27/09/2020

sportarad

stiri sportive din judetul arad

UTA repetă cu Cermeiul pentru jocul cu Poli Iași, revin la dispoziția lui Balint și juniorii infectați cu COVID?

Delegația UTA-ei a „ancorat” în jurul orei 3 a nopții de vineri spre sâmbătă după jocul de la Pitești, iar după o odihnă de câteva ore, Laszlo Balint și colaboratorii săi au programat un antrenament ușor, de revenire, la finalul căruia jucătorii au făcut și scurte ședințe de criosaună. Ciclul săptămânal al pregătirii confruntării de duminică, cu Poli Iași, demarează luni dimineață. Utiștii nu au programat test COVID în săptămâna ce urmează, excepție făcând cei trei juniori care au rămas pozitivi la „tamponul” de pe 5 septembrie. În mod normal, după testul de marți, Miculescu, Oroian și Isac ar trebui să fie negativi, căci a trecut mai bine de trei săptămâni de la infectarea lor și, astfel, să revină în grup.

Sigur, reintrarea lor în efort se va face treptat, fiind greu de crezut că vreunul dintre ei va debuta în Liga 1 mai repede de a doua pauză a toamnei cauzată de acțiunile echipelor naționale, ce are loc între 3 și 17 octombrie. Până una alta, UTA va disputa în această săptămână cel de-al treilea amical de la debutul actualului sezon. După 1-0 cu Lipova și 2-0 cu Hermannstadt, la Sibiu, „roș-albii” vor da piept cu Gloria Lunca Teuz Cermei, divizionară terță care a împrumutat destui tineri fotbaliști din curtea „Bătrânei Doamne”. Partida va avea loc miercuri, pe arena „Banatul” din Sânnicolau Mic, cel mai probabil începând cu ora 17.

Altfel, e greu de prevăzut ce fel de adversar vor avea utiștii duminică (ora 18,45) pe teren propriu. După startul cu victorie în fața Chindiei (1-0), Poli Iași a pierdut ultimele două întâlniri, luând în total 8 goluri, de la Botoșani și, ieri, acasă, de la Gaz Metan Mediaș. „Avem de lucrat la mortalul jucătorilor, ne așteaptă o deplasare grea la Arad, unde dăm peste o echipă bună. Vine din Liga 2-a, dar a fost bine întărită în această vară, dar eu sunt convins că lucrurile vor arăta și mai bine la ora jocului de la Arad. Trebuie însă eliminate greșelile personale și să fim mult mai atenți.  Trebuie să eliminăm orice risc, orice fault în preajma careului”, a spus, printre altele, Daniel Pancu, antrenorul moldovenilor după eșecul cu medieșenii (1-4).

La această oră, nu există certitudinea că arădenii îi vor găzdui pe ieșeni pe noua arenă „Francisc Neuman”, care a primit omologarea parțială până pe 17 septembrie. Comisia LPF va reveni în orașul nostru marți sau miercuri, când va vedea dacă s-au făcut sau nu îmbunătățirile cerute. Parcarea ar trebui să fie gata, sectorul pentru galeria oaspeților, de asemenea, turnicheții sunt și ei funcționali, mai rămâne de văzut dacă se va închide ochii la cablarea pentru televiziuni, ce nu a primit încă verde din partea Primăriei.

Foto: ProSport (Răzvan Păsărică / Sport Pictures)

13
0