UTA Arad

Meciul noilor promovate se reeditează sub semnul foamei de puncte în Liga 1. Balint: „Să rămânem pe panta ascendentă cu prima victorie a sezonului!”





Echipele promovate din Liga 2-a s-au decis în ultima etapă a play-offului, la ultima suflare și bucuria a fost imensă. Protagoniste – două dintre campioanele de altădată ale fotbalului românesc, FC Argeș și UTA, care se reîntâlnesc pe arena „Nicolae Dobrin” după ceva mai mult de o lună de zile pentru un prim succes la revenirea acolo unde le este ambelor locul, Liga 1. Cele două formații deschid runda cu numărul trei cu al 58-lea duel direct din istorie. „Alb-violeții” sunt în avantaj, cu 24 de victorii, UTA are 21, iar 12 partide s-au încheiat la egalitate. 

Badea: „Am muncit, dar este important doar ce vom arăta vineri pe teren”

Miza e una destul de ridicată mâine, căci, pe lângă situația din clasament, cele trei puncte ar da moral câștigătoarei. Mai mult, argeșenii nici nu au număr la casă după partidele cu Botoșani (2-3) și Mediaș (0-2) și un nou (semi)eșec contra ceilalte nou promovate ar agita puțin  apele în Trivale. „Meciul cu UTA este foarte important pentru noi prin prisma rezultatului, dar şi prin prisma jocului. Venim după două înfrângeri cu două echipe de play-off. Am încercat să facem mai mult decât pe finalul sezonului trecut, dar de reuşit, am reuşit destul de puţin. Aşa că vineri este un prilej pentru noi de a câştiga cele trei puncte. Suntem la un nivel bun în momentul de faţă, toţi am muncit, dar este important doar ce vom arăta vineri pe teren. Avem optimism şi pe bună dreptate pentru că la ultimul meci, cel de la Mediaş, am avut un penalty neacordat şi o primă jumătate de repriză foarte bună. Deci optimismul există pentru că în multe momente jocul nostru a funcţionat. E adevărat că nu am avut timp să omogenizăm echipa, pentru că nu a existat presezon. Dar asta nu e o scuză, e doar realitatea. Muncim zi de zi pentru a elimina aceste pase greşite care ţin nu de calitatea jucătorului, ci de omogenitate. Această pauză a fost binevenită, am mai pus la punct anumite lucruri”, a afirmat Ionuț Badea înainte de jocul cu „roș-albii” de pe Mureș.

Fost atacant la Ripensia, Mediop Ndiaye a mai întâlnit-o pe UTA în Liga 2-a, însă acum miza e mult mai mare. „Aştept trei puncte în meciul cu UTA, la fel ca tot oraşul de altfel. Ne lipsesc punctele. Noi nu am reuşit niciunul, în timp ce UTA are deja două în faţa noastră. Sper să facem un meci bun vineri, pentru că ne-am pregătit foarte bine în sensul ăsta. Iar dacă punem în practică tot ceea ce am pregătit, atunci eu spun că avem şanse mari să luăm toate cele trei puncte”, a spus și atacantul senegalez al piteștenilor.

 

Balint: „Nu aș vrea să ne lăsăm păcăliți de rezultatele lor”

Impactul cu primul eșalon a fost ceva mai pozitiv în dreptul arădenilor, care au pus două puncte la păstrare. Practic, „roș-albii” au început exact la Pitești seria rezultatelor de egalitate în meciurile oficiale, însă acum vor mai mult. „Suntem în fața unei reeditări a meciului jucat în ultima etapă a play-offului. Suntem însă conștienți că, sub nicio formă, nu va fi ceea ce a fost atunci. Atât UTA, cât și FC Argeș s-au schimbat mult de la acel meci, dar noi suntem încrezători că putem să rămânem pe această pantă ascendentă a evoluției noastre și, bineînțeles, plecăm la drum cu gândul să obținem prima victorie din acest sezon al Ligii 1. Sunt prieten cu Ionuț Badea, un antrenor bun, foarte experimentat, însă cu toate astea Argeșul a simțit trecerea de la Liga a II-a la Liga I, la fel cum am simțit și noi, nu are rost să ne ascundem după deget. Este evident că ne-am dorit cu toții să obținem mai multe puncte din primele două runde, dar, din păcate, am reușit doar două. Trebuie să ne focusăm pe lucrurile pozitive din aceste două etape, pe ceea ce am lucrat în perioada de întrerupere, dar e clar că trebuie să ținem cont și de calitățile adversarului. FC Argeș e, totuși, o echipă destul de omogenă, chiar dacă a făcut câteva implanturi. Însă, cu tot respectul pentru Ionuț Badea, chiar dacă îmi este prieten, îmi doresc să ies învingător la finalul meciului de vineri”, a punctat Laszlo Balint

