29/10/2020

sportarad

stiri sportive din judetul arad

Iacob s-a întors în poarta „roș-albilor” cu o prestație perfectă: „Succes de moral, dar și de clasament, nu o puteam lăsa pe UTA pe loc retrogradabil”

Unul dintre protagoniștii promovării utiste în Liga 1 a suferit destul de mult în debutul acestui sezon pe bancă sau în tribună. Din rațiuni strategice legate de obligativitatea folosirii celor doi juniori, care nu puteau fi aleși dintre cei care au evoluat în eșalonul secund ca urmare a infectării lor cu COVID, Florin Iacob și-a amânat debutul cu UTA pe scena primului eșalon. Iar prestația sa împotriva celor de la Dinamo, chiar la București, a fost perfectă și a avut destul de lucru, în special în prima repriză, pentru ca spre final să aibă intervenția etapei la șutul deviat al lui Fabbrini.

Recunoscând că inclusiv el a avut crampe musculare spre final, lucru mai puțin obișnuit la portari, „Pensionarul” a fost extrem de satisfăcut de ceea ce reușise în tricoul „roș-alb”. „Ne bucurăm că am spart gheața în această seară în Liga 1. După o absență de 12 ani UTA a câștigat în Liga 1 și ne bucurăm cu toții. Personal, mă bucur că am adus un aport important echipei și sper să o ținem tot așa mai departe. Am rezistat asaltului lui Dinamo, o echipă bună cu jucători de calitate și am ieșit învingători astăzi. E un succes de moral, dar și de clasament. Am vorbit cu băieții înainte de meci și știam că dacă nu învingeam astăzi ajungeam pe loc retrogradabil. Nu ne doream acest lucru, dimpotrivă. Vrem să ajungem cât mai sus pentru că UTA nu e o echipă de subsolul clasamentului. Vom sărbători doar în seara asta, mâine o luăm de la capăt cu pregătirea următorului meci” a