UTA Arad

Pierde Moldovan echipa după aventura la națională? „S-ar putea să nu fie într-o stare fizică sau mentală bună pentru joc, Tescan și Rusu sunt în creștere”





Un singur fotbalist a avut UTA la loturile naționale pentru meciurile oficiale sau amicale (cum a fost cazul României Under 19) din ultimele două săptămâni. Este vorba despre portarul Horațiu Moldovan, la care – însă – Adrian Mutu nu a apelat deloc în partidele cu Finlanda și Malta. Tânărul goal-keeper va face joncțiunea cu lotul utist direct la Pitești, cu care va face un singur antrenament, pe cel de mâine, alături de colegii de la echipa de club.

Laszlo Balint nu știe exact cum îl regăsește pe elevul său dintre buturi, care a fost surpriza plăcută a arădenilor în primele două runde, încasând un singur gol în 180 de minute, cel din penalty, cu Viitorul. Tocmai de aceea antrenorul arădenilor ia în calcul titularizarea unuia dintre goal-keeperii săi seniori, Florin Iacob sau Dragoș Balauru pentru disputa cui argeșenii. „Moldovan va ajunge direct la Pitești și trebuie să luăm în calcul și faptul că s-ar putea să nu fie într-o stare fizică sau mentală bună pentru joc. Prin urmare, este foarte important să avem toate soluțiile viabile la îndemână pentru acest meci. Pe de altă parte, sperăm ca Horațiu să vină cu încredere, că până la urmă a fost o convocare la națională. Chiar dacă nu a evoluat în niciunul dintre cele două meciuri, ar trebui să aibă acel aplomb de încredere pe care ți-l dă chemarea la lotul reprezentativ al țării tale. Sperăm să fie într-o stare fizică bună, chiar dacă este o oarecare oboseală și la el cu această deplasare și cu o încărcătură mentală pentru această situație puțin nouă pentru el. Așadar, trebuie să fim pregătiți pentru orice situație și tocmai de aceea în această deplasare vor fi toți cei 3 portari la dispoziția noastră. De fapt, deplasăm toți fotbaliștii apți din lot, adică 23 de băieți. Acasă rămâne doar Ivan, care are acea problemă musculară și a avut program separat în ultimele zile și fotbaliștii pozitivi la coronavirus (n.a. Miculescu, Isac, Oroian)”, a punctat Balint.

În condițiile în care și Ursu și Buhăcianu s-ar putea să nu fie 100% recuperați după problemele musculare suferite în primele partide stagionale, pe ambele benzi a putea apărea juniori, cu atât mai mult cu cât atât Tescan, cât și Rusu au evoluat bine în testul de la Sibiu, cu Hermannstadt.

Rămân jucătorii cu probleme, Ivan, care a avut acea contractură zilele trecute, are program separat, resimte dureri la piciorul respectiv, plus ceic are din păcate nu au putut intra în circuitul echipei. „Important este ca jucătorii să fie la cel mai bun nivel al lor, raportat la moment. Într-adevăr, atât Dragoș Tescan, cât și Denis Rusu sunt într-o creștere și mă raportez la strict la ultimul meci pe care l-au jucat, cel de la Hermannstadt. Sunt într-o evoluție, cred eu, firească și sperăm să ajungă la un nivel foarte bun, să ajute echipa pentru că avem nevoie. Dar aș vorbi și de Vulturar, care e adevărat că este la o vârstă destul de crudă și e nevoie de o abordare nu neapărat prudentă, dar atentă în ceea ce privește evoluția acestui copil cu calități certe. Concluzionând, eu îmi doresc ca toți jucătorii să fie la un nivel cât se poate de bun, în așa fel încât să putem avea soluții indiferent că este vorba de seniori sau jucătorii de sub vârstă, care, sper din tot sufletul, să intre pe teren și să evolueze pe valoare, nu datorită criteriului regulamentar de a folosi fotbaliști sub vârstă”, a adăugat Gyuszi Balint.

Din lotul de 23 de jucători care a plecat deja spre Pitești, cu direcția Hotel Yaky, face parte și ultima achiziție. Croatul Mihovil Klapan a fost deja evaluat de antrenorul utist iar verdictul e următorul: „Are într-adevăr nevoie de un proces de integrare și din punct de vedere fizic, dar și din alte puncte de vedere în strategia noastră în colectivul nostru. În ceea ce privește exprimarea sportivă să ne gândim că are doar patru antrenamente cu echipa, dintre care cel de sâmbătă a fost doar unul de regenerare și atunci este clar că nu este neapărat indicată forțarea lui, dar este o soluție. Eu îmi doresc ca documentele lui să se rezolve în timp util în așa fel încât și el să reprezinte o soluție pentru mine. Asta nu înseamnă neapărat că vom apela la el, mai am încă două zile să mă decid atât asupra lotului care va fi trecut pe foaie cât și asupra primului <<11>>. Din câte știu eu, cartea verde i-a sosit, dar mai sunt anumite formalități de care depinde legitimarea lui”.

Campionii FC Argeș – UTA din cadrul etapei a treia a Casa Liga 1 se joacă vineri de la ora 18, pe arena „Nicolae Dobrin”.

2 comentarii

  1. Chemarea la lotul lui Mutu onorează pe Moldovan și clubul .Pentru a nu risca puncte acasă ,Balint se. gândește la formule de joc optime . Experiența cat cuprinde și juniori cu randament maxim Așa. mai gândim și noi , nespecialistii. Să nu uităm că titularul postului e Iacob !! Nu poate fi omis nici Balauru ,. ca înlocuitor cu experiență egală . Tescan și Rusu trebuie aruncați în lupta ! Motorul echipei are angrenați oameni ca Buhacianu ,Albu ,Roșu ,Bustea și așteptatul Morar. Imediat lîngă ei pe parcurs un. C.Rus sau Ioniță . Toata construcția gândită pe un randament de nota 8 la apărare .Meciul e dintre cele accesibile indiferent de dorința gazdelor O bătălie acerbă ,și o victorie a UTA -ei. BAFTA. !!

    0
    0
  2. Chemarea la orice nivel de lot national, inseamna recunostinta muncii fata de respectivul jucator,o apreciere,pe undeva,semn ca cineva este cu ochii pe el….Ori ca joaca,ori nu…Este la nivel de selectie nationala,deci atentie…Lui Moldovan inca nici nu i s-a uscat bine stampila de pe transfer la UTA….si deja convocat…Asta trebuie vazut si de apreciat…Absolut logic ca la varsta lui Moldovan,Balint incearca sa il tina cu picioarele pe pamant,altfel il pierde..asa sunt tinerii….Viseaza rapid trepte de consacrare…
    Asa ca Balint il tempereaza cumva….Si bine face…

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button