UTA Arad

Calculele lui Balint pentru campionatul liniștit al UTA-ei: „Fără o medie de cel puțin 1,60/1,70 de puncte pe meci ești în partea doua a clasamentului”





La finalul partidei de la Pitești, ce a consemnat remiza, cea de-a treia la rând a UTA-ei în Liga 1, Laszlo Balint își vedea echipa alunecând deja în zona „roșie”: „Fotbalul te pedepsește când nu reușești să marchezi. Suntem neînvinși, dar la retrogradare!”

Ulterior, rezultatele indirecte i-au ajutat pe arădeni să rămână pe locul 8, exact la mijlocul clasamentului, dar antrenorul „Bătrânei Doamne” își menține raționamentul. „Nu m-am grăbit cu acea declarație, chiar dacă era primul meci al etapei și rezultatele ce au urmat ne-au convenit, ca să zic așa. Când am spus ce-am spus, m-am referit la faptul că, dacă o ținem cu media asta de un punct pe un meci, categoric vom fi la retrogradare. În momentul în care nu ai o medie pe meci de cel puțin 1,60 – 1,70 la sfârșitul campionatului, ești în partea a doua a clasamentului. De aici au plecat toate discuțiile cu băieții în această săptămână. Vrem să bifăm prima victorie, în așa fel încât să avansăm și în clasament. Este adevărat că tot contextul ultimei etape ne-a ajutat să rămânem acolo, la jumătatea clasamentului, dar asta este doar o chestie de moment, pentru că – până la urmă – nu se poate ca în fiecare etapă să beneficiezi de conjunctura rezultatelor. Noi trebuie să fim foarte concentrați pe ceea ce facem noi, ce rezultat obținem noi, în așa fel încât să fim cât mai ei cât mai sus în clasament”, a punctat Laszlo Balint.

Întrebat, dacă are de luat o revanșă în fața lui Daniel Pancu, cel care a învins-o pe UTA în toamna anului trecut din postura de antrenor al Rapidului, Gyuszi Balint a adăugat: „Niciodată nu o să reduc un meci la un duel al meu cu orice antrenor de pe lumea asta. Fotbalul este un sport de echipă, iar eu ca antrenor trebuie să trasez o direcție în ceea ce privește filozofia echipei. Îmi doresc foarte mult să avem o identitate, la fel cum am avut și la nivelul Ligii a 2-a, pentru că eu cred că, cel puțin până la întrerupere, UTA a avut o identitate de joc destul de pregnantă și ne-am pus amprenta în fiecare joc plecând de această filozofie. Suntem pe drumul cel bun și în acest moment, căci au venit foarte mulți jucători noi și, cumva, lucrurile au trebuit reluate. Am parcurs niște pași, băieții s-au integrat bine și asta că sunt fotbaliști cu calitate sportivă dar de caracter. Și, de asemenea, e foarte important că vorbim despre jucători care-și doresc să avem rezultate și un parcurs cât se poate de bun în acest sezon”, a mai precizat „principalul” arădenilor.

Probabil, până la finalul acestui an, Laszlo Balint își va obține și Licența PRO, modulele fiind reluate chiar la începutul acestei săptămâni, la Cluj, după pauza forțată cauzată de epidemia de coronavirus. „În principiu, în decembrie se va finaliza cursul. Și acolo este vom avea parte de un program destul de aglomerat, va trebui să recuperăm foarte mult, dar suntem bucuroși că s-a decis această urgentare, sau – mă rog – accelerarea finalizării cursului de licența PRO. Dar, asta este cumva în subsidiar, este o problemă personală de-a mea pe care o voi rezolva. Importantă este echipa și rezultatele pe care le vom obține de acum încolo”, a adăugat tânărul tehnician, care a luat admiterea din luna august 2019 cu a 11-a medie din totatul de 31 de participanți. Balint a fost notat cu 7,46, la practică și 8,92 la scris pentru o medie de 8.19.









7 comentarii

  1. Sper ca de data asta, baietii sa sparga gheata . Toate meciurile sunt grele in liga1a dar sper inca odata ca UTA de data asta sa reuseasca victoria mult asteptata !!! Si ocaziile care o sa le aiba, baietii sa le transforme in goluri !!! FORTA UTA UTA UTA UTA UTA UTA ARAD, HAI BAIETII !!! V I C T O R I A !!!

