Alte sporturi

Poloiștii și șahiștii Aradului, în imposibilitatea de a participa la competițiile oficiale ale toamnei fără finanțare de la Primărie





Odată cu promovarea UTA-ei, orașul Arad are patru formații pe scena primului eșalon, AC Piroș Security, FCC  Baschet Arad și AMEFA (polo) fiind cele care completează tabloul. Ar mai fi și echipa feminină de tenis de masă a CSM-ului, dar și cea de șah de la Vados, însă câte dintre ele vor mai și lua startul în noul sezon?

Cel puțin poloiștii lui Cristian Cosma sunt serios amenințați cu abandonul. Ca și restul grupărilor sportive (exceptând UTA) au rămas fără cei 150 de mii de lei, adică suma nerambursabilă câștigată în sesiunea de proiecte din primăvară. Motivația Primăriei – redirecționarea fondurilor spre „criza COVID”, pentru ca sesiunea a doua să fie înlocuită, sau cel puțin  așa se spune că va fi, de atribuirea directă de bani pe baza legii 115/2020. Însă AMEFA pare resemnată, cu atât mai mult cu cât primarul Bibarț a spus deja  că „robinetul” finanțărilor nu va mai fi redeschis în acest an decât pentru UTA și FCC Baschet. „Nu ne putem relua pregătirea fără acei bani, nu am semnat contractul cu Primăria. Va fi foarte greu să facem faţă fără antrenamente. Nu că probabil, este sigur că nu vom participa în Superligă dacă nu vom fi sprijiniţi financiar! Cei de la Primărie ne-au cerut tot felul de lucruri, le-am dus şi hârtie de la Federaţie, cu data când începem noul sezon, 2-3 octombrie, dar văd că până acum nimic. Nici nu are rost să vorbim de lot, de ce ne propunem, dacă nu avem banii necesari pentru pregătire şi participare. Nu am cuvinte despre situaţia actuală…”, a declarat antrenorul poloiștilor arădeni, Cristi Cosma, pentru colegii noștri de la livearad.ro.

Cam în aceeași situație se află și echipa de șah a Aradului. Consiliul Director al Federației Române de Şah a acordat localității Snagov desfăşurarea Campionatului Naţional de șah rapid și blitz pe echipe și a Campionatului Național de șah clasic pe echipe (m,f) – Superliga, iar printre participantele în întrecerea masculină ar trebui să figureze și Șah Club Vados Arad. Teamul manageriat de Alin Câmpeanu e nimeni alta decât deținătoarea bronzului în sezonul trecut, iar acum prezența sa la Snagov este pusă sub semnul întrebării. Motivul, bineînțeles lipsa finanțării din partea autorităilor locale, în posesia șahiștilot nemaiajungând nici măcar cei 25 de mii de lei câștigați în prima sesiune de finanțări nerambursabile, pe baza proiectului „Șahul de performanță”. Bineînțeles, cei 55 de mii câștigați inițial pentru organizarea Festivalului Internațional de Șah Arad 2020, ediția a VIII-a, nu vor mai fi alocați din moment ce competiția a fost anulată.

Așadar, două dintre echipele Aradului sunt în mare pericol să nu participe la competițiile oficiale programate în această toamnă, imaginea orașului ieșind cam șifonată. Și, repetăm, nici măcar cele mai importante echipe ale urbei, UTA și FCC Baschet Arad, nu au primit încă niciun leu în perioada vară-toamnă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button