28/10/2020

sportarad

stiri sportive din judetul arad

Păcăleala ce a schimbat cursul lucrurilor pentru UTA și Balint: „Important este că acel capitol s-a încheiat cu succes, să gestionăm prezentul pentru a ne face frumos viitorul”

În ziua în care a devenit noul antrenor al UTA-ei, spre finalul lunii mai 2019, Laszlo Balint a primit promisiunea din partea autorităților locale sau cel puțin a unei părți din ele că echipa va evolua din septembrie sau octombrie pe noua arenă „Francisc Neuman”. Până la urmă, stadionul nu a fost terminat nici pentru faza play-offului ligii secunde ce s-a disputat în luna iulie 2020, antrenorul arădenilor subliniind în diferite rânduri problemele cu care se confruntăr jucătorii săi după un joc pe „sinteticul” de pe „Motorul”.

Mai mult, Gyuszi Balint chiar a recunoscut că dacă ar fi știut că UTA ar fi evoluat un sezon întreg pe iarbă artificială nu ar mai fi acceptat să semneze cu arădenii sau, în orice caz, s-ar fi gândit foarte bine înainte să o facă.  „Nu prea îmi place să fiu păcălit, dar asta fost situația, nu mă mai uit în urmă. Pentru mine a fost destul de dificil să-mi dau seama că trebuie să gestionez un sezon întreg cu meciurile de acasă pe un teren sintetic, mai ales că veneam la Arad după experiența de la Metaloglobus. Și acolo m-am lovit la fel de foarte multe probleme legate de procesul de antrenament, dar și în ceea ce privește uzura jucătorilor și problemele medicale dobândite pe un teren sintetic. Ce este important și ceea ce este de subliniat este că acest capitol din cariera mea și din istoria clubului UTA s-a încheiat cu succes. Am visat o promovare, am visat pasul înainte către primul eșalon și de acum, cred eu, nu mai trebuie să ne uităm în urmă să gestionăm prezentul în așa fel încât să ne facem viitorul cât se poate de frumos. Este bine că totul s-a terminat cu bine, este bine că acum beneficiem de o suprafață bună, de un stadion nou, lucrurile sunt pe un drum normal în ceea ce privește și dezvoltarea infrastructurii clubului, așa că trebuie să muncim către această direcție”, a punctat antrenorul principal al „Bătrânei Doamne”.

Apropo de noul stadion „Francisc Neuman”, să spunem că  Primăria fuge de recepția defintivă a acestuia. Drast Company și-a făcut datoria și vinerea trecută a reînnoit invitatția pentru specialiștii de la Primărie să facă operațiunea de recepție, însă până la această oră nu există niciun răspuns. Instituția de la kilometrul zero știe  că în momentul în care face recepția finală trebuie să-i achite și ultimele facturi constructorului și vorbim despre o sumă importantă, în funcție de care și Inspectaoratul de Stat în Construcții își va lua o mică parte.

Până una alta, Drast Company a făcut funcțional și sistemul de turnicheți, iar până la mijlocul săptămânii viitoare, când Comisia de Omologare a LPF va reveni în Calea Aurel Vlaicu, va și îngrădi sectorul rezervat galeriilor oaspete ce vor vizita, cândva, arena „Francisc Neuman”. Lucrările la parcarea dinspre ARED-uri se apropie și ele de final, așa că singurul impediment pentru omologare sunt cablajale pentru transmisiile TV, care nu se vor face până săptămâna viitoare.

5
1
%d blogeri au apreciat: