UTA Arad

Laszlo Balint: „Dacă nu dai gol acasă e greu să câștigi, e un rezultat negativ“





UTA s-a întors acasă după șase ani de zile în care a evoluat fie la Șiria, fie pe stadionul „Motorul”, atât în varianta sa naturală, cât și sintetică. Redebutul pe arena „Francisc Neuman” a venit în prima ligă, în fața unui adversar pe hârtie abordabil, însă utiștii au reușit să obțină doar o remiză albă în fața celor de la FC Voluntari.

Conform așteptărilor, Laszlo Balint a defalcat partida în două. Prima, cu mai bine de o oră de joc destul de bună din partea echipei sale și finalul, când ilfovenii au fost mai periculoși pe fondul problemelor de ordin fizic și medical din tabăra arădenilor. „Au fost două părți distincte ale acestui meci, 60 de minute am controlat autoritar jocul. Am avut câteva ocazii bune împotriva unei echipe care s-a blocat bine în defensivă, au avut un bloc defensiv foarte bun. Dar așa se întâmplă dacă nu dai gol acasă, e greu să speri la un rezultat pozitiv. Sincer, acest 0-0 e un rezultat negativ, iar dacă ne uităm doar la ultimele 30 de minute atunci putem să spunem că e un punct câștigat. Am fost puși în postura de a accepta dominarea lor pe final, o dominare fără mari ocazii , din cauza problemelor de ordin fizic pe care le-am avut-o. Am spus-o și o mai repet, sunt jucători care au venit cu un decalaj important de pregătire, am fost limitați ca soluții pe banca de rezervă. În plus, Neluț Roșu s-a chinuit efectiv ultimele zece minute să termine jocul. Mai aveam la dispoziție o schimbare, dar datorită momentelor în care s-au făcut celelalte schimbări, nu am mai putut să o fac. Una peste alta, trebuie să învățăm din acest rezultat, e un regret pentru mine și băieți care stau cu capul plecat în vestiar. Am vrut să câștigăm acest meci pentru a inaugura așa cum trebuie acest stadion“, a declarat Laszlo Balint pentru DigiSport.

UTA a acuzat mari probleme fizice încă de la finalul primei reprize. Buhăcianu a fost primul fotbalist care a cerut schimbarea și nu a mai revenit de la cabine pe gazon, pentru ca în partea a doua Albu și Roșu să solicite intervenția medicilor. Și primul a fost înlocuit, pe când fostul mijlocaș al Mediașului a fost nevoit să strângă din dinți până la ultimul fluier. „La Vali sper să nu fie ceva grav, s-ar putea să aibă o accidentare mai gravă urmează să facem investigații medicale pentru a vedea exact ce este. La Roșu știam că sunt probleme, acolo nu avem soluții din păcate. A ieșit și Albu și practic în acel moment cu scăderea fizică a lui Neluț am pierdut lupta de la mijlocul terenului. Am încercat să ne blocăm cât mai bine, am improvizat cu Hora și Rus în flancuri, trebuie să găsim soluții, dar nu putem să continuăm mult timp așa. E binevenită pauza, căci trebuie să ne recuperăm jucătorii care au probleme și să ne punem la punct din punct de vedere fizic. De asemenea, trebuie să completăm lotul, ne mai trebuie un mijlocaș central și aș mai avea încă două poziții pe care mi le doresc și mai bine acoperite”, a adăugat antrenorul principal al „roș-abilor”.

După primele 180 de minute oficiale din acest sezon din Liga 1, UTA pune la păstrare două puncte. Cu siguranță, se putea mai mult în special la capătul meciului de azi, iar regretul se naște după ratările mari ale lui Morar și Ilie, însă ca nou-promovată nici statutul de echipă neînvinsă nu e tocmai rău.

17 comentarii

  1. Să ratezi din 4 metri ,asta înseamnă lipsa de valoare la Morar. Nu poți să ratezi și să dai vina pe condiția fizică. In meciul cu Viitorul a șutat mingea în plopi cu toată poartă în fața ,acum a dat pe lîngă ….dacă era într-adevăr atacant de valoare UTA avea două victorii astăzi. Balint caută-ți atacant că Morar te încărunțește nu faci mare brînză cu el.

