23/11/2020

sportarad

stiri sportive din judetul arad

Stroe susține că stadioanele se redeschid când cazurile de COVID scad sub 1000 de oameni pe zi

Ministrul Tineretului și Sportului și-a menținut discursul de acum zece zile, de la Arad, cu privire la planul autorităților pentru revenirea suporterilor pe stadioane, însă a introdus un element nou în ecuație. Mai precis, Ionuț Stroe spune că accesul spectatorilor pe arenele României rămâne interzis atâta timp cât cazurile de COVID nu scad sub 1000 de oameni pe zi. Ieri, de exemplu, am avut 1.150 de infectați cu coronavirus.

Altfel, ca și la conferința de presă susținută cu ocazia inaugurării arenei „Francisc Neuman”, Stroe a vorbit de sistemul informatizat pe baza căruia oamenii vor ajunge să-și vadă din nou pe viu echipa favorită. „Deocamdată accesul pe stadioane în România este interzis. Pentru sănătatea oamenilor este important ca stadioanele să rămână închise. Măsurile de protecție ar fi imposibil să fie respectate pe stadioane, tocmai de aceea e mai bine să rămână închise. Felul în care îți susții echipa pe stadion diferă extrem de mult de felul în care îți savurezi cafeaua la o cafenea. Când vom permite accesul pe stadion o vom face printr-un program online care să arate exact scaunele pe care poți să te așezi și pe care nu. Vom mări și numărul de stewarzi. Am făcut un calcul și avem nevoie de un steward la 21 de suporteri. Stadioanele se vor umple în proporție de 10%, iar suporterii se vor întoarce pe stadion abia după ce numărul de îmbolnăviri va scădea sub 1000”, a declarat Ministrul Tineretului și Sportului la Realitatea Plus.

Vă reamintim că mai multe asociaţii de suporteri din ţară, printre care şi cea a UTA-ei, au trimis o scrisoare deschisă către Guvernul României, cerând ca accesul pe stadioane să fie din nou permis, așa cum se întâmplă în alte campionate din Europei.

2
2
%d blogeri au apreciat: