UTA Arad

UTA repetă cu Cermeiul pentru jocul cu Poli Iași, revin la dispoziția lui Balint și juniorii infectați cu COVID?





Delegația UTA-ei a „ancorat” în jurul orei 3 a nopții de vineri spre sâmbătă după jocul de la Pitești, iar după o odihnă de câteva ore, Laszlo Balint și colaboratorii săi au programat un antrenament ușor, de revenire, la finalul căruia jucătorii au făcut și scurte ședințe de criosaună. Ciclul săptămânal al pregătirii confruntării de duminică, cu Poli Iași, demarează luni dimineață. Utiștii nu au programat test COVID în săptămâna ce urmează, excepție făcând cei trei juniori care au rămas pozitivi la „tamponul” de pe 5 septembrie. În mod normal, după testul de marți, Miculescu, Oroian și Isac ar trebui să fie negativi, căci a trecut mai bine de trei săptămâni de la infectarea lor și, astfel, să revină în grup.

Sigur, reintrarea lor în efort se va face treptat, fiind greu de crezut că vreunul dintre ei va debuta în Liga 1 mai repede de a doua pauză a toamnei cauzată de acțiunile echipelor naționale, ce are loc între 3 și 17 octombrie. Până una alta, UTA va disputa în această săptămână cel de-al treilea amical de la debutul actualului sezon. După 1-0 cu Lipova și 2-0 cu Hermannstadt, la Sibiu, „roș-albii” vor da piept cu Gloria Lunca Teuz Cermei, divizionară terță care a împrumutat destui tineri fotbaliști din curtea „Bătrânei Doamne”. Partida va avea loc miercuri, pe arena „Banatul” din Sânnicolau Mic, cel mai probabil începând cu ora 17.

Altfel, e greu de prevăzut ce fel de adversar vor avea utiștii duminică (ora 18,45) pe teren propriu. După startul cu victorie în fața Chindiei (1-0), Poli Iași a pierdut ultimele două întâlniri, luând în total 8 goluri, de la Botoșani și, ieri, acasă, de la Gaz Metan Mediaș. „Avem de lucrat la mortalul jucătorilor, ne așteaptă o deplasare grea la Arad, unde dăm peste o echipă bună. Vine din Liga 2-a, dar a fost bine întărită în această vară, dar eu sunt convins că lucrurile vor arăta și mai bine la ora jocului de la Arad. Trebuie însă eliminate greșelile personale și să fim mult mai atenți.  Trebuie să eliminăm orice risc, orice fault în preajma careului”, a spus, printre altele, Daniel Pancu, antrenorul moldovenilor după eșecul cu medieșenii (1-4).

La această oră, nu există certitudinea că arădenii îi vor găzdui pe ieșeni pe noua arenă „Francisc Neuman”, care a primit omologarea parțială până pe 17 septembrie. Comisia LPF va reveni în orașul nostru marți sau miercuri, când va vedea dacă s-au făcut sau nu îmbunătățirile cerute. Parcarea ar trebui să fie gata, sectorul pentru galeria oaspeților, de asemenea, turnicheții sunt și ei funcționali, mai rămâne de văzut dacă se va închide ochii la cablarea pentru televiziuni, ce nu a primit încă verde din partea Primăriei.

Foto: ProSport (Răzvan Păsărică / Sport Pictures)

6 comentarii

  1. Din cite stiu sint necesare 2 teste negative pentru a reveni in colectiv. Nefacand efort atit de mult timp nu se pune in discutie ca balint sa se poata baza pe ei…cu Iasul ( asa cred eu). Sper ca Bustea nu nu aiba leziune serioasa,…si sa nu se ,ai accidenteze…altii

    0
    0
  2. E nevoie și de un junior care nu ,,sta locului,” O fi Tescan ,Miculescu ,sau Rusu nu contează. Pe o perioada lunga de joc ,echipa joaca in 10 . Se vede la rezultat ,nu la joc .Așa cum unii sparg niste bariere e nevoie de o creștere colectivă. Speram sa apară aceste aspecte ,mai ales că toate echipele. sunt abordabile . O perioada ,căci nu rămân așa ,cele cu experiență. Sunt binevenite meciurile cu scop de intrare în ritm de competiție. Vor veni și punctele de victorie odată cu determinarea la joc complet,,fara pauze ca la B. !! BAFTA !!!

    0
    0
    1. Ce inseamna ,, nu sta locului ” ? Vrei sa spui ca echipa joaca in 10 din cauza juniorului ? Cred ca nu ne-am uitat la aceleasi meciuri. Poate joaca echipa in 10 sau 9 dar asta din cauza unor seniori .

      0
      0
  3. La seniori rolurile sunt stabilite și unii ,putini totuși ,nu evoluează inca la turația maximă. Va veni cu timpul sau nu . La junior e vorba de aport peste ce se vede. La el e rezerva de energie și dorința de afirmare. Mai mult .poate aduce și victoria ,cum a avut Tescan golul în bocanc. Ideea e că și juniorul trebuie judecat ca senior. Daca faci o radiografie completa pe posturi ,vezi că el a fost de fapt chiar in minus ,cu scuzele de rigoare la competiție superioara. Dar ramai cu scuzele

    0
    0
  4. Daca unor juniori li se iarta anumite aspecte,nu exista „pardon” la cei bazati,adusi ca plus constructiv…Exact acesti seniori trebuie sa impuna o anumita stacheta…
    Iacob are „niste mici probleme” interne probabil,nefiind treaba noastra,doar ce vedem…Moldovan cam greu de scos dintre titulari…
    Intervin niste gafe neantelese…Florin Ilie a gafat in Play-Off pe stanga de multe ori….Ok,se intampla oricui..acum baleiaza si pe dreapta,mai grav….In conditiile de fata,nu exista diferenta,sau nu ar trebui sa fie….
    Stam,revedem faza respectiva si vedem ce?Un greoi Ilie,lent,depasit..care s-a aruncat de dragul DIGI,in loc sa taloneze macar….
    Normal ca suntem frustrati la cate ocazii de a marca am fi avut…
    Aratam tot mai bine si asta ma bucura….Nu vad vreo echipa mult peste restul…Putem mult mai mult!
    Ma imbucura jocul ofensiv pana in ultimul minut….Asa sa fie!

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button