UTA Arad

Rusu și Tescan au devenit oficial jucătorii UTA-ei: „Nu am transferat la număr, sunt fotbaliști care ne vor ajuta prin calitățile lor”





Fiindcă Miculescu, Oroian, Isac, Pașcu, Opric și Hrezdac (care oricum nu și-a revenit complet după operația de ligamente încrucișate) sunt scoși pe margine de noul virus SARS-CoV-2, iar Gavrilă are mâna fisurată, UTA avea mare nevoie de întăriri la nivelul juniorilor.

În primul rând, la Arad a revenit Răzvan Ivan, fundașul dreapta de 20 de ani care, însă, nu a mai jucat un meci oficial de la finalul anului trecut, în contextul în care Unirea Alba Iulia pierduse la masa verde primul joc din retur, după care a venit înghețarea provocată de epidemia de coronavirus. „Ivan vine și el cu noi la București și Constanța, dar rămâne să vedem dacă îl includem deja pe foaia de joc, pentru că vorbim despre un jucător care s-a antrenat practic singur o perioadă foarte, foarte lungă. Astfel, există un risc atât pentru copil, cât mai ales pentru noi, pentru colectiv, pentru că avem nevoie de jucători care să vină cu o contribuție importantă la ceea ce înseamnă evoluția echipei, la randamentul colectiv. Iar atunci nu ne permitem să forțăm absolut niciun jucător care nu este la parametrii optimi”, a spus Laszlo Balint despre fotbalistul pe care l-a utilizat o singură dată în startul acestui sezon, la meciul de Cupă cu Șoimii Lipova. Mai apoi, Ivan și-a cerut înprumutul la formația care l-a crescut, în Cetatea Unirii.

În schimb, mult mai pregătiți de debut sunt ultimii juniori sosiți sub formă de împrumut: Denis Rusu, de la Șoimii Lipova și Dragos Tescan, de la Turris. „Și în contextul absebțelor celor 6 juniori ai noștri, ne-am axat pe jucători care să ne poată ajuta prin calitățile lor și nu neapărat doar să aducem la număr. Vreau să profit de oportunitate pentru a le mulțumi celor de la Turris și celor de la Lipova pentru disponibilitatea de care au dat dovadă, renunțând la doi jucători importanți, în ideea de a ajuta clubul nostru. În același timp, vreau să îi mulțumesc lui Bogdan Apostu pentru că, fără aportul lui, probabil aceste mutări ar fi fost greu de realizat. Din păcate, Bogdan nu poate fi la această prezentare, însă sunt convins că și jucătorii îi sunt recunoscători pentru faptul că a intermediat transferurile lor la un club important precum UTA. Dragoș are deja două antrenamente cu echipa, Denis a făcut astăzi primul lui antrenament la UTA”, a fost prezentarea generală făcută de Laszlo Balint noilor săi elevi.

Prin sosirea celor doi tineri fotbaliști, benzile de la mijlocul terenului sunt dublate, chiar triplate în momentul în care Miculescu și Oroian vor fi din nou apți din punct de vedere medical. În schimb, Laszlo Balint afirmă: „Am mai avea două posturi pe care mi le-aș dori acoperite, în principal ca și dublare a lor. Suntem nevoiți să avem un lot echilibrat, atât numeric, cât mai ales valoric și tocmai de aceea nu ne grăbim. Cântărim foarte bine toate posibilitățile pe care le avem în acest moment, toate variantele pe care le putem alege”. De un fundaș lateral, cu preferință de picior stâng și un mijlocaș central, dacă Romario Moise nu se mai întoarce la Arad, ar mai avea nevoie Laszlo Balint pentru a avea lotul complet.

Pentru meciul de la Ovidiu, cu Viitorul, utiștii contează pe 5 juniori mari și lați, dintre care unul, probabil, va rămâne în tribună. Este vorba despre portarul Moldovan și mijlocașii Vulturar, Rusu și Tescan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button