    0
    0
    1. Dascale..eu te propun pe tine ca atacant,Jolly Joker,impresar,gestionar si analist sportiv…Esti un fel de cameleon…aplauzi cand e bine si in rest dai cu pietre inclusiv in mamica si bunica….
      Ba chiar cred ca Balint ar trebui sa te coopteze in staff si pe tine si pe Albautistul,macar el e plin de relatii si subterfugii de smecherii,pile si relatii…Nu vreti voi doi sa luati legatura si sa va impartasiti impresiile,doar intre voi?

      0
      0
  2. Mister Balint….fara jena sau rusine,cred sincer ca acest meci te-a depasit tactic,din pacate,Teja peste tine….Ai mutat gresit prea devreme,doar Oierul Becali face asta….Baietii tai nu sunt pregatiti fizic,alergatori in nisip,fara benzina,crampe musculare….Exact unde speram sa fim bazati,am pierdut….Nu se leaga partile de mijloc cu atac….o punte lipsa…Am eu fixul meu cu elefantii…astazi mascul Alfa a fost iar si din nou Hora…Asta isi bate joc de noi,leguma….Parca fuge de faza…parca alearga pe Malul Muresului,ca destindere….ca sa se afle in treaba pe aici….Il ocoleste mingea,de fapt el o evita….In viata mea nu am vazut asa ceva….Si ce fac restul,exemplu Morar,singur in fata portii,loveste mingea la misto cu exteriorul,reclama la gheata de firma…5 luni l-as tine pe banca,fara regrete,daca joci la misto…
    Ok…si vine „capul” lui Ilie,stalp, far din Alexandria,razant paralel cu poarta cu, 4 metri gaura,libera,pe coltul din dreapta…Cica si acum noaptea se cauta mingea prin cartier…Nici nu a vrut….Seroni nu ar fi ratat in vecii vecilor…ma rog…
    Chestie de element….Florine….Pai daca ti s-ar aduce pe Botis,Sore,la varsta lui,crede-ma ca ti-ar da lectii de fotbal ….lejer….Pai tu nu stii plasament,depasit de situatie….esti mereu contra timp scoti din offside,anulezi avantaje…te preseaza aripa dreapta mereu,oricare ar fi…Curand vei lua loc langa Melinte,pe banca….

    0
    0
  3. Două puncte din două meciuri in care am fost dominati nu e rău.. Aseară daca mai dura 10 minute meciul luam gol atât de terminati am fost. Cu exceptia lui Sergiu Bus, Apostu a adus tot ce avea mai bun sub contract cu el. Nu vad de unde am duce acel mijlocas central de care aminteste Gyuszi…Romario Moise nu mai vine, poate Bresneni de la Resita ar fi o solutie.

    0
    0
  4. Cind e de lauda,..laudam, acum nu. G Balint a gresit schimbarile. A facut de 3 ori…cite o schimbare. A pastrat tot timpul 2 pozitii sub 21 ani ( Portarul si Tescan sau Rusu). Avea posibilitatea sa schimbe 2 jucatori, concomitent, la schimbarea lui Tescan, si mai avea dreptul la o schimbare, cind s-a rupt si N Rosu. Apoi ne tot supraliciteaza cu.. Ionita, clar, favoritul sau, care ” joaca din calcai”,..” nu pune osul” si nu are realizari. Pregatirea fizica este ingrijorator de slaba, nu de azi, de ieri. Echipa poate juca acceptabil doar 1 ora, apoi cade fizic…in grup. Avem foarte multi jucatori fragili…ca sticla, care neantrenati, plus cu cu sechele dupa vechi accidebtari, ” se rup” repede, apoi…stau. Asta este cu efecte proaste pe viitor. E tot fortat Bugacianu , in stanga, ca sa i se faca loclui Ionita sau Hora, si rezultatul nu e bun, moldoveanul trebuie dus mai in centru, ca are simtul golului in el. Constat ca Rusu si Tescan imi par, valoric, sub cei bolnavi ( Ivan, Hrezdac, Oroian sau Miculescu ). UTA m-a deceptionat jucand temator, cu mult prea multe pase laterale si inapoi, sta slab la faze fixe ( si in ataxc si in aparare, par..”nelucrate”). Am intalnit Voluntariul , o echipa slabuta, fara efectiv, daca era o alta , mai speculativa,…pierdeam. Sper ca G Balint sa fie capabil sa redreseze situastia, fizic , se pare ca preparatorul nu lucreaza intens, de aia nu putem doar o ora. Vom vedea ce va fi, insa am temeri serioase. Urmeaza FC Arges, o echipa suferinda, ca si noi, sper sa ne intoarcem….macar cu un punct. Ideea ca in perioada de oprire ne vom pune la punct fizic…e inselatoare, toti vor face asta !

