27/09/2020

sportarad

stiri sportive din judetul arad

Balint, nemulțumit după remiza din Trivale: „Din punctul meu de vedere e un insucces, ajungi să plângi în pumni dacă nu fructifici măcar două-trei din ocaziile create”

UTA și Laszlo Balint au amânat întâlnirea cu prima victorie în prezenta ediție a Ligii 1 la capătul unei partide în  care regretele sunt mari. Arădenii s-au jucat cu ocaziile, nu au făcut 0-2 și la una dintre puținele erori în defensivă au luat gol de la debutantul piteștenilor, Malele.

„Roș-albii” au revenit în atac în ultimele zece minute, dar, din nou, imprecizia la finalizare, plus bara lui Ursu, au blocat tabela la 1-1. „Fotbalul te cam pedepsește în momentul în care nu reușești să marchezi și, din păcate, iată că nici astăzi nu am reușit să câștigăm. Glumind un pic, suntem neînvinși, dar suntem la retrogradare în momentul ăsta. Până la urmă, trebuie să luăm în considerare lucrurile pozitive, îi felicit pe băieți, au interpretat foarte bine strategia pe care am gânit-o la acest joc. Dovadă stau ocaziile pe care am reușit să ni le creăm, dar suferim destul de mult la finalizare. Îmi aduc amimte de 4-5 ocazii foarte, foarte mari, dacă nu fructifici două-trei din ele ajungi să plângi în pumni, cum se spune. Din punctul meu de vedere, echipa progresează, chiar dacă nu la nivelul la care mi-aș dori. Dar, facem pași de importanți către consistența pe care mi-o doresc”, a spus imediat după meci, Laszlo Balint.

Antrenorul arădean a fost de acord că apărarea sa, și mai ales Florin Ilie, a gafat la faza reușitei de 1-1, venită cu 16 minute înainte de final. „A fost și acea greșeală de la gol, o greșeală care, din punctul meu de vedere, nu ne-o putem permite în momentul în care dorim să avansăm în clasament. Din păcate,încă mai sunt aceste lipsuri, apar aceste greșeli individuale. La noi, o greșeală la atacant nu schimbă tabelă, în timp ce o greșeală la fundaș schimbă tabela în dreptul adversarului. Asta este, trebuie să învățăm din greșeli și să ridicăm capul. Atunci când câștigăm, câștigăm toți, când facem egal, la fel, suntem cu toții implicați în aceeași măsură. Din punctul meu de vedere este un insucces, ne doream foarte mult să câștigăm.  E doar un punct, însă de acum trebuie să privim cu încredere la următorul meci, cel de acasă cu Poli Iași”, a adăugat Balint.

De acum, arădenii nu au altceva de făcut decât să-și îndrepte tunurile sprea teamul lui Daniel Pancu, pe care-l vor înfrunta duminică, 20 septembrie, la Arad „Ne dorim victoria cu Poli Iași, pentru mine personal ar fi prima victorie ca antrenor în Liga 1. Pentru asta muncim, niciodată nu am pregătit un meci la egal, sau să ciupim ceva din jocul respectiv. Încercăm să pregătim meciul, bineînțeles raportat la adversar, în așa fel încât să luăm toate cele trei puncte. Sunt convins că băieții vor înțelege unde s-a greșit astăzi, o să facem analizele de rigoare și sper ca săptămâna viitoare să bifăm și prima victorie”.

UTA este la a patra remiză consecutivă ( trei în Liga 1 și una la ultimul meci cu Argeșul de la Play offul Ligii a doua) în meciurile oficiale, dintre care două au fost obținute cu același scor, 1-1, pe terenul celor de la FC Argeș. Una în concluzia (fericită) a sezonului de Liga 2-a și cealaltă astăzi, „roș-albii” fiind de fiecare egalați de elevii lui Badea după ce aveau avantaj la pauză.

Foto: ProSport (Răzvan Păsărică / Sport Pictures)

6
0