UTA Arad

Tescan s-a bucurat pe „Motorul” cu Turris, dar va juca pe „Francsic Neuman” cu UTA: „Sper să aduc un plus, să nu fiu doar un pion”





După un sezon dificil în tricoul lui Turris, în care a ratat promovarea la ultima fază a meciului cu Rapidul, Dragoș Tescan va juca în prima divizie în tricoul UTA-ei. Mijlocașul dreapta craiovean s-a alăturat lotului antrenat de Laszlo Balint sub formă de împrumut de la echipa antrenată de Erik Lincar. „Sunt foarte fericit că am ajuns la UTA, vreau să le mulţumesc tuturor celor care au făcut ca acest lucru să fie posibil. Este un club de mare tradiţie, cu 6 titluri de campioană şi 2 cupe ale României, un brand uriaş pentru fotbalul românesc. Cred că orice jucător îşi doreşte, la vârsta mea, să ajungă la nivelul Ligii 1 și sper să fac acest pas cu brio, să aduc un plus, să nu fiu doar un pion. Cred că îmi va fi foarte uşor să mă integrez, aici este un lot cu jucători foarte valoroşi, cu destule meciuri în Liga 1. Am fost foarte surprins de această ofertă, nu mă aşteptam, înţelesesem că ceilalţi juniori au probleme medicale şi îmi pare rău pentru ei, se putea întâmpla oricui. Când am știut că voi veni la UTA am simțit multă bucurie, le-am spus şi părinţilor mei, care au izbucnit în lacrimi, pentru că este o mândrie și pentru ei ca fiul lot să joace în Liga 1 la un club precum UTA”  – au fost primele cuvinte în tricoul „roș-alb” ale fotbalistului care pe 15 septembrie împlinește 21 de ani.

Golul arădeanului Jorza, înscris în minutul 90+7 al partidei Rapid – Turris i-a menținut pe teleormăneni în Liga a II-a. „La Turnu Măgurele aveam o misiune de îndeplinit, promovarea. Am avut şi eu o contribuţie la acea echipă, am fost la câteva secunde de prima divizie… A fost cel mai urât sentiment, mai ale că mi se părea imposibil ca Rapidul să mai înscrie, pentru că jocul lor nu ne-a pus probleme deloc. Fotbalul este imprevizibil, îţi oferă şi momente de tristeţe”, a rememorat Tescan

Tânărul mijlocaș nu și-a uitat fostele cluburi. „Le mulţumesc celor de la Turris, care au fost înţelegători şi mi-au dat această oportunitate să vin la Arad, în Liga 1. La Școala Gică Popescu am fost crescut de domnul Mitică Barbu şi domnul director Paul Răducan, le mulţumesc şi dânșilor pentru contribuţia importantă avută în creșterea mea ca fotbalist”, a mai spus mijocașul de picior stâng, dar de bandă dreaptă.

Tescan a evoluat doar în 11 partide în sezonul trecut de ligă secundă, datorită unei accidentări la genunchi: „Începusem sezonul bine, după m-am accidentat într-un meci de Cupă (n.a. cu Alexandria). M-am recuperat după trei luni şi jumătate, deși prognoza inițială era de 6 luni. Acum sunt foarte bine atât fizic, cât şi psihic” a încheiat noua achiziție a UTA-ei.

Dragoș Tescan a fost fotbalistul care l-a bătut pe Florin Iacob într-un meci disputat la Arad după argeșeanul Coșereanu, care punctase pe 15 septembrie 2019 în UTA – Mioveni (1-1). „Și Dragoș a fost participant în play-offul Ligii a II-a și chiar am vorbit un pic acum, pe drumul spre conferința de presă, și mi-a recunoscut și el cât de atipic fost totul. Cu consum mental și emoțional foarte de mare, iar fotbalul s-a dovedit din nou imprevizibil. Vorbeam de prima etapă, când el a reușit să înscrie aici, la Arad, Turris s-a bucurat, iar noi am fost cu capul plecat după acel meci. În schimb, la finalul campionatului, noi am fost cei care ne-am bucurat și ei au fost triști, de asta este frumos fotbalul. Până la urmă, pentru Dragoș apare acum o oportunitate foarte bună să confirme la un nivel superior. Noi avem foarte mare încredere în el, mai departe depinde doar de el să-și impună calitățile, să le aducă la suprafață și să devină un jucător de Liga 1. Deocamdată, este împrumutat la UTA, le mai mulțumesc odată celor de la de la Turris și lui Erik Lincar. Chiar am discutat direct cu Erik el și îi mulțumesc foarte mult că a înțeles situația prin care trecem și câtă nevoie avem de juniori de calitățile lui Dragoș”, a punctat și Laszlo Balint, antrenorul principal al arădenilor.

5 comentarii

  1. Iti urez mult succes la UTA. Dragos Tescan . Un jucator tanar talentat , a demonstrat la Tr. Magurele, si sunt convins ca, va demonstra si la UTA !!!

    0
    0
  2. Cu toată supărarea la meciul cu Turris ,spectatorul obiectiv a avut ochi pentru evoluția buna a lui. Tescan Nu putea scăpa nici antrenorului. Mai rar întâlnit altruismul magurenilor .în frunte cu Linkar !!! Are pregătirea și talentul lui Hrezdac Păcat că va urma povestea lui Moise de la Astra Nu el decide unde va rămâne. Div.A e vitrina mare de expunere cu finalitate de licitație. . Până atunci speram la randamentul dublat a lui Dragoș la noua și nu orice echipa. BAFTA. !!

    0
    0
  3. P.S Daca tot Aradul a fost exemplu negativ la construcția stadionului propun și un record in premiera. de data asta pozitiv. Apariția pe stadion a paharului cu. ……BERE. !!! Numai câte unul de adult. Betivii. să rămână laTV Sa Avem și noi nemții noștrii. !!!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button