UTA Arad

Benzile, punctul nevralgic cu Voluntariul: „A trebuit să improvizăm…rămânem cu un efort colectiv bun, dar trebuie să reglăm multe aspecte în această pauză”





Remiza de la Constanța, cu Viitorul și contextul inaugurării noului stadion al Aradului, o făcea pe UTA favorită în fața celor de Voluntari. S-a insistat mult și pe problemele de efectiv ale ilfovenilior, care pierduseră nu mai puțin de 14 jucători față de play-outul stagiunii precedente, când a surprins plăcut, însă prea puțină lume au făcut cum trebuie socotelile în tabăra arădeană.

Laszlo Balint a pierdut la interval de câteva zile șase juniori. Sigur, jumătate dintre ei, Opric, Pașcu și Hrezdac nu erau luați în calcul pentru Liga 1 sau cel puțin nu în acest moment, însă absențele lui Isac, Oroian și Miculescu chiar au cântărit și s-ar putea să mai cântărească destul de mult. Niciunul dintre numele pomenite mai sus nu au scăpat de COVID și încă nu se pot întoarce la antrenamente, așa că e greu de crezut că se va conta pe ei mai repede de începutul lunii octombrie. Noroc că portarul Moldovan și, parțial, Tescan și Rusu dau garanții, iar prezențele în lot ale lui Vulturar sau Ivan nu sunt nici ele de neglijat.

Apoi, după disputa contra Viitorului, antrenorul „roș-albilor” s-a trezit și fără doi dintre jucătorii săi importanți în sezonul promovării, Marius Tomozei și Octavian Ursu. Ambii au acuzat problele de ordin muscular și automat numărul absențelor ajungea la cifra 8. Dintre acestea, jumătate sunt jucători de bandă, acolo, unde, într-adevăr Balint l-a mai primit pe Pleașcă, dar nu și o dublură (de preferință junior) la fundaș stânga. Când Buhăcianu, reprofilat și el „aripă” stânga a cerut schimbarea pe finalul reprizei cu Voluntariul, „principalul” arădenilor a fost nevoit să găsească soluții pe loc și acestea nu puteau veni decât de la atacanții săi, cu mențiunea că niciunul dintre ei nu prea este obișnuit cu jocul în bandă și ne referim la Ioniță, Morar, Hora și C. Rus. Juniorul Denis Rusu (19 ani) a fost singurul fotbalist care a evoluat pe postul său, însă emoțiile debutului în Liga 1 erau inerente.

După ieșirea lui Tescan, pe dreapta au trecut Hora și C. Rus, moment în care tactic UTA nu mai era cea din primele 60 de minute. „Pe fondul absenței a doi jucători de bandă, mă refer la Tomozei și Ursu, apoi accidentarea lui Vali Buhăcianu, a trebuit să improvizez cu Hora, apoi cu Cipri Rus. Am crezut că Cipri poate face față postului respectiv având mai multă prospețime, cu mai multă claritate pentru ceea ce înseamnă reperele tactice ale acelui post, dar…Una peste alta, este un efort colectiv bun în condițiile în care totuși suferim și trebuie să ne gândim cum reglăm multe aspecte în perioada de întrerupere a campionatului”, a sublinat Laszlo Balint.

Alex Ioniță a fost singurul atacant al „Bătrânei Doamne” ce a prins toate minutele cu Voluntariul.  „Am pierdut din turație pentru că jucătorii noi nu sunt la nivel optim și asta s-a văzut pe final de meci. Una pesta alta, am jucat bine, s-au creat legături bune mai ales la mijlocul terenului, de acolo au venit ocaziile. S-a simțit lipsa pregătirii și cred că vom arăta din ce în ce mai bine. Ne-am propus să câștigăm acest meci, era frumos să inaugurăm cu trei puncte stadionul și să ne bucurăm suporterii, dar atât s-a putut astăzi. Sper să câștigăm la Pitești și totul va fi bine”, a spus la final „nouarul” Aradului, care a fost singurul fotbalist ce a scuturat noile plase ale noii arene, dar se afla în clară poziție de offside și reușita i-a fost anulată.

