Gloria LT CermeiUTA Arad

Goleadă și fără jumătate dintre titulari: UTA – Gloria Lunca Teuz Cermei 8-0





Laszlo Balint a programat un joc școală cu Cermeiul pentru a le da minute și jucătorilor care au evoluat mai puțin sau au fost rezerve vineri, la Pitești. Excepție a făcut Simo Roumpoulakou, care, odată cu accindetarea lui Bustea (inflamație a mușchilor aductori) nu are dublură pe post. S-a pus doar problema scorului, divizionara terță fiind și ea la al treilea meci în 7 zile și fără căpitanul Lazăr (accidentat).

Testul arbitrat de Alex Radu, preparatorul fizic al „roș-albilor”, a început – practic – de la scorul de 1-0. În chiar al doilea minut de joc, Ioniță a pasat în fața porții și Morar a îndeplinit formalitatea. Fostul atacant al celor de la Voluntari a realizat „dubla” după 8 minute, șutând direct dintr-o lovitură liberă de la 22 de metri, în dreapta portarului Deak. Imediat după lui Ursu i-a fost anulat un gol pe motiv de offside, „sămădăii” având și ei o bună oportunitate, dar Ciubotariu a șutat slab de la marginea careului. În minutul 32, scorul s-a schimbat din nou în favoarea UTA-ei: Ursu a pasat pe jos din dreapta, mingea l-a depășit pe Morar, iar Denis Rusu a marcat simplu de la colțul lung. În ultimele zece minute ale primului act nu au mai fost ocazii importante, cu atât mai mult cu cât utștii au jucat în zece după accidentarea lui Vulturar.

De abia în debutul reprizei secunde, „închizătorul” de 16 ani a fost înlocuit cu Roșu, dar superioritatea teritorială evidentă a prim divizionarei nu s-a concretizat prea rapid. E adevărat, am înregistrat o transversală a lui Ursu, însă reușita de 4-0 s-a lăsat așteptată până în minutul 65. Atunci, după o acțiune legată a băieților lui Gyuszi Balint, Rusu a centrat din stânga, iar Ioniță a marcat la colțul scurt, luându-i fața adversarului direct.

În ultimul sfert de oră, UTA a realizat scor de polo în fața unei formații foarte tinere a lui Flavius Moisă. Octavian Ursu a reușit „dubla” în decurs de două minute (75 și 77) prin două execuții la indigo: șut la colțul lung din 12 metri ușor lateral dreapta. Primul assist i-a aparținut lui C. Rus, iar al doilea lui Melinte. Reușita meciului a venit cu 9 minute înainte de final, când Alex Ioniță a catapultat balonul la colț, în vinclu, de la 25 de metri ușor lateral dreapta. Concluzia partidei avea să o scrie Cipri Rus dintr-un penalty obținut tot de el, după pasa lui Rusu.

S-a terminat 8-0, fără ca Balint să apeleze la câțiva dintre titularii săi: Moldovan, Benga, Albu, Hora, Tescan sau Buhăcianu. Bineînțeles, duminică seara, va fi o cu totul altă mâncare de pește contra celor de la Poli Iași, în cadrul etapei a 4-a a Ligii 1. Sâmbătă, în schimb, Cermeiul are derby arădean în Liga 3-a, tot acasă, cu Pecica.

„A fost un antrenament reușit și le mulțumesc celor de la Cermei că au acceptat invitația noastră pentru a juca acest meci de pregătire. Mă bucur pentru că băieții au înțeles că trebuie să bifăm niște obiective în acest joc. Atitudinea lor a fost una bună, au avut și reușite, în ciuda suprafeței de joc. Am reușit să ne adaptăm bine și consider că a fost un test util“, a declarat la finalul partidei antrenorul Laszlo Balint pentru uta-arad.ro

Formații:

UTA: Balauru (46  Iacob) – Pleașcă, Erico, Melinte, Simo (75 Tomozei) – Ursu, Vulturar (46 Roșu), Klapan (46 Ilie), D. Rusu – Morar (67 C. Rus), Ioniță.

Cermei: Deak – Filip, R. Iuga, Sabău, Pașcu – Salka, Werner – Gruiescu, L. Bodri, Koula – Ciubotariu. Au mai jucat: Stănilă – D. Pop, Mocan, R. Țurcanu, Bulza, Șimăndan

9 comentarii

  1. Băieții din Cermei ,admiratori ai vedetelor de la UTA. !!!! Este o fascinație sa joci cu vedete TV . Nu e dezinteres ci e cum ai da mana cu Florin Piersic !! Iacob la joc ,infirmând zvonuri. Mai nimic despre. minutele lui Klapan. Amicale reușite care promit și ele mult așteptatele doua ,trei victorii . BAFTA. !!!

    0
    0
  2. Bun joc școala, cu plusuri și cu încă nelipsitele minusuri ( echipa este in continuă îmbunătățire a relaților de joc). Clar nu au lipsit entuziasmul și spiritul de echipa. După 8-0 unii ar spune ca totul a fost perfect. Un mare plus a fost conditia fizica, îmbunătățită pe zi ce trece. Toate compartimentele au funcționat bine spre foarte bine. Fotbaliștii care au jucat mai puțin sau deloc până acum, azi, nu au făcut-o rău.
    A lipsit reacția fotbalistului care pierde mingea si care ar trebui sa preseze si sa ajute la deposedare.
    De asemenea încă se transmit pase greșite din lipsa informării și concentrării și nu se atacă la nivel cu prima și a doua bară, la centrările care se trimit la 1-2 m de poartă.
    Felicitări lui Denis Rusu a făcut foarte bine faza de atac cât și cea de apărare, bifând toate minutele.
    Omul meciului, UTA – Voluntari, a dat un exemplu de cum ar trebui sa se întrebuințeze fiecare fotbalist din familia UTA!
    Atât timp cât intrați în teren faceți-o cu DETERMINARE, SACRIFICIU, ATITUDINE DE ÎNVINGĂTOR și cu dorința de a demonstra că meritați să faceți parte din BRANDUL UTA !
    Fotbaliștii sârbi sunt foarte cunoscuți pentru determinare și sacrificiu, iar germanii pentru faptul că nu renunță până nu fluieră arbitrul sfârșitul meciului.
    Fotbalul este sportul rege, jucați-l cu plăcere!
    Am încredere că vom fi surpriza plăcuta a compionatului!
    FORZA UTA !!!

    0
    0
  3. Albu…a fost ( și va fi) exemplul de atitudine și încredere in meciul cu Voluntari și sper ca toți care intră in teren să aibe aceiași atitudine in fiecare meci!
    Nu vă mulțumiți cu puțin, sunteți puternici si puteți invinge orice adversar!
    HAI UTA!

    0
    0
  4. Un simplu meci scoala,foarte bine venit,indiferent ca este cu un Cermei,de asemenea in regasire de lot,joc,reformare….Ti-e si frica in conditiile actuale cu cine intri in contact direct….Una,doua te scot astia pozitivi,Doamne fereste….Nu ne-ar lipsi asa ceva…Nici anumite accidentari nu ar fi dorite,dar cine poate sti ce va urma,la o adica?
    Ma bucura enorm pofta mare de joc,de a marca pana la fluierul final,indiferent cine o face…
    Privesc admirativ pe unii,gen D.Rusu care stie probabil foarte bine ca s-a urcat intr-un tren la clasa I-i,sau mi-as permite,la Bussines Class…Chiar ma incanta acest copil si nu numai de acum…
    Ne trebuie o prima victorie,pentru descatusare,incredere de sine,atat teoretic,cat si practic,psihologic…
    Restul va veni de la sine,speram….

    0
    0
      1. Du-te si le aduna daca stii ca su scapat . Se vede ca nu tu-ai facut treaba cum trebuie daca au scapat . Cat despre comentariul meu …era o parere personala nu cred ca era cazul sa scrii cat si cum ma pricep . Poate ma pricap msi bine ca tine .

        0
        0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button