    0
    0
  5. De multe ori de dragul schimbării ești tentat sa te uiți la nume și la poza cum arata cel venit .. Avem încredere în cei care cu bună credință vor sa ajute ,bineînțeles nu gratis Până la urma asta e baza. generala de jucători . Mereu în scădere calitativă. A trecut și vremea de făcut averi din fotbal pe aici.Poti plati mult ca FCSB sau Craiova și rezultatul e același. În tot fotbalul românesc nu găsești un fundaș dreapta sa joace macar pe la Slavia Praga ,de exemplu . ! Și tot așa cu restul posturilor. Condiții ,public,stadioane noi ,chiar 5 ,6 mii euro pe luna și fotbal nici cât Chimica Târnăveni de alta data. !!

    0
    0
  6. Revin cu acelaș mesaj pentru d-lul Balint (nu sunt în măsura sa vi-l dau, dar e o părere personala).
    1. Moldovan pare o alegere inspirata în poarta pt ca ii creează concurenta serioasa lui Iacob.
    2. Linia de fundași, e ok alcătuită, dar, mai mult accent pe dublare în defensiva, mulți nu își dublează colegul în faza de apărare.
    3. Mijlocul, aici e dureros, dar rezolvarea poate veni astfel: Jucători de creație (gen Denis Rusu) ce sa fie mijlocași avansați și care sa aducă mingea înspre careu. Trebuie foarte multa pregătire fizica, nu de alta, dar mijlocașul e cel care ara terenul. Plus de alta, mijlocașii trebuie sa fie de creație(gen latin) sau măcar atunci, dacă chiar nu se poate, atunci faze triunghiulare lucrate intens.
    4. Atacul: cei doi avizați, Ioniță și Morar, trebuie sa înțeleagă un lucru, ori pun osul la bătaie, ori, ușa rămâne deschisa, nu de alta dar Cv-urile nu ne încântă. Cu siguranță ar trebui lăsați un Albu în atac, Oroian sau de ce nu Denis Rusu.

    0
    0
  7. Haideti sa nu mai fim asa de critici dupa al2lea meci din acest campionat care este destul de lung si nu mai puneti ca pauza jucatorilor a fost foarte scurta despre ce vorbim !!! Jucatorii noi deabea au venit si relatiile de joc nu se cimenteaza asa batand din palme !!!Pt. inceput eu consider si felicit toti jucatorii pt. daruirea pe terenul de joc .Argesul are zero puncte, ce mai ziceti ? Chindia la fel o sa aiba zero puncte !!! Hai sa fim seriosi , pana acuma UTA dupa doua etape ,a iesit cu bine , trebuie avuta rabdare, rabdare, rabdare !!! In ceea ce priveste jucatorul MORAR, intredevar a ratat o mare ocazie ,se intampla dar in niciun caz nu trebuie dat in el dupa o astfel de faza , la fel si HORA !!! FORTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA ARAD, BRAVO BAIETII !!!

    0
    0
  8. O mare evolutie!
    Cosmin cel handi a trecut de la „Bugaceanu” la „Bugacianu”.
    Nici nu mai conteaza rezultatul la meci, e mare bucurie cand vezi ca un idiot progreseaza!

    0
    0
    1. Nu numai aia,se pricepe si la schimbari,stie exact unde a gresit Balint.Cativa antrenori din prima liga nu au licenta pro,iar aici avem un antrenor emerit.

      0
      0
  9. COSMINE !!! Tu chiar nu stii ca pe jucator il cheama BUGACIANU s-au faci la misto ? ZII pe nume cum il cheama, VALI BUHACIANU nu-i mai poci numele ca, nu este frumos din partea ta !!!

    0
    0
  10. Moldovan e peste Iacob pe sus, la mingile inalte, dar nu are jocul de picior al titularului (unele degajari s-au dus in direct in out sau la adversar). Incantator este faptul ca nu mai vedem asa multe baloane spre propia poarta ca in play -off, coechipierii stiu ca nu le are cu piciorul. . Sunt curios daca, odata cu revenirea tinerilor, Balint va mai miza pe Iacob sau va merge tot pe mana lui Moldovan. Oricum, Moldovan e mare castig. Daca nu va juca, e posibil ca spre iarna sa-l pierdem pe Iacob. Fundasii laterali si-au facut treaba, la fel Benga. Melinte nu si-a prea gasit locul la inchidere, F Ilie e clar vulnerabil. E drept ca Cipri Rus si Hora nu au inviorat jocul, drept e ca au beneficiat de putine baloane (2-3 atingeri poate), pe fondul caderii totale fizice a liniei noastre de mijloc. Puteau sa vina mai in spate, sa-si ia mingi, par ambii mai obositi decat titularii. Eu zic sa-i mai dam credit macar 2-3 etape lui Morar, faptul ca e acolo, la finalizare, pe faza , e imbucurator. Ionita e lent si uneori pare iesit din joc, sa nu uitam insa ca a rezolvat cateva meciuri (unul chiar in play-off) cu niste goluri ori niste pase de geniu. Rezista macar 60 min. Denis Rusu a fost sters, a jucat cu frica si la alibi. Balint ar trebui sa-i dea mai mult curaj, poate fi play maker-ul viitorului. Ceilalti nou sositi, cu bune si rele, au timp sa demonstreze, nu-i bai. La final, constat din nou, la fel ca in multe meciuri din play-off, ca Balint nu are solutii sa contracareze tactica adversarului. Il vad pierdut, probabil stie ca atunci cand pe jucatori ii lasa fizicul, nu prea mai are nimic de facut. Il laudam cand avem motive, in Liga 1 insa sunt multi antrenori peste el, e drept ca unii au si fotbalisti la dispozitie. Vesnica dilema: echipa face antrenorul mare sau antrenorul face o echipa buna?

    0
    0
  11. Acum, dupa 24 ore, la rece, stau si ma intreb 1. UTA nu ar fi fost mai proaspata , pe final…daca G Balint stia face schimbarile , introducind 5 rezerve,…nu 3 ?. A facut 3 schimbari..a cite unul, apoi l-a tinut pe Rosu…accidentat in teren ( nu il mai putea schimba, ca era …a 4 a schimbare). L-a schimbat pe Tescan ( extrema dreapta) cu Rusu, tot copil, ( care a jucat pe stanga, nici unul experimentat si cu efect in teren) schimband tot angrenajul, si tinand in teren, tot meciul, ” 2 tineri sub 21″. In timpul asta Rus, Da Silva…au ramas pe banca, desi unii, din teren, erau terminati fizic 2. Nu pot spune ca jucatorii nu au vrut, dar fizic sint…prastie.Nu se vede munca preparatorul;ui fizic, ori e slab, ori nu e kasat sa munceasca. Melinte gafaia dupa 30 minute, Nu exista inchizator, cit a jucat Albu…a fost bine, dupa aia ….dezastru in fata stoperilor. Din nou, Ilie gafeaza, azi,,,am scapat, din nou Ionita mereu in teren si Rus pe tusa, 3. Cred ca portarul, Bustea, Benga, Romanpoulaku si Albu ( oarecum si N Rosu…dar,foarte slab fizic ) pot fi felicitati. Restul….foarte slabi. Nu mi-au placut Hora , si nici V Morar cu relizari minime si cu atata mai putin Ionita, protejatul antrenorului. Bugacianu e impins in margine, in stanga, desi ” are golul in sange”, si marchezi din centru…nu din extrema Nu pot crede ca Bugacianu, in locul lui Morar..nu o baga in ate. . Parerea mea de microbist este ca azi, G Balint a fost extrem de neinspirat, ca a facut mari greseli, in alcatuire si la schimbari. Poate altii au vazut altceva, eu asta vad, asta spun.

    0
    0
  12. Echipa e nepregatita fizic. Orice discutii de ordin tehnico- tactic nu isi mai au rostul cand echipa e moarta din minutul 65-70. Aseara am avut noroc ca am jucat contra unei echipe Voluntari limitata si ea , ca o echipa pragmatica ne altoia de nu ne vedeam. Jenant sa vezi jucatori profesionisti nepregatiti cu cracii in sus cu crampe musculare. Sa nu ne mai furam singuri caciula.

    0
    0
  13. Echipa e nepregatita fizic. Orice discutii de ordin tehnico- tactic nu isi mai au rostul cand echipa e moarta din minutul 65-70. Aseara am avut noroc ca am jucat contra unei echipe Voluntari limitata si ea , ca o echipa pragmatica ne altoia de nu ne vedeam. Jenant sa vezi jucatori profesionisti nepregatiti cu cracii in sus cu crampe musculare. Sa nu ne mai furam singuri caciula.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button