BaschetȘtirile zilei

FCC Baschet Arad și-a aflat adversarele din prima fază a campionatului, sezonul demarează la finalul lunii octombrie cu primele meciuri de Cupă!





Desfășurată luni, în regim de videoconferință, cu prezența a 13 membri ai Consiliului Director, ședinta conducerii Federației Române de Baschet a dat, în sfârșit, o soluție la sistemul competițional 2020-2021.

Liga Națională de baschet feminin, în care vor lua startul și elevele lui Bogdan Bulj, va fi alcătuită din 11 echipe, împărțite în două grupe, anunţă frbaschet.ro. De remarcat ar fi încă din start că CSM Târgoviște, deținătoarea a 12 titluri de campioană națională, nu se află printre participante, problemele sale de ordin financiar obligâbd-o să spună pas.

Conform clasamentului din stagiunea anterioară, echipele au fost împărțite în două grupe: ACS Sepsi SIC, FCC Baschet Arad, CS Universitatea Cluj-Napoca, Phoenix CSU Constanța, CS Rapid București, CSU Rookies Oradea – grupa A; CSM Satu Mare, Olimpia Brașov, ACS KSE Târgu Secuiesc, CSM Alexandria, CS Agronomia -grupa B. Sistemul competițional presupune mai multe faze, iar campionatul se va încheia la sfârșitul lunii aprilie sau începutul lunii mai 2021.

Faza 1: Se joacă în grupe, fiecare cu fiecare, tur-retur, și se face clasamentul; conform Ordinului comun MTS+MS actual, se vor juca turnee de 3-5 etape conform tabelei Berger. În cazul în care calendarul internațional va permite, un turneu va fi în noiembrie iar celălalt, de 5 etape, în decembrie 2020.

Faza 2: Se formează două grupe: primele 3 echipe din fiecare grupă din faza 1 vor forma grupa 1-6, iar celelalte grupa 7-11. Se joacă fiecare cu fiecare, tur/retur, etape dacă se va permite.

Faza 3: În funcție de evoluția pandemiei, se va juca sub forma de play-off sau pe grupe 1-4, 5-8, 9-11 (sistem 2 turnee de 3 zile, tur/retur, sau, mai rapid sistem F4).

FCC Baschet Arad va participa şi în Cupa României, unde a fost cap de serie la tragerea la sorți pentru prima fază. Astfel, „galben-albastrele” au fost repartizate în grupa B, alături de Olimpia CSU Brașov și Phoenix CSU Constanța. Va fi un turneu la care se joacă în sistem fiecare cu fiecare, în perioada 27-29 octombrie. În grupa A sunt repartizate CSM Satu Mare, CS Agronomia București și ACS KSE Târgu Secuiesc.

A şaptea participantă este deținătoarea trofeului, ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, calificată direct în Final 4. Câștigătoarele celor două grupe vor obține calificarea pentru turneul final, alături de o ocupantă a locului doi, care va fi trasă la sorți. Câștigătoarea cupei va fi decisă în februarie sau martie 2021.

FOTO: Ciprian Petcuț (baschetarad.ro – Facebook)









Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button