Baschet

Webb a ales să joace la Minsk, FCC Baschet Arad rămâne în căutarea unei alte „straniere”





Asemenea UTA-ei cu Romario Moise și FCC Baschet Arad și-a pierdut oficial cea mai constantă jucătoare a sezonului trecut. Comform baschet.ro, Adrienne Webb (29 de ani) a ajuns la BK Horizont Minsk, formație din capitala Belarusului.

Baschetbalista americană a fost principala marcatoare şi cea mai eficientă jucătoare a Aradului în sezonul trecut al Ligii Naţionale. Webb a avut medii de 15.7 puncte, 3.8 recuperări, 1.9 pase decisive și 1.5 intercepții pentru un indice al eficienței de 13.9 unități în 20 de meciuri jucate în LNBF. Alături de „galben-albastre” a ajuns în finala Cupei României, acumulând medii de 16 puncte, 3.8 recuperări, 1.8 assist-uri și 2.2 intercepții pe meci, în șase partide din competiția eliminatorie.

Ca urmare a incertitudinii legate de partea financiară a clubului condus de Marcel Urban, dar probabil şi a pretenţiilor jucătoarei, Webb nu a mai putut fi păstrată la Arad, astfel că s-a orientat spre echipa din Minsk. În Liga Națională, Adrienne Webb a mai evoluat pentru CST BC Alexandria, Olimpia CSU Brașov, CSU Alba Iulia și ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe. Americanca are în palmares titlul și cupa cu Sepsi Sfântu Gheorghe și Liga Europei Centrale cu CSU Alba Iulia.

FCC Baschet Arad a păstrat în lot două straniere din stagiunea precedentă, sârboaicele Brankica Hadzovic și Jefimija Karakasevic, cărora li se alătură americanca Angela Beadle. În mod normal, conducerea clubului ar trebui să mai anunţe transferul măcar a unei jucătoare străine, dar probabil totul depinde de situaţia financiară şi de sprijinul venit din partea Primăriei, care deocamdată se lasă aşteptat. Iar asemănările cu UTA continuă și în acest caz…









Un comentariu

  1. Realitatea trista(din punct de vedere sportiv) este ca actualul primar al Aradului(d-l Bibart)nu manifesta absolut nici un interes pentru sport.De aici porneste orice discutie despre finantarea sportului indiferent ca vorbim despre fotbal,baschet sau alte sporturi.Nici macar nu intelege dimensiuna sociala a sportului.Pana la urma nu il poti obliga sa-i placa sportul,dar sa nu fie nici macar constient de importanta acestui fenomen social in secolul 21…????
    L-am ascultat si ieri seara la emisiune La Strada TV.Mai multe persoane i-au adresat intrebari concrete referitor la finantarea cluburilor UTA si FCC Baschet Arad,la care el s-a eschivat,nu a dat nici un termen cand va indeplini promisiunlie asumate tot de el intr-o emisiune anterioara(de acum 3 saptamani)in care zicea ca in Septembrie cluburile vor primi finantarea din partea Primariei Arad.A spus doar ca asteapta aprobare de la Oficiul Concurentei.Intreb si eu.Oare chiar asa de mult sa dureze primirea unui raspuns de la Oficiul Concurentei ?
    Sincer va spun,eu personal mi-am pierdut speranta ca aceasta finantare va mai veni la timp pentru ca FCC Baschet Arad sa mai poata emite pretentii demne de palmaresul clubului,in acest sezon 2020 – 2021.
    In concluzie,opinia mea este ca daca D- l Bibart va fi ales primar atunci iubitorii sportului aradean nu se pot astepta la nimic bun in urmatorii 4ani.

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button