UTA Arad

Buhăcianu și-a făcut intrarea cu gol în Liga 1: „Un punct mare, nu multe echipe vor pleca neînvinse de la Ovidiu”





Valentin Buhăcianu este unul dintre utiștii care au debutat pe scena primului eșalon al României odată cu deplasarea din fieful Viitorului. Mai mult, golgheterul arădenilor din sezonul promovării a și marcat în poarta lui Cojocaru pentru punctul prețios al arădenilor la revenirea, după 12 ani, în Liga 1.

Mutat în banda stângă de Laszlo Balint, fotbalistul din Vatra Dornei a apărut liber, la colțul lung și a șutat chirurgical în stânga portarului advers. „Vă dați seama că visam un debut în Liga 1 cu gol, dar mai ales cu un rezultat bun pentru UTA. S-a întâmplat și una și alta, sunt fericit, dar deja ne gândim la meciul cu Voluntariul. Avem de inaugurat un stadion mare, frumos și trebuie să o facem cu o victorie. Din păcate, nu-i vom avea alături pe suporterii noștri, ar fi fost senzațional, însă suntem datori să-i facem fericiți”, ne-a mărturisit atacantul „Bătrânei Doamne”.

Chiar dacă a mai evoluat și în Liga a 2-a în bandă, având atribuții de mijlocaș, Buhăcianu și-a făcut cu adevărat botezul astăzi, când s-a sacrificat mult și pe faza defensivă. „Tactica a fost evidentă, nu aveam voie să le lăsăm spații adversarilor și în momentul în care am fi recuperat mingea să încercăm să plecăm rapid pe contraatac. Pe apărare ne-am descurcat, zic eu, bine, pe faza de atac puțin mai rău, dar nu trebuie să uităm că am avut în față una dintre cele mai bune echipe de din Liga 1. Personal, cred că Viitorul ne-ar fi făcut mai mult rău cu domnul Hagi pe bancă, ar fi fost mai motivați, dar nu e treaba noastră să comentăm mai mult. Ne-am făcut treaba noastră, am scos un punct mare, nu multe echipe vor pleca neînvinse de la Ovidiu”, a adăugat „vârful” arădenilor.

Buhăcianu a avut și un adversar direct dificil, în Radu Boboc, internațional de tineret. „Sigur, e un fotbalist de calitate, care face bine ambele faze, bine că m-a scăpat odată la faza golului. Mingea mi-a venit foarte bine pe terenul biliard de la Ovidiu, mi-a fost destul de simplu să marchez de acolo. Până la și  urmă, asta e treaba mea, să dau goluri, fie că joc în Liga 1 sau Liga 2-a. Ca de fiecare dată, nu-mi propun un număr de goluri, ci doar să mă antrenez și să joc bine, să mă pun în slujba echipei”, a mai afirmat marcatorul utiștilor în runda inaugurală a Ligii 1, care a fost copleșit cu felicitări din toate colțurile țării: „Le mulțumesc tuturor, bineînțeles cele venite de la familie sunt cel mai prețioase”

Despre evoluția elevului său a vorbit și Laszlo Balint. „Abilitățile lui Vali îl recomandă și pentru acea poziție din bandă, e clar că este un finalizator, a demonstrat acest lucru și azi. Eu am încredere în potențialul său, știe și el ca mai are mult de muncă, trebuie sa creadă mai mult în ceea ce poate. Vorbesc cu el constant legat de acest aspect. Mă bucur pentru el că a marcat la debutul său în Liga 1, dar nu trebuie sa se mulțumească cu atât. Îi recomand să fie câine cu el pentru ca poate deveni un jucător important pentru clubul nostru și pentru fotbalul românesc”, a punctat și antrenorul „Bătrânei Doamne”.

Horațiu Moldovan, Simo Roumpoulakou, Cristian Bustea și Dragoș Tescan au fost ceilalți utiști care au debutat astăzi pe scena primului eșalon românesc.

FOTO: prosport.ro









9 comentarii

  1. BRAVO VALI !!! FELICITARI PT. REUSITA TA, MESERIE TATA !!! BRAVO TUTUROR BAIETILOR PT. ACEST REZULTAT MARE !!! CU TIMPUL VE-TI FI MULT BUNI , O ECHIPA MULT MAI OMOGENA SI DACA VE-TI CONTINUA ASA , VE-TI FI REVELATIA CAMPIONATULUI !!! AM RAMAS FOARTE PLACUT IMPRESIONANT DE AMBITIA SI DARUIREA VOASTRA PE TEREN SI CA DREPT RASPLATA REZULTATUL FOARTE BUN , NU S-A LASAT ASTEPTAT !!! MII DE FELICITARI SI MARELUI MAESTRU GUSY BALINT CARE A PREGATIT TACTIC PARTIDA EXEPTIONAL DE BINE !!! BRAVO BAIETII !!! FORTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA ARAD !!!

    0
    0
  2. Marele talent dar și noroc al unui antrenor e să găsească cate o certitudine pe fiecare post Daca e sa găsești 11 ești campion. Dacă ești la început de drum e suficient 4 , 5 . Între ei Buhacianu Suntem siguri de progresul lui la un club stabil care l-a adoptat și ii așteptăm pe ceilalți 4 !!

    0
    0
  3. Bravo Vali , UTA este de locurile 5-8 în sezonul acesta. Sper sa nu fie probleme cu banii și UTA să continue mai sus și sezoanele viitoare. Morar trebuie sa se integreze cît mai rapid in echipa. Este un jucător bun dar trebuie sa se concentreze cînd ajunge în situație buna de a suta ,a avut o situație foarte buna de a suta pe poartă ,portarul era bătut dar a șutat total aiurea după avioane. Urmează un meci cu Voluntariul o echipa foarte agresiva in deplasare care joacă foarte bine in mod special pe benzi ,cu o apărare compactá ,sper că UTA sá -i poată desface apărarea și să câștige acest meci. La casele de pariuri acest meci este de X. UTA trebuie sa invingá .

    0
    0
    1. Ca UTA sa fie cum spuneti e necesar ca lui Balint sa i se mai aduca o rezerva la Tomozei si inca un inchizator, care „stie cu mingea”.Sintem clar peste Iasi, Targoviste,Clinceni, Arges, pina sa fim in primii 8,… mai e …drum lung. Campionatul e lung, greu, cu accidentari, suspendari etc si multi se intaresc in retur, pentru play off/out. Dar, prima impresie este una …foarte buna ( sa fie sincer,nu ma asteptam la egal)

      0
      0
    2. Unde ai gasit tu cota X la casele de pariuri ca este cu cota cea mai mica ? Dimpotriva la toate casele de pariuri , victoria Voluntari are cota cea mai mica, urmata de victorie UTA iar egalul e chiar invers, ultimul .

      0
      0
      1. Ieri m am uitat și le-am văzut ,nu cred că s-au schimbat , Partidă era cotata X ,1 2. …important e ca uta să aibă 4 puncte după meci.

        0
        0
        1. efbet , betfair, casapariuirilor , la o scurta cautare , toate merg pe pe 2, urmat de 1 si X . Dar chiar daca nu ne dau favoriti , e mai oki asa , ambitia trebuie sa fie si mai mare sa demonstram ca putem intoarce calculele

          0
          0
  4. Trebuie facut un efort si adus Adi Petre chiar si împrumut pe un an. Sigur ar renunța din pretențiile financiare daca e vorba de UTA. Vlad Morar nu are nici o treaba, iar Ioniță 15-20 min pe final. Forta UTA.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button