Handbal

Crișul și-a luat o fostă campioană modială de junioare pe postul de extremă dreapta, dar și un inter de 1,80 metri!



În urma ședinței de ieri a Consiliului de Administrație a Federației Române de Handbal, Crișul Chișineu Criș a aflat data la care trebuie să fie pregătită de debutul absolut în Liga Florilor. De altfel, nicio altă formație de fete nu a mai evolua vreodată în elita sportului cu mingea pe semicerc, așa că formația de pe malul Crișului Alb e conștientă că interesul arădenilor va fi mare, cu atât mai mult cu cât, dacă restricțiile legate de coronavirus se ridică, va juca partidele de pe teren propriu în Sala Sporturilor „Victoria”, din municipiu.

Până una alta, pe 14 și 15 octombrie, Liga Florilor va debuta cu un turneu, într-o locație ce urmează a fi stabilită. Fetele de la Crișul au rămas în pregătire centralizată la Criș chiar și după ce turneul de promovare a fost anulat, dar acum ștacheta s-a ridicat și mai mult. Narcis Cîtu a primit întăriri importante și la nivel de lot, ultimele semnând contractele chiar astăzi în prezența Lucreției Vartolomei-Cășuțiu, managerul secției de handbal a celor de la Crișul.

În primul rând, echipa și-a crescut media de înălțime odată cu transferul Rekăi Tamaș (foto dreapta). Interul stâng de 27 de ani  are 1,80 metri și a mai evoluat în cariera sa la Minaur Baia Mare, CSM Târgu Mureș, CSM Galați sau Gloria Buzău. Tot de la Buzău a venit la Crișul și Andreea Taivan (foto, stânga). Extrema dreaptă originară din Galați are în palmares și o medalie de aur (2014) la Campionatele Mondiale de junioare, dar și una de bronz (2015) la Campionatele Mondiale de tineret. „Sunt două handbaliste care vor crește evident nivelul echipei, dar nu ne oprim aici. Mai dorim să facem măcar unul-două transferuri, căci nu dorim să fim o prezența pasageră în Liga Florilor”, ne-a declarat Lucreției Vartolomei-Cășuțiu.

Portarul Nicoleta Pășălan, pivotul Andryiana Naumenko pivot și centrul-interul Anna Ivanenko sunt celelalte transferuri estivale ale Crișului, care s-au și despărțit de câteva jucătoare, precum Nemoianu, Corha, Damian, Popeanu și Petruse.









Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button