Stranieri aradeni

Încă un debut arădean în Liga 2-a: Crescut de Ineu, Denis Mâneran joacă lângă Tamaș sau Goga la U. Cluj: „E mai ușor când simți încredere din partea tuturor”





După promovarea UTA-ei în Liga 1, evoluția jucătorilor arădeni de la nivelul eșalonului secund o urmărim la alte formații din țară. Pe lângă cei câțiva „veterani”, există și câțiva „boboci”, patru dintre debutând în Liga 2 în runda inaugurală. S-a întâmplat sâmbătă cu Adrian Stoianovici (Unirea Slobozia), David Oprescu și Toma Bodri (CSM Slatina), pentru ca astăzi să vină rândul lui Denis Mâneran.

Fotbalistul crescut de CS Ineu a fost achiziționat de Universitatea Cluj în februarie 2019, a făcut treptat pasul de la echipa de juniori mari la prima echipă, iar, astăzi, Adrian Falub l-a trimis în luptă din primul minut al partidei de la Bacău, câștigată cu 1-0. „Emoții am avut până ce am ieșit la încălzire, după care m-am concentrat doar pe ceea ce am de făcut în teren. Am simțit că toată lumea are încredere în mine, de la domnul antrenor la colegi și am trecut mai ușor peste impactul cu Liga 2-a. Mă bucur că am debutat cu o victorie, meritată, zic eu, dar, pe de altă parte, știu că pot mult mai mult decât am arătat astăzi. Sper ca după acest meci să fie din ce în ce mai bine și – poate – să contribui și cu pase sau goluri în etapele ce urmează”, ne-a mărturisit mijlocașul ofensiv de 18 ani, care a apărut în dreapta liniei de atac gândită de Falub.

„Vârf” a jucat celălalt fotbalist arădean din lotul lui U. „Cristi Gavra vorbește mult cu mine în teren și în afara lui, încearcă să mă ajute cât poate. Îi mulțumesc lui, dar și colegilor. Vă dați seama ce înseamnă pentru un puști ca mine să împartă vestiarul cu fotbaliști precum Gabi Tamaș, Andrei Mureșan, Laurențiu Rus, Dorin Goga și alții, mă ajută în dezvoltarea personală. Sunt mândru că sunt coleg cu ei, sper să progresez de la meci la meci, să legăm victoriile și la final să o ducem pe U. acolo unde îi este locul, în prima ligă”, a mai punctat fotbalistul născut în Bocsig.

Pentru Mîneran debutul în Liga 2-a a venit chiar de ziua tatălui său, însă tânărul fotbalist nu l-a uitat nici pe antrenorul său de la Ineu. „Îi transmit un călduros <<La mulți ani>> tatălui meu, vă dați seama că e o emoție în plus și pentru el. Îi mulțumesc lui și întregii familii pentru că m-au susținut mereu, fratelui meu (n.a. Dan, fotbalist la CS Ineu), care mă întreabă zilnic cum mă descurc la antrenamente, dar și lui Cristi Sculici. A avut mereu încredere în mine în anii în care m-a antrenat la Ineu, a știut să mă facă să trec peste probleme, iar astăzi sunt la unul dintre cele mai importante cluburi din România. Îi sfătuiesc și pe colegii mai mici de la Ineu să muncească, să-și asculte antrenorii și, cu siguranță, vor avea șansa lor în fotbalul mare”, a încheiat mijlocașul ofensiv al Universității Cluj.

Astăzi, „șepcile roșii” s-au impus cu 1-0 pe terenul celor de la Aerostar Bacău, după reușita lui Dorin Goga, din minutul 60. Denis Mâneran a jucat până în minutul 84, când a fost schimbat de un alt junior de 18 ani, Ilieș.

Un comentariu

  1. La UTA nu au acces juniorii valorosi crescuti de alte cluburi de fotbal din judetul Arad decat cei de la Atletico Arad !!! Asa ca sunt nevoiti sa isi caute un loc in alta parte a tarii. Stiu doi tineri foarte talentati , unul ajuns la FCSB, celalalt la CFR Cluj. Asa-i la noi la romani !!!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button