28/09/2020

sportarad

stiri sportive din judetul arad

Badea vede partea pozitivă din disputa cu UTA: „Un punct de moral după două înfrângeri, trebuie să lucrăm la unitatea de grup”

Duelurile dintre Ionuț Badea și Laszlo Balint sunt sortite să se încheie nedecis. După un 0-0 în turul sezonului trecut de Liga 2-a, au urmat două rezultate de 1-1, primul în play-offul încheiat fericit pe 2 august și cel de-al doilea astăzi, în cadrul rundei cu numărul trei a Ligii 1.

Mai mult ca oricând, însă, UTA a meritat să câștige în Trivale, acolo unde – de altfel – s-au jucat toate cele trei dispute. Până la urmă și tehnicianul argeșenilor ține bine de acest rezultat, obținut cu ceva șansă. „Firește că este un punct de moral după două înfrângeri și după ce am fost conduși acasă. Dar, întâlnirile anterioare arată și o realitate. Am jucat cu două echipe in play-off, cu calitate individuală și de grup la Botoșani și indiviuală și pe alocuri, și de grup, la Mediaș. Am întâlnit două echipe care ne-au arătat limitele. Astăzi, deși prima repriză a fost pe contre și ocaziile au fost aproximativ egale, fiindcă eram conduși, am încercat să riscăm mai mult și drept consecință au fost și două ocazii foarte mari ale UTA-ei. Am reacționat cu schimbările, am și reușit să marcăm, să egalăm, după care lucrurile au stat într-o oarecare tensiune undeva în linia mediană.  Până la urmă, ne arată niște limite acest început de campionat. E un 1-1 cu o nou promovată, în condiții de stres, pentru că nu reușim să adunăm puncte. Rămânem doar cu acest punct de moral și sper ca odată cu omogenizarea echipei, pentru că sunt foarte mulți jucători noi, să putem să definim din nou grupul care ne-a făcut să promovăm. Un grup care a reușit, chiar dacă aveam pe hârtie individualități mai mici decât cei de la Rapid sau celelalte cinci competitoare. Am avut succes printr-o autodepășire fantastică și e imperios necesar să facem asta și de acum înainte, altfel va fi foarte foarte greu”, a spus Ionuț Badea la finele disputei cu arădenii.

Dacă Laszlo Balint și-a respectat și astăzi juniorii, ba chiar a terminat meciul așa cum l-a început, cu doi dintre ei, Badea l-a schimbat pe Mirică cu Năstăsie după niciun minut de joc. „Am fost nevoit să fac asta, dacă aveam un jucător bun sub vârstă îl țineam pe teren. Dar, jucătorii în cauză știu că îi schimb, trebuie să își aștepte rândul și atunci trebuie să dea maxim. Respectăm regula, bună – rea și ne facem treaba în continuare. Cred că pe unii îi încurcă această regulă, alții nu au probleme. La noi asta este realitatea, sper să găsesc și eu jucător sub vârstă pe care să pot conta 100%, să nu ne arate lumea cu degetul”, a adăugat tehnicianul argeșenilor.

Congolezul Cephas Malele a fost decisiv pentru piteșteni la meciul de debut. „Este un jucător pe care l-am urmărit foarte mult. Au fost destui jucători trimiși de tot felul de oameni de legatură, până la urmă am reușit două transferuri, dar au nevoie de ritm. De patru luni nu s-au pregătit dar au jucat titulari în liga a doua din Portugalia înainte. Atât Malele cât și Sergio Marakis au nevoie de timp pentru o pregătire fizică de grup. Sunt situații pe care le vom stăpâni foarte bine în perioada următoare, nu acum”, mai susține Badea.

Piteștiul urmează să dea piept cu două pretedente la titlu. „Vine Steaua, vine Craiova, sunt adversari redutabili, însă fiecare meci e important și sper să reușesc să creez acest grup de care echipa are nevoie. Am fost criticați în meciurile trecute pentru lipsa de atitudine, dar această atitudine este o stare care vine în urma unui lucru făcut împreună, dintr-o unitate de grup. Atunci când există sentimentul care-ți poate da această atitudine,  vom avea și curaj și încredere, exact cum am avut înainte de începerea acestui sezon. Urmează să muncim mult la acest lucru și sunt convins că lucrurile se vor regla în timp”, a încheiat Ionuț Badea.

Cu un singur punct acumulat din trei runde, Piteștiul se va afla pe loc de retrogradare și după etapa cu numărul trei a Ligii 1.

0
0