UTA Arad

Balint, debut cu dreptul în Liga 1: „Pe final am sperat și la cele trei puncte, dar, după aspectul jocului, poate nu le-am fi meritat”





UTA a debutat cu dreptul în ediția 2020-2021 a Ligii 1, avându-l la timonă pe Laszlo Balint, aflat la prima apariție pe banca unei prim divizionare. Antrenorul arădenilor a pregătit foarte bine meciul de la Ovidiu, cu Viitorul, blocând aproape toate spațiile de manevră ale gazdelor. Mai mult, echipa sa a dovedit și spirit de sacrificiu și o putere importantă de reacție.

Golul din penalty al lui Iancu, din minutul 43, a fost anulat, un minut mai târziu, de Buhăcianu. Scorul pauzei și, apoi, cel final a fost 1-1 și arădenii se întorc cu un punct mare de la malul mării. „E foarte important acest rezultat pentru noi, pentru că e un punct muncit. Îi felicit pe băieți pentru că efortul a fost foarte mare.  Șiam că vom avea mult de alergat, știam că Viitorul este o echipă cu jucători de calitate care pasează foarte bine. Din păcate, situațiile periculoase ale celor de la Viitorul au venit în urma unor greșeli de ale noastre pe care puteam să le evităm. Dar e inerent, e normal, sunt jucători cu nivel diferit de pregătire, trebuie să uniformizăm acest aspect după care trebuie bineînțeles să definim și noi mult mai bine principiile noastre tactice”, a declarat Laszlo Balint.

Tehnicianul „Bătrânei Doamne” a fost rugat să comenteze și schimbările, cea a lui Roșu cu Melinte fiind considerată una cu caracter defensiv. „A fost o problemă, nu am avut soluție la schimbarea lui Neluț Roșu. Știam că nu o să ducă 90 de minute, nu e la un nivel fizic care să îi permită să ducă tot meciul, chiar l-am pregătit pe Melinte pentru poziția respectivă.  Știam că va fi nevoie și chiar am sperat ca și scenariul să fie ca în momentul în care Melinte intră să avem un rezultat favorabil pe tabelă. Din păcate, ne confruntăm iar cu ceva probleme medicale, a apărut acea problemă la Tomozei. E clar, e dificil, orice început este greu, trebuie să abordăm aceeași strategie, să luăm fiecare meci în parte și să scoatem maxim din fiecare meci”, a adăugat Balint.

Nu mai puțin de 6 jucători transferați în această vară au intrat în formula de start utistă, la Ovidiu. „Am dorit să aduc un plus și de experiență și de calitate și s-a văzut, zic eu. În momentul în care vom ajunge la omogenitate bună și la un nivel de pregătire fizică unitar vom arăta mult mai bine. Bineînțeles, pe parcurs ce vor trece meciurile rând pe rând, aceste aspecte cumva se vor regla, pentru că numai prin meciuri putem să identificăm problemele și să le reglăm apoi prin antrenamente”, a mai punctat tânărul antrenor al „Bărânei Doamne”.

UTA a avut ceva situații pe final și puteau tranșa meciul în favoarea ei. „Pe final, am sperat chiar și la cele trei puncte, cu toate că, după aspectul jocului, poate nu am fi meritat cele trei puncte. Dar, mă bucur că băieții au reacționat foarte bine și am reușit să avem acele două-trei minute de forcing, cu două cornere succesive, să fim periculoși chiar și pe final. Și asta în condițiile în care, totuși, nivelul nostru energetic era destul de scăzut”.

În finalul intervenției sale, Laszlo Balint a vorbit și despre runda cu numărul doi. Vineri, pe noua arenă „Francisc Neuman”, ajunge, în nocturnă, FC Voluntari. „Timpul până la partida cu Voluntari este scurt, o să fie un meci extrem de dificil și foarte important pentru că inaugurăm stadionul. Toată lumea știe acest lucru, bineînțeles că ne dorim să ne întoarcem acasă cu o victorie și tot ce vom face în aceste zile va fi să pregătim meciul doar cu gândul de de a ne bucura suporterii. Chiar dacă ei nu vor fi pe stadion, știm cu toții că vor fi alături de noi cu gândul și cu sufletul și ne dorim să îi bucurăm cu cele trei puncte săptămâna viitoare”, a încheiat „principalul” utist.