Antrenorul „Bătrânei Doamne” nu dorește ca cineva să creadă că Argeșul poate fi considerat un adversar abordabil din moment ce a debutat în Liga 1 cu două înfrângeri. „Nu aș vrea să ne lăsăm păcăliți de rezultatele lor din primele două runde, pentru că, cel puțin în ultimul joc, cel de la Mediaș, în foarte multe momente ale jocului au avut controlul. În plus, au avut și un penalty neacordat, iar acel moment cred că ar fi schimbat total soarta jocului și al rezultatului. La fel de bine putem spune că au terminat prima etapă în forță, au revenit de la 0-3, chiar puteau egala la ultima fază, în fața unei echipe foarte bune, cum e FC Botoșani. Deci, să nu ne lăsăm duși în eroare de faptul că nu au niciun punct până acum, deoarece au avut momente bune și nu puține. Așadar, FC Argeș reprezintă o echipă bună, care interpretează foarte bine principiile de joc ale lui Ionuț Badea. Apoi, au jucători cu calitate, au jucători cu experiență. De exemplu, Mediop este un jucător foarte rapid, un bun finalizator, revine și el după o perioadă în care nu prea a jucat și vrea să demonstreze ceea ce poate. Deac, la fel, este un jucător capabil să speculeze spațiile, Honciu joacă foarte bine rolul din spatele atacantului, dar sunt și la noi soluții prin care putem să deblocăm jocul lor”, a mai afirmat Balint.

Ultimele transfeuri de peste hotare, Sergio Marakis şi Cephas Malele, la FC Argeș, respectiv Mihovil Klapan, la UTA, au șanse reduse să apară pe teren. La arădeni mai absentează juniorii Ivan, Miculescu, Oroian, Hrezdac și Isac, în timp ce Tomozei și Buhăcianu sunt incerți pentru jocul ce începe mâine, la ora 18, pe stadionul „Nicolae Dobrin”. Meciul e transmis în direct pe Digi Sport, Look şi Telekom Sport, dar și în format live-text pe sportarad.ro.

Formații probabile:

FC Argeș: Croitoru – G. Matei, Turda, Leca, Mușat – Prepeliță, Meza Colli – G. Deac, C. Barbu, R. Grecu – Mediop.

UTA: Fl. Iacob – Bustea, Benga, Ilie (Erico), Roumpoulakou – Albu, Roșu – Tescan, Ioniță, D. Rusu – Hora.

Arbitri: Florin Andrei (Târgu Mureş) Vasile Marinescu (Bucureşti) – Ferencz Tunyogi (Zalău). Rezervă: George Găman (Craiova).  – Sălaj)

Observator FRF: Irina Mîrț (Bucureşti)

2 comentarii

  1. Ionut Bagea, cu tot respectul dar asa ai declarat si in meciul trecut cu UTA in ply-off ca, esti sigur ca FC. Arges va castiga si asa de sigur ai fost ca nu ai castigat si numai sansa mare pe care a-ti avut-o cand , culmea tot un aradean va promovat in ultimile secunde !!! Normal . UTA are un lot mult mai bun ca argesenii si baietii ar trebui sa plece de la Pitesti cu cel putin un punct . Daca UTA., baietii lupta pana la ultima picatura de energie pt. fiecare minge, nu are cum sa nu reuseasca !!! FORTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA ARAD, HAI BAIETII , VA SUSTINEM !!!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button