28/09/2020

sportarad

stiri sportive din judetul arad

Buhăcianu și Ilie, neinspirați împotriva „alb-violeților” din Pitești: „Nu tăiem capete, ci trebuie să rămânem uniți și fideli principiilor noastre”

„Bătrâna Doamnă” a făcut un joc consistent la Pitești și ar fi meritat să aibă două-trei goluri în față la numărul de ocazii create. Croitoru a fost decisiv la finalizările lui Hora sau Rus, în timp ce Vali Buhăcianu l-a iertat de două ori, ratarea din actul secund fiind rarisimă.

Chiar dacă a fost golgheterul UTA-ei în eșalonul secund, vârful din Vatra Dornei a mai avut situații în care s-a pierdut cu firea în fața porții adverse, de care și-a reamintit și Laszlo Balint. „Din păcate, Vali  a mai avut astfel de ratări. E foarte afectat, trebuie să stau de vorbă cu el. Are calitate și 100% redeveni golgeterul din sezonul trecut. Avem mare încredere în el, știe și el treaba asta, dar trebuie să fie mai concentrat. Este adevărat, este alt nivel, eu cred că inclusiv jucătorii care au evoluat anul trecut la Liga a 2-a, cu mici excepții, știu ce înseamnă Liga 1. În plus, am adus jucători cu mare calitate și experiență și s-a văzut, pentru că suntem într-o creștere”, a spus antrenorul arădenilor.

Florin Ilie, unul dintre fotbaliștii care au venit cu UTA din Liga a 2-a, dar care a respirat și aerul Ligii 1 în trecut, poate fi considerat țap ispășitor la reușita de 1-1 a argeșenilor. Fotbalistul din Alba Iulia a făcut o alunecare inutilă în fața lui Malele, care a avut destul spațiu și timp să-l bată pe Moldovan cu un șut în cros.  De altfel, la 3 minute după această fază, Balint l-a și scos pe Ilie, care devenise căpitan după ieșirea anterioară a lui Cipri Rus. „A fost foarte afectat, nu neapărat l-am pedepsit cu acea schimbare. Am vrut să profit și de calitatea lui Erico la fazele fixe, să fim un pic mai agresivi când atacăm mingile la centrări, dar, din păcate, nu am reușit acest lucru. Dar, într-adevăr, Ilie a făcut o greșeală mare pentru acest nivel, trebuie să învețe și el din ea. Nu tăiem capete după acest meci, trebuie să rămânem uniți și fideli principiilor noastre și, cu perseverență, să începem să fim mai buni”, a mai afirmat „principalul” arădenilor.

Foto: ProSport (Răzvan Păsărică / Sport Pictures)

8
1