FOTO: Claudia Carp









8 comentarii

  1. Uitandu-ma la TOATEdeclaratiile D-LUI BALINT!, pot spune, fara teama de a gresi : un domn, in adevaratul sens al cuvantului. Nu prea ” corconda” cu peisajul mioritic ACTUAL.
    HAIDE UTA!!!

    0
    0
  2. Balint are bun simț si câteva clase peste nivelul general.Bravo şi tine-o tot asa cu mult curaj si tupeu!!! Haide UTA!!!

    0
    0
  3. Felicitari domnule Balint! Sunteti unul dintre putinii antrenori care vorbesc deschis, sincer si corect romaneste! Succese in continuare!

    0
    0
  4. Bravo mister,vei fii un mare antrenor,modest si corect, atât față de joc cat și in relațiile cu jucătorii.
    Sper sa rămâi mulți ani alături de noi sa câștigi și trofee alături de UTA.

    0
    0
  5. Asa este Nelut Rosu, cit a putut fizic- cam o ora- a tinut jocul de pase , la mijloc. Melinte,( de alt profil), cind scorul trebuia pastrat s-a pretat, foarte bine pe post. Sa mentionam ca nu exista variante , de valoare apropiata, pentru Tomozei ( bun, dar cam fragil ) si nici la mijloc. Morar nu imi pare mijlocas si mi s-a parut…cam plinut. Notez o chestie tactica, Viitorul joaca mult pe margini, cu schimbari de directie, aici G Balint…a prevazut si a organizat excelent jocul, pe margini, De Nooijer si Boboc…nu au realizat pericolul , din alte partide, utistii aglomerand …bine zona. Bravo Giussy !

    0
    0
  6. Mi-a placut un detaliu tactic pregatit de G Balint Se stia ca echipele lui Hagi, dezvolta jocul pe margini, acolo fundasii lor laterali- foarte buni, in atac, provoaca mare deranj, multe goluri, ale lor , de acolo vin. De aceasta data fundasii utisti, Tomozei , in special au fost la inaltime, ajutati si de mijlocasi , astfel ca des, Viitorul a fost obligat sa intoarca mingea spre centru. Deasemenea fazele fixe ( Barsan le-a dat multe libere…la orice adiere, chiar si penalty-ul este usor dat) ne-au aratat portar si fundasi centrali…(re)activi. Deci , tactic , cel putin, Balint a fost la inaltime, in pregatirea jocului, dar a avut si jucatori …care l-au inteles. Daca la asta adaug ca…. un under 21 a fost portarul, teribil de buna inspiratie, cred ca , in mare parte tactica lui Balint este la originea egalului, caci fizic, dar si ca omogenizare nu am stat perfect

    0
    0
    1. La portar nu a fost inspirat,a fost cea mai bună variantă care se putea aplica fără să-ți asumi prea multe riscuri, fără să te complici cu regula u21,s-a văzut la amicalul cu Lipova,nu a fost nimic spectaculos nici la schimbări,e bine că jucătorii respectă tactica impusă, sincer mai mult de egal nu puteam scoate in condițiile date iar Balint a știut ce și cum poate obține un rezultat pozitiv din acest meci.

      0
      0
  7. Răspuns de profesionist, d-le Cosmin. Ca și echipa, arătăm un joc solid, dar, se mai pot multe imbunatatii:
    1. Așteptăm sclipirea de la mijloc, aceea poate veni prin micul,, Messi” în postura lui Denis Rusu, acordați o șansă și el va creste. E un băiat isteț, vad în el exact jocul lui Balint, de când era jucator
    2. Ioniță este depășit și e nevoie de un refresh sau o inlocuire
    3. Melinte nu prezintă siguranță, poate sta în staff-ul tehnic, dar pe teren e depășit.
    4.E nevoie de puțin mai multa răutate în joc, agresivitate, pe teren pt ca în felul acesta destabilizeze orice adversar.
    5. Trebuie un concept bine stabilit de atac, suntem previzibil, de aceea aici mizez pe tineri creativi, gen Oroian.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button