28/10/2020

sportarad

stiri sportive din judetul arad

Balint, debut cu dreptul în Liga 1: „Pe final am sperat și la cele trei puncte, dar, după aspectul jocului, poate nu le-am fi meritat”

UTA a debutat cu dreptul în ediția 2020-2021 a Ligii 1, avându-l la timonă pe Laszlo Balint, aflat la prima apariție pe banca unei prim divizionare. Antrenorul arădenilor a pregătit foarte bine meciul de la Ovidiu, cu Viitorul, blocând aproape toate spațiile de manevră ale gazdelor. Mai mult, echipa sa a dovedit și spirit de sacrificiu și o putere importantă de reacție.

Golul din penalty al lui Iancu, din minutul 43, a fost anulat, un minut mai târziu, de Buhăcianu. Scorul pauzei și, apoi, cel final a fost 1-1 și arădenii se întorc cu un punct mare de la malul mării. „E foarte important acest rezultat pentru noi, pentru că e un punct muncit. Îi felicit pe băieți pentru că efortul a fost foarte mare.  Șiam că vom avea mult de alergat, știam că Viitorul este o echipă cu jucători de calitate care pasează foarte bine. Din păcate, situațiile periculoase ale celor de la Viitorul au venit în urma unor greșeli de ale noastre pe care puteam să le evităm. Dar e inerent, e normal, sunt jucători cu nivel diferit de pregătire, trebuie să uniformizăm acest aspect după care trebuie bineînțeles să definim și noi mult mai bine principiile noastre tactice”, a declarat Laszlo Balint.

Tehnicianul „Bătrânei Doamne” a fost rugat să comenteze și schimbările, cea a lui Roșu cu Melinte fiind considerată una cu caracter defensiv. „A fost o problemă, nu am avut soluție la schimbarea lui Neluț Roșu. Știam că nu o să ducă 90 de minute, nu e la un nivel fizic care să îi permită să ducă tot meciul, chiar l-am pregătit pe Melinte pentru poziția respectivă.  Știam că va fi nevoie și chiar am sperat ca și scenariul să fie ca în momentul în care Melinte intră să avem un rezultat favorabil pe tabelă. Din păcate, ne confruntăm iar cu ceva probleme medicale, a apărut acea problemă la Tomozei. E clar, e dificil, orice început este greu, trebuie să abordăm aceeași strategie, să luăm fiecare meci în parte și să scoatem maxim din fiecare meci”, a adăugat Balint.

Nu mai puțin de 6 jucători transferați în această vară au intrat în formula de start utistă, la Ovidiu. „Am dorit să aduc un plus și de experiență și de calitate și s-a văzut, zic eu. În momentul în care vom ajunge la omogenitate bună și la un nivel de pregătire fizică unitar vom arăta mult mai bine. Bineînțeles, pe parcurs ce vor trece meciurile rând pe rând, aceste aspecte cumva se vor regla, pentru că numai prin meciuri putem să identificăm problemele și să le reglăm apoi prin antrenamente”, a mai punctat tânărul antrenor al „Bărânei Doamne”.

UTA a avut ceva situații pe final și puteau tranșa meciul în favoarea ei. „Pe final, am sperat chiar și la cele trei puncte, cu toate că, după aspectul jocului, poate nu am fi meritat cele trei puncte. Dar, mă bucur că băieții au reacționat foarte bine și am reușit să avem acele două-trei minute de forcing, cu două cornere succesive, să fim periculoși chiar și pe final. Și asta în condițiile în care, totuși, nivelul nostru energetic era destul de scăzut”.

În finalul intervenției sale, Laszlo Balint a vorbit și despre runda cu numărul doi. Vineri, pe noua arenă „Francisc Neuman”, ajunge, în nocturnă, FC Voluntari. „Timpul până la partida cu Voluntari este scurt, o să fie un meci extrem de dificil și foarte important pentru că inaugurăm stadionul. Toată lumea știe acest lucru, bineînțeles că ne dorim să ne întoarcem acasă cu o victorie și tot ce vom face în aceste zile va fi să pregătim meciul doar cu gândul de de a ne bucura suporterii. Chiar dacă ei nu vor fi pe stadion, știm cu toții că vor fi alături de noi cu gândul și cu sufletul și ne dorim să îi bucurăm cu cele trei puncte săptămâna viitoare”, a încheiat „principalul” utist.

FOTO: Claudia Carp

20
0
%d blogeri au apreciat: