Știrile zileiUTA Arad

S-a negativat și Isac, Oroian e ultimul fotbalist ce nu se poate întoarce la antrenamentele UTA-ei





Aproximativ de 70 de juniori ai „Bătrânei Doamne” și antrenorii lor, care la finalul acestei săptămâni își încep drumul în sezonul 2020-2021 al Ligii Elitelor, s-au testat în această dimineață pentru coronavirus. Rezultatele lor ar trebui să le aflăm mâine, însă, până atunci, au venit cele ale  celor doi tineri din circuitul primei echipe scoși din circuit de virusul de origine asiatică de mai bine de o lună de zile.

Veștile sunt bune doar pentru Damian Isac, care s-a negativat și, de mâine, își poate relua pregătirea cu restul colegilor sub comanda lui Laszlo Balint și a colaboratorilor săi. În schimb, rezultatul lui Alexandru Oroian e neconcludent și, prin urmare, acesta va mai rămâne în afara grupului cel puțin o săptămână.

Vă reamintim că David Miculescu și-a reluat antrenamentele cu prima echipă de săptămâna trecută și, dacă ar fi să ne luăm după cele declarate de Laszlo Balint luni seara, la emisiunea „Glasul Tribunei”, ar putea fi titular cu Dinamo, pentru ca după câteva minute să fie înlocuit cu un senior. Este evident că Miculescu nu poate duce la un nivel bun nici măcar o repriză după ce nu s-a pregătit specific o lună și jumătate, iar antrenorul arădean ar rămâne pe bancă cu alți juniori pregătiți să intre în cazul în care titularul nu dă randamentul dorit sau se accidentează. Toată această discuție pornește de la probabila înlocuire în primul „11” a lui Moldovan, care a comis câteva erori în meciul cu Poli Iași, cu Iacob sau Balauru.

2 comentarii

  1. Interesanta discutie….E clar ca a fost o pierdere mare carantinarea juniorilor nostri….Miculescu este parca blestemat….
    Oroian este mult peste Tescan,care din pacate vedem ca nu are abecedarul….cu „Lopta”,sare mingea din el,ca si din gard,la preluari,valabil si pentru niste „elefanti” bazati….
    Ma tot intreb din ce cauza lui Rusu,acestui copil, nu i se dau sanse de coordonator…vrajeste mingea,pur si simplu,nici macar nu se uita unde da drumul la pasa…E genial copilul,are tot ce trebuie la acest nivel….Inchid ochii si il compar cu Manaila sau Bogdan Mara….Ultimii decari ai UTA-ei,adevarati….Hmmmm….

    0
    0
  2. Nu vreau să mă dau mare antrenor sau specialist al fenomenului fotbalistic dar vreau să-mi dau si eu cu părerea. UTA nu mai joacă, nici pe jumătate, față de ce juca în sezonul regulat al ligii secunde. E adevărat că, nivelul este altul dar determinarea, dorința de afirmare, răutatea si condiția fizică lasă de dorit. La jucătorii nou veniți, nu se văd aceste calități decât faptul că au o mai bogată experiență decât juniorii. Nu se face presing în jumătatea adversă, pase gresite iar dacă pierd mingea, asteapta ca altii să o recupereze. Parcă o văd, din nou, pe UTA din era dinozaurilor, atunci când jucătorii emblematici ai Arad-ului au fost înlăturați pentru a face loc mult mai „experimentaților fotbalisti”. Din păcate totul a fost un fiasco.
    În ceea ce priveste juniorii, afirm cu certitudine că, Denis Rusu si David Miculescu sunt mult peste, mulți jucători experimentați.
    Deasemenea nu înțeleg de ce un jucător ca Vali Buhăiceanu stă în spatele vârfurilor, când el de fapt s-a consacrat, în sezoanele trecute, prin viteză si reacție explozivă ca vârf împins devenind golgheter in liga a doua.
    După cum am mai afirmat, nu sunt un specialist în domeniu dar îmi pare rău că, Denis Rusu, Oroian, Isac, Miculescu si alti juniori să stea în umbra unor „vedete consacrate” care joacă fotbal doar din interes. Toată admirația si respectul pentru Rombullaku, Tomozei, Denis Rusu, Bustea, Miculescu, Ursu si, hai să zicem Cipri Rus, în rest…

    0
    0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button