Progresul PecicaȘtirile zilei

Pecica face „trei din trei” în condiții speciale! Stupar: „Victorie cu greutate ce va conta în economia clasamentului, remarc munca depusă de întreaga echipă” + FOTO





Chiar și în 15 jucători, fără un al doilea fundaș central de meserie, Progresul Pecica nu a pierdut ocazia să mai adauge trei puncte în clasamentul seriei a VIII-a a Ligii a 3-a. Mijlocașul Sergiu Popa a fost cel care a fost trimis lângă Țugulescu, în linia de fund și s-a descurcat bine. E drept și nou promovata de la Ezeriș a avut problemele sale la acest meci și eșecul nu este deloc surprinzător.

Cu Arsene în tribuna oficială, pe cale să afle exact data la care se va opera la genunchi, iar cu Wild și Moraru în izolare, Dan Stupar a avut puține soluții tactice la dispoziție, dar le-a găsit. Puie s-a cam jucat cu ocaziile în prima repriză, dar Capătă și Bozian au rezolvat meciul în actul secunde. „Este o victorie importantă, cu greutate,  anticipam că nu va fi un meci ușor, la problemele de efectiv pe care le aveam azi. Am fost în mare încurcătură, am fost obligat să joc cu Sergiu Popa ca fundaș central în lipsă de soluții. El este un jucător mai util în linia mediană, dar, până la urmă, importante sunt punctele. În plus, cred că am făcut un joc destul de bun, am încercat să ne creăm ocazii de poartă pe construcție, cu minge scurtă. Sigur, adversarul a venit și s-a apărat foarte aglomerat în jumătatea proprie, drept dovadă nu ne-am creat un număr foarte mare de ocazii, dar este importantă victoria și cele trei puncte. La lotul subțire pe care îl avem, trei victorii din trei meciuri sunt foarte mulțumitoare și vor conta în economia clasamentului”, a spus Dan Stupar la finalul meciului cu Periamul.

Tocmai fiindcă Avântul s-a apărat destul de compact la Pecica, era nevoie să-și intre în rol individualitățile gazdelor. „Într-adevăr, în momentul în care joci împotriva unei echipe care se apără aglomerat, diferența o poate face valoarea individuală și sclipirea unui jucător. Astăzi, au marcat Capătă și Bozian, pe care vreau să-i felicit, dar vreau să scot în evidență efortul și munca depusă de întreaga echipă, victoria este a tuturor. Mai trebuie să subliniez că, deși nu ne-am creat la fel de multe ocazii ca și în celelalte două etape, astăzi am reușit al doilea gol în inferioritate numerică (n.a. Ilan a fost eliminat cu un sfert de oră înainte de final)”, a adăugat antrenorul Progresului, care nu a avut omolog pe banca tehnică a vizitatorilor, antrenorul-delegat, Marius Stănache, fiind diagnosticat cu coronavirus. „Este o situație inedită cu această pandemie, tot ce se petrece în lume, pune probleme și în fotbal e la fel. Într-adevăr, e ciudat ca o echipă să nu aibă pe bancă pe nimeni care să dea indicații, dar trebuie să ne adaptăm la orice situație”, a închieat „Stupi”.

Muscă: „Pecica, echipa mai bună astăzi”

Față de meciul cu Lipova, Periamul i-a recuperat pe Ologu și Muscă, dar i-a pierdut pe Ulmet, Paulevici și Tismonar, dar mai ales pe antrenorul Stănache, aflat în carantină. „Avem probleme de lot încă din prima etapă și săptămână de săptămână mai pierdem jucători. Personal, eu vin după o pauză de trei luni de zile, în care nu am avut deloc activitate sportivă. Colegul Ologu a stat și el o lună jumătate cu o problemă la spate. Ne este greu, ne antrenăm și trecem peste.  Dacă eram tot lotul puteam să facem un rezultat mult mai bun, dar, chiar și așa, să nu uităm că la 0-0 am avut o ocazie mare. Dar, ca să fim corecți, Pecica a fost mai bună astăzi. Obiectivul nostru nu este salvarea e la retrograare, ci să câștigăm cât mai multe meciuri și să facem cât mai multe puncte”, a declarat Marco Muscă, mijlocașul central al celor de la Avântul, cizelat la Academia Hagi.

Până astăzi, fotbalistul a mai evoluat la Viitorul, Săgeata Năvodari, Academica Clinceni, FC Caransebeș și Sportul Snagov, în Liga a 2-a. Până la negativarea lui Stănache, chiar Muscă, ajutat de Cosmin Mânecan, se vor ocupa e pregătirea echipei din Periam.

Poze de la meciul dintre Pecica și Periam (2-0), semnate Sorin Dan Cârstea, aveți AICI

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button