Superliga

Iașiul se compară cu Dinamo înainte de vizita de la Arad! Pancu: „Doar ei și noi în România, UTA – o echipă bine organizată, greu de desfăcut”





UTA și Poli Iași ajung la meciul direct de duminică cu același număr de puncte, dar o linie de clasament total diferită. Arădenii au remize pe linie și, bineînțeles, un golaveraj egal: 2-2, în timp ce moldovenii se pot lăuda cu un succes în actuala stagiune a Ligii 1  (1-0 cu Chindia), după care – însă – au făcut dușurile reci cu FC Botoșani (0-4) și Gaz Metan Mediaș (1-4).

Mai mult, Daniel Pancu recunoaște că nu toți jucătorii săi sunt integrați în echipă și, din acest punct de vedere, compară Iașiul cu titrata echipă bucureșteană, Dinamo. „În primul rând, venim după două înfrângeri rușinoase, umilitoare, dacă ne luăm după scorul afișat pe tabelă la sfârșitul lor. Primul lucru pe care am încercat să-l remediem și sper să fi și reușit până la jocul de duminică este limitarea greșelilor individuale  pentru că ele au fost decisive la ultimul joc. În plus, aș vrea să avem puțin mai multă șansă. Până acum, diferența dintre a câștiga sau a pierde un  meci o fac caracterul sau șansa ori neșansa, lucru ce s-a adeverit la ultimul nostru joc. Băieții au reacționat bine, sunt mulțumit de implicarea lor în antrenamente. E un proces de durată, dar un proces în care trebuie să adunăm și puncte foarte importante pentru moralul nostru. Vorbim și despre un proces de integrare, pe repede înainte, a noilor jucători. Cred că e o situție similară doar cu cea a lui Dinamo în România, care a schimbat antrenorul și foarte mulți jucători. E valabil și la noi și nu este foarte ușor. Sper ca timpul să fie un aliat, să fie unul scurt și chiar începând de duminică să ne bucurăm din nou de o victorie sau de un rezultat pozitiv. În această săptămână, am mai remarcat dorința jucătorilor de a se antrena, de a progresa, dar și suferința lor, pentru că au fost marcați de ultimele două rezultate. ”, a spus tehnicianul teamului din Copou, care în stagiunea trecută a activat ca „principal” și mai apoi președinte al celor de la Rapid.

Pancu a vorbit și despre UTA, pe care o consideră o formație bine organizată. „Întâlnim o echipă nou promovată, care a transferat bine în această pauză. Își mențin politica de a transfera jucători români, de calitate, jucători cu experiență, majoritatea dintre ei evoluând și în străinătate. Și-au menținut și antrenorul, era normal, firesc și au păstrat și același sistem de joc. UTA e o echipă organizată, greu de desfăcut, care joacă foarte bine pe teren propriu, dar sunt și ei văduviți, la fel ca și noi, de prezența suporterilor în tribună”, a adăugat fostul atacant al naționalei.

Față de începutul sezonului, ieșenii nu contează pe stâlpul defensivei, Cosmin Frăsinescu, care a suferit o ruptură microfibrilară și va lipsi cel puțin două-trei săptămâni: „E un jucător de bază, dar avem soluții și sperăm să fim inspirați pentru jocul de duminică”, a mai spus Pancu, care a mai anunțat și absențele mijlocașului Acka și a atacantului de bandă Assuli.

Delegația ieșenilor a plecat de astăzi spre Arad la bordul unui autocar, urmând să se întoarcă în Copou imediat după ultimul fluier al partidei de duminică. „Asta e situația nu sunt zboruri. Am încercat să ne deplasăm cu avionul, e cea mai lungă deplasare a noastră și vom o facem din două. Diseară vom dormi la Cluj, apoi mergem la Arad. Vom avea timp să ne prezentăm bine la ora meciului, mai greu va fi la întoarcere”, a mai afirmat „Pancone”.

„Ne așteaptă o deplasare lungă, pe care o vom face cu autocarul. Nu ne gândim la drumul lung, căci și așa nu mai putem schimba nimic, ci doar la cum vom intra în meci duminică pentru a câștiga. Trebuie să punem în practică ce am antrenat toată săptămâna, cu acest gând trebuie să jucăm. Personal, sunt sută la sută, deși am venit mai târziu și a durat și până am făcut testele. M-am integrat în echipă, suntem prieteni, suntem o familie. Mă bucur că nu avem cazuri de coronavirus, iar asta înseamnă că jucătorii și oamenii de la club sunt responsabili”, a spus și surinamenzul Nicandro Breeveld, care a venit la Iași din Qatar, dar care a mai evoluat în Liga 1 la Astra, Jiul Petroșani, Gaz Metan, Pandurii și FCSB.

 









2 comentarii

  1. Pancone…..noi,UTA-istii iti dorim o debarcare Rapid(a) si de la Iasi,asa doar…ca sa-ti mai treaca figurile si propaganda de care ai(ati) avut parte….Sunt destule echipe de Ligi inferioare care te doresc…
    Nu te prinde pauza dintre tur si retur pe banca Ia Iasi…Cine tine pariul cu mine?…:-))))

    0
    0
  2. Pancule vezi că nu mai ești antrenor la rapid, ieșenii nu prea i-am auzit în tribune nici înainte de pandemie,cam ai noroc va se joacă fără spectatori….

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button