Peste toate, după o oră de jos a ridicat mâna și Alex Albu, poate cel mai bun fotbalist de pe teren vineri seara, în condițiile în care se știa că și celalălat mijlocaș central, Neluț Roșu, va ceda la un moment dat. „Avem jucători cu probleme medicale, fizice și mă refer atât la Neluț Roșu cât și la Albu. Și Alex a venit cu o ușoară problema medicală încă de când a semnat contractul și, pe fondul uzurii din primele 60 de minute, pentru că a alergat foarte mult, a apărut și la finalizare, a sprijinit de multe ori atacurile poziționale, a trebuit să improvizăm și acolo. Melinte e practic un fundaș central care, iată, e al doilea meci consecutiv în care intră în poziția de mijlocaș central. Iar în aceste condiții este clar că am pierdut un pic din consistența momentului de posesie”, a mai punctat Balint.

În final, tehnicianul arădenilor a vorbit și despre calitatea gazonului din Calea Aurel Vlaicu. „Au fost porțiuni în care, din păcate, s-a cam rupt terenul. Jucătorii au simțit acest aspect, dar eu sper ca, pe măsură ce va trece timpul, va arăta din ce în ce mai bine, iar asta să coincidă și cu victoriile care, sperăm, vor apărea pe acest stadion frumos”, a mai punctat antrenorul principal al „Bătrânei Doamne”, a încheiat .

5 comentarii

  1. Nu faptul ca „s-a mai rupt terenul” are importanta. Problema principala este ca , desi stia ca fizic, echipa nu exceleaza….- si asta inca din play off- Balint ” a ales ” sa fac doar 3 schimbari , (cite una)…cind putea schimba 5 oameni,…in 3 schimbari. Despre asta… nu ne spune nimica. Ne spune…doar ca ” Sper sa castigam la Pitesti „,..si noi speram, dar speranta..e doar speranta. In play off am scos un egal izbavitor, ( cu o bara a lor, in ultimile faze…), acum,…la FC Arges e mare deranj si vor lupta.. total sa castige. In plus UTA e macinata de probleme fizice….care nu se mai termina, fapt ce ma face sa ma gandesc ca antrenorul, sau preparatorul fizic nu prea au… „know how”..la pregatirea fizica, fie sint ingaduitori cu jucatorii. in problema asta, ambii, pregatind doar la liga a doua, pina acum. Desigur, imi asum faptul ca,…multi ma vor contesta, dar asta simt, asta spun. UTA, daca citesti primul 11 are „nume”, are „consistenta”, dar..fizic poate.. …doar 60 minute. Fotbalul …nu este matematica, cum Sepsi a facut egal, la CFR si noi am putea bate la Pitesti. Ma rog la Dumnezeu ca Miculescu, Oroian Tomozei, Ursu, ..ceilalti iesiti din tern cu Voluntariul,…sa apara cit mai rapid…in echipa. UTA are un inceput de sezon acceptabil, ca programare si TREBUIE sa scoata cit mai multe puncte. HAI UTA !!

    0
    0
    1. Cosmine daca te-ai fi uitat mai bine la meci ai fi vazut ca au fost 4 schimbari, au intrat Hora, Rusu, Melinte si Rus. Mai erau pe banca Iacob, Da Silva, Ivan, Pleașcă, Vulturar niciunul nu cred ca aducea un plus, poate Pleasca daca era pregatit fizic sa intre fundas dreapta si Bustea sa urce la mijloc fiindca acolo a fost bulevard dupa min 70, Hora sau C. Rus nefiind mijlocasi dreapta si asta s-a vazut.
      Jocul sa rupt pt UTA cand a iesit de pe teren Albu, astfel ca dupa ce a intrat Melinte(foarte lent la mijloc) si Rosu a terminat benzina am jucat fix ca in playoff adica fara orizont si cu curu in poarta. Aici se vede cat de mult conteaza intr-o echipa ca cei 2 mijlocasi centrali sa fie de calitate, sa-ti recupereze si sa-ti duca mingile in fata. E clar ca mai avem nevoie de cel putin 1 mijlocas central pana in iarna iar daca se vrea playoff atunci cel putin de nivelul lui Albu si Rosu, pe benzi sunt solutii daca se recupereaza Ursu si revin Oroian si Miculescu dar si Bustea ar putea urca daca revine Tomozei sau cand se va putea baza pe Pleasca.
      Si eu am observat si cred ca toata lumea care sa uitat la meci, cat de penibil aratau liniile trasate pe gazon. Adica stadion nou, liga 1, iar liniile si la unele echipe de judet arata mai bine. Si nu e caz singular fiindca si la Motorul erau trasate aproape la fel de cineva care zici ca a baut ceva inainte, ce naiba e atat de greu sa intinzi o ata si sa trasezi drept totusi esti in liga1 si te vede o tara intreaga. Inteleg ca cei de la primarie sunt nepriceputi dar tu ca si club trebuie sa ai un om care se asigura de organizare si detaliile acestea nu sa astepti totul mura”ngura de la primarie.

      0
      0
  2. Cipri asta de ce mai e capitan daca numai e bun de nimic de Buna de an ? Mai intra si el caters minute la final. Asa rau a ajuns ?

    0
    0
  3. Nu doar despre UTA voi posta…ci (si) despre un fotbal …pe care unii nu l-au prins Fostul mare fotbalist si antrenor V Mateianu spunea :. „Fotbalul e un joc de atac, în care 1+1=3. Dacă 1+1=2, atunci înseamnă că echipa ta nu are antrenor. Trebuie să muncim cu capul.” , Mai spunea , despre echipa sa ( Baia Mare), despre pregatirea fizica : „…a fost prima în clasamentul probelor fizice. Extremul dreapta Sepi a reușit 11,2 la a treia sută. Per total, blocul echipei a mers 2,15 pe 800, ceea ce cronometrorul n-a crezut prima oară, dar a trebuit să recunoască a doua oară…” . Astea sint cifre cu care .., atletii romani …( nu fotbalistii…! ) se mandresc ..si azi. In ziua de azi fotbal , fara potenta fizica nu se mai poate concepe, nu degeaba unii cind vad meciurile primei divizii spun ca avem „ritm de old boys” , sau din ligi inferioare anglosaxone. Azi, toate echipele spun ca ” ne vom pregati ,fizic, in perioada de intrerupere”. dar. s-a vazut ca unii (Iasi, Dinamo, Medias, si…cu voia Dvoastra- ultima pe lista…UTA) stau azi mult sub un Targoviste, Clinceni..Sibiu…nici astea, cu mari vedete in echipa…dar cu putere fizica…net superioara. Si , la capitolul asata , sa recunosc ca , in meciul cu Viitorul ( care pe UTA a dominat-o fizic, copios) FCSB arata foarte bine…sufocand-o, in etapa a II a, pe Viitorul, Nu sint omul care sa laud ceva…de dragul de a face placere cuiva, sau sa fiu ” in corul aplaudacilor”…insa la UTA , problema fizica este deficitara, si de la ea vin accidentaril;e ( ca anul trecut), vin intarzierile in pregatire, omogenizare..etc. Deja , dupa 2 etape Tomozei, Bugacianu,Albu, N Rosu si V Morar- oameni cheie, in echipa- au accidentari si unii stau deja, si nu se pregatesc. UTA trebuie sa fie fizic…foarte bine, ca sa poata lupta…cu toate fortele. Si de problema asta, nu Conducerea trebuie sa se ocupe. Pregatirea fizica, azi, se masoara precis, se evalueaza simplu…nu cu ochiul liber.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button