    0
    0
  2. Stie Balint ce spune cu calculul sau.Momentan avem o medie de 1,5 puncte / meci.Este insuficient in opinia mea.Preupunand prin absurd ca am termina fiecare meci din sezonul regular la egalitate vom avea 30 de puncte si sunt aproape sigur ca nu am fi intre primele 6 echipe..Dupa injumatatire am ramane cu 15 puncte.Daca si in Play – out am face egal in fiecare meci am avea 15 puncte + 9 puncte = 24 de puncte.Mie greu sa cred ca am evita ultimele 4 locuri cu o zestre de 24 de puncte.
    In concluzie trebuie sa incepem sa castigam meciuri…cat mai multe posibil…e clar ca vor veni si infrangeri,de aceea trebuie sa ne valorificam la maxim ocaziile de gol si sa ne aparam cat mai sigur.

    0
    0
    1. Dupa socotelile mele UTA trebuie sa faca in jur de 18 puncte in acest tur,cu inca aprox. 18 in retur ar avea cam 35-37 de poncte la finalul sezonului normal inainte de play-off si play-out.Foarte mult conteaza in aceasta ecuatie finantarea clubului de catre Primaria si Consiliul Local Arad,pe langa drepturile de la Televiziune si sponsorii contractati pana in acest moment.UTA nu ma i e Uzinele Textile,UTA este un nume propriu a intregului judet Arad ,un nume care acum trebuie sa faca performanta in Liga 1, sa existe o emulatie din partea tuturor aradenilor si a celor care au afaceri in Arad,Primarie,Consiliul Judetean,Primarii din judet,Firme puternice care deruleaza afaceri in Municipiul si Judetul Arad.Toti pentru UTA.
      P.S.Dar sa fie totul transparent, cu Buget de venituri si cheltuieli, cu costuri-salarii,transport,cazare,masa ,prime de joc,etc., plus venituri-abonamente,reclame,marketing,sponsorizari,etc.

      0
      0
    2. Scuze,am gresit, avem 1 punct / meci.Ma gandeam ca vom bate pe Iasi si atunci intr-adevar am avea 6 puncte in 4 meciuri adica o medie de 1,5 puncte / meci.Sper sa se adevereasca duminica seara calculul meu.inca o data mea culpa.

      0
      0
  3. Ai fost mic,ai primit o tricicleta care uneori s-a defectat…Ai mai crescut si ai vrut sa inveti mersul pe 2 roti…poate ca nu ai reusit din prima, nu imediat,dar cu rabdare,s-a renuntat la rotile ajutatoare…Incet,incet ai avut nevoie de o alta bicicleta cu roti mai mari,la care in prima faza nu ajungi cu picioarele jos si ti se parea ca este foarte greu,apoi ridici sezutul,ghidonul….Acum stii mersul pe doua roti si vrei mai mult….BMX,skate park si trambuline,doar ca nu poti singur,doar cu ajutorul familiei…..Uneori mai cazi,te lovesti,refaci exercitiile pana iti ies perfect…
    Asa vad eu UTA noastra,metaforic gandind…

    0
    0
  4. Daca baten Iasul facem 6 puncte din 12 posibile, daci 50%, si ramanem sub ce ar vrea Balint. Daca apararea, in ciuda unor gafe, nu a incasat multe goluri, atacul a ratat ( prea ) mult, la Pitesti am pierdut 2 puncte…aiurea, cu sansa ( daca V Morar marca cu Voluntari),.. mai adaugam puncte. Dar putea fi..si mai rau , la Viitorul, putem pierde, iar Voluntariul a fost gata- gata sa ne bata acasa. Sper ca in perioada de intrerupere Balint a pus la punct pregatirea fizica, aici am stat rau, sub minimul necesar. Mai ramane ca antrenorul sa isi fixeze o formula , la mijloc si in atac, ca automatismele se produc jucind impreuna.Sint unii folositi des,..care nu au dat rezultate. La fel sper sa fi lucrat fazele fixe, aici, in multe meciuri se decid rezultatele. Iasul vine la Arad , dupa 2 zile de drum, nu au cine stie ce echipa,dar au experienta, in prima liga, iar UTA trebuie sa castige. Altceva…va aduce nervozitate sim indoieli.Nu pot gandi decit ca vom castiga

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button