28/09/2020

sportarad

stiri sportive din judetul arad

Copil a revenit pe teren ITF Bucureşti, dar adevărata miză e „Concord Iaşi Open”

Marius Copil joacă, în această săptămână, în primul lui turneu post-pandemie, calificându-se în semifinalele ITF Bucureşti, dotat cu premii totale de 15.000 de dolari. Pe locul 191 ATP, tenismanul arădean evoluează doar la dublu, probă unde face pereche cu Nicolae Frunză, finalistul din precalificările „Concord Iaşi Open”.

Cei doi au trecut în primul tur al turneului din Capitală de Alexandru Vasile Manole şi Bogdan Pavel 6-3, 6-2, iar în sferturi au învins tandemul Victor Crivoi – Nicholas David Ionel 7-6 (8), 6-3. Finala probei de dublu ar trebui să aibă loc sâmbătă, când la baza Ciric din Iaşi încep calificările de simplu pentru pătrunderea pe tabloul principal al „Concord Iaşi Open”, turneu din cadrul ATP Challenger 100, dotat cu premii de peste 88.000 de euro.

La Iaşi va fi prezent şi Marius Copil, cea mai importantă rachetă masculină a României, el făcându-şi practic încălzirea la turneul ITF Bucureşti, chiar dacă doar în proba de dublu. Între timp s-au retras doi din cei 23 de jucători direct acceptaţi pe tabloul principal al puternicului turneu de la Iaşi, astfel că arădeanul – al doilea cel mai bine clasat din calificări (n.n. care oricum spera să fie acceptat direct pe tablou, ca urmare a două „special exempts” – locuri acordate jucătorilor care vin direct de la alt turneu) are locul asigurat pe tabloul principal! Concord Iaşi Open se dispută în perioada 14-20 septembrie, meciurile din primul tur urmând să debuteze luni.

0
0