltuială fără sens, atâta timp cât majoritatea jucătorilor au un loc de muncă și se pot infecta oricând, chiar și între ziua testării și cea a jocului. În fine, așteptăm decizia finală a AJF-ului privind reluarea competițiilor, altceva nu avem ce face”, a spus Florentin Iancu, președintele Păulișanei, care în iarnă bătuse palma cu fotbaliști importanți precum: Florin Gâlcă, Răzvan Blănaru, Darius Don, plus tânărul alba-iulian, Paul Haj.

Gruparea din Podgorie a fost cea care și-a dorit cel mai mult să-și continue drumul în Cupa României, dar: „Am aflat prea târziu care sunt exact planurile AJF-ului pentru această competiție. O parte dintre jucătorii noștri erau în vacanță, în concedii, ne era greu să ne adunăm. Testele pentru COVID nu erau o problemă, mai ales că aveam ca obiectiv câștigarea fazei județene a Cupei. Anul trecut am fost în finală, ne-ar fi plăcut să reprezentăm Aradul la faza națională din acest an, dar nu a fost să fie”, a adăugat șeful Păulișului.

Dacă fotbal pe puncte nu se mai joacă de anul trecut în județ, la nivel de renovare și întreținere a bazelor sportive cei din Păuliș și-au văzut de treabă. „Terenul Păulișana, vestiarele, arată foarte bine, cred că am primi inclusiv omologarea pentru Liga 3-a. Ne-am îngrijit atent de gazon, de bază, prin implicarea unor voluntari, dar am vrea să-i și mulțumimsocietății Spicul Turcin, care ne-a pus la dispoziție tractorașul de tuns iarba. Dar, rezultatele implicării comunității locale se văd și la Sâmbăteni, aici unde s-a montat și o nocturnă. Pentru la anul, echipa din localitate își propune promovarea în Liga 5-a și ar fi păcat să nu reușească la ce bază sportivă există și acolo, dar și ce băieți talentați evoluează la Sâmbăteni”, a mai punctat Iancu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button