UTA Arad

Marica subliniază nedreptatea făcută suporterilor UTA-ei, obligați să inaugureze în stradă arena „Francisc Neuman”: ”Ne temem, din păcate, de sport!”





După cum era de așteptat, imaginile cu suporterii „Bătrânei Doamne” care au inaugurat noua arenă „Francisc Neuman” din stradă, printr-un superb show pirotehnic, dar și încurajări pentru favoriții lor care înfruntau Voluntariul vineri seara,  au ajuns pe retina multor oameni de fotbal din țară și nu numai. Unul dintre ei, Ciprian Marica, fostul atacant al naționalei „tricolore”, actual finanțator la Farul Constanța a luat public atitudine, printr-un mesaj postat pe contul său de Facebook, ce a fost preluat mai apoi și de ”Ultras Arad”.

Iată ceea ce a avut de spus Marica din partea cealaltă a țării, pe când nimeni de la Arad nu a avut încă nicio reacție:

”Fanii celor de la UTA au tinut sa sarbatoreasca in stilul lor inaugurarea noului stadion si primul joc acasa dupa promovarea in Liga 1. ( Felicitări pentru stadion, arata foarte bine!)

Pe tema asta eu am insa cateva întrebări, apropo de vremurile pe care le traim:

-De ce nu li s-a permis până la urma accesul in stadion, daca ei tot au celebrat împreună momentul?

– Ce s-ar fi putut întâmpla in stadion, in condiții de securitate, de distantare fizica, supravegheati de stewarzi mai mult decât s-a întâmplat in strada, in imediata apropiere a stadionului?

-De cand pana cand stadionul, terenul sau sala de sport au devenit cel mai negru focar de infecție al României? Sportul, izvorul de sănătate, mai stiti?!
-De ce se induce ideea ca iubitorii sportului sunt asa, niste anarhisti, care nu pot respecta niste reguli de care depinde si sanatatea lor?

Sportul fara suporteri nu are sanse mari de supraviețuire. La noi sportul era oricum intr-o suferință crâncenă.

Altii, pe langa noi au sesizat pericolul si au deschis stadioanele. Cu masti, cu distantare fizică, ne-au aratat ca se poate!

Noi ne temem, din păcate! De sport!”

Suporterii UTA-ei – printre semnatarii scrisorii către Guvern, de revenire a fanilor pe stadioane

Și tot legat de acest subiect, mai multe asociaţii de suporteri şi peluze ale echipelor de fotbal din România au semnat o scrisoare deschisă către Guvern, pentru revenirea fanilor pe stadioane. Printre semnatari se numără şi cei ai „Bătrânei Doamne”, mai exact Ultras Arad şi Suporter Club UTA. Mai jos aveţi scrisoarea adresată guvernanţilor:

“Scrisoare deschisă către Guvernul României,

În atenția Guvernului României,

Suporterii de fotbal din România vă adresează rugămintea de a reflecta asupra posibilității ca partidele de fotbal din România să se desfășoare cu public, bineînțeles, într-un mod de organizare adaptat la pandemia de COVID-19.

Fotbalul se joacă pentru suporteri, jucătorii intră pe teren pentru fani și nimeni nu-și dorește să evolueze pe stadioane goale. Acum, odată cu acest nou set de măsuri, deschiderea spațiilor culturale și a restaurantelor, credem că și întoarcerea pe stadioane ar trebui luată în considerare și, cu sprijinul tuturor factorilor implicați, incluzând aici suporterii, ar putea deveni posibilă.

Pentru suporteri, peluza este o familie și întotdeauna vom fi apropiați, însă având în vedere contextul pandemic, pentru siguranța tuturor participanților și a celor apropiați, vom face tot posibilul să respectăm normele de distanțare fizică.

În acest sens, vă aducem în atenție câteva aspecte de luat în calcul, care ar putea ajuta, deopotrivă, la conturarea unui mediu sigur pentru spectatori, cât și la continuarea susținerii sportului românesc, îndeosebi având în vedere investițiile importante în construirea unor stadioane, care rămân goale, spre părerea de rău a suporterilor. Așadar, vă rugăm să aveți în vedere următoarele idei:

– Meciurile de fotbal se desfășoară în aer liber, pe stadion, iar distanțarea se poate respecta ușor prin permiterea, la început, a unui număr limitat de persoane;

– Accesul la meciuri s-ar putea face în siguranță, respectând câteva condiții generale acestor vremuri: purtarea măștii de protecție, măsurarea temperaturii individuale la intrarea în arenă; atât intrarea, cât și ieșirea să se producă treptat, nu în aglomerație;

– UEFA a decis ca disputarea Supercupei Europei, care va avea loc în Budapesta, să se joace cu spectatori, dând un exemplu că lucrurile revin, treptat, către normalul pe care îl știam cu toții.

– În țări precum Franța, Polonia, Rusia, Suedia, Grecia, Ungaria, Bulgaria se permite deja disputarea meciurilor cu asistență în tribune, în vreme ce Spania și Germania se pregătesc de această revenire.

Suntem pe deplin conștienți de perioada delicată în care încă ne aflăm, însă credem, în aceeași măsură, că viața ar trebui să își reia cursul, în condițiile adaptate pandemiei și că sportul are nevoie de susținerea financiară și morală a iubitorilor acestuia.

Cu respect,

Asociația Steliștilor 1947, Sud Steaua, Suporter Club UTA, Ultras Arad, Peluza Nord Rapid, Camarazii, Peluza Sud Craiova, Peluza Sud Timișoara, Asociația Nodul Petrolist, Peluza Latină, Grupul Ploiești România, Asociația Suporterilor Corviniști, Peluza Nord Hunedoara, Guardia Ultra Reșița, Ultras Galați, Peluza Marină Farul Constanța, Nord Sibiu, Asociația D’acii Sibiu, Peluza Vișinie Cluj Napoca, A.I.S.C.P., Commando Mediensis, Peluza Nord Iasi, Peluza Nord Pitești, Liga Suporterilor Stegari, SR Brașov, Asociația Voluntarilor Olimpiști din Satu Mare, Commando Bulldogs Baia Mare.

Semnatarii scrisorii invită şi restul suporterilor români organizaţi în peluze şi asociaţii să se alăture acestui demers.”

12 comentarii

  1. Acest fenomen-pandemia -afecteaza in mod deosebit echipele cu suporteri, cu fani trup si suflet pentru echipele lor, gen UTA , U Craiova ,RAPID, PETROLUL, DINAMO ,POLI TM, FCSB, Sepsi Sf.Gheorghe, U Cluj, echipe cu traditie, si cu fani patimasi indiferent in ce liga joaca.

    0
    0
  2. Alegerile se vor ține, școlile se deschid, aglomerație pe litoral, doar suporterii sunt ciumați, se pare.
    Nimeni din presa centrală nu i-a preluat mesajul lui Ciprian, dacă ar fi fost critic cu suporterii noștri sunt sigur că apăreau articole pe orice amărât de site. Presa de azi este cancerul societății, nu mai găsești obiectivitate, totul se expune in funcție de interese și bănuții primiți. Până și stimabilul Radu Paraschivescu a ajuns să ne critice in legătură cu adunarea suporterilor…parcă le-a luat cineva mințile acestor oamenii, este odios ce se intâmplă in zilele astea, singura rază de speranță vine de la singurul om cu capul pe umeri din guvernul eternului șomer, ministrul sportului…pare că ar vrea să lase suporterii pe stadioane, dar n-are destulă susținere sau c…e. Opriți planeta, vreau să cobor!

    0
    0
  3. Probabil ar trebui ca 5000 de suporteri sa se adune la fiecare meci în fața stadionului in semn de protest pentru discriminarea și bătaia de joc la care suntem supuși de către autoritățile incompetente care guvernează și stabilesc legi după bunul plac și mai ales după propriile interese.

    0
    0
    1. Daca 150 de oameni nu au respectat regulile( ne plac, nu ne plac, astea sunt) cum le-ar respecta 500-1000?

      0
      0
  4. Si nu normal sa te temi de actiunile unor galerii? Sute de oameni scapati de sub control…
    La antrenamentul oficial s-au respectat regulile? Nu! Si atunci despre ce vorbim, natarailor?

    0
    0
    1. Bine ca esti tu destept , la mare stau ca sardinele , la inmormantari „speciale”” bulucesc la dedicatii , dar in tribune la fotbal e pricipala cauza de contaminare , corect ? Avem acelasi numar de cazuri ca si Suedia ( vorba vine , ca daca ar dubla numarul testelor s-ar dubla si cazurile ) , iar aceasta tara a lasat la liber totul , mergand pe alta idee , deci …altii la liber , noi ca oile → same results

      0
      0
  5. Noi spectatori nu avem voie pe stadioane dar interlopi au avut voie sa fie cu miile la înmormântarea lui emi piaf sau cum îl cheamă. Legile sunt făcute numa pentru oameni care le respecta nu si pentru cei care fac fraude si dau incap ba mai mult mai si trimitem politia jandarmeria mascați sa ii supravegheze. Eu dacă vreau sa ma uit la un meci de la stadion eu îmbolnăvesc lumea eu merg si cu masca pe gura si păstrez si distanta numa sa ma lase pe stadion .
    Capacitatea stadionului e de 1200 de locuri dacă pui o persoana si 3 scaune libere ar întra 3000 de fani la stadion s-ar respecta si distanta si oameni ar fi fericiți si jucători ar avea placere si mai mare placere sa joace .

    0
    0
  6. Atata vreme cit , pe Litoral, sint aglomeratii enorme de indivizi, fara sa se ia nici o masura, atata vreme cit, in aer liber sint spectacole, sint terase deschise…etc, sa opresti suporterii sa intre in Arena intr-un numar…convenit initial , mi se pare nu doar nedrept, ci frustrant si ilegal. Se incuba ideea ca suporteri nu ar avea discernamant, ca nu pot fi controlati. Eroare,daca lasi nunti , botezuri si pomeni…la unele etnii, este ilogic sa iti bati joc de iubitori de sport, in aer liber. Sport fara spectatori este ceva ilogic, fara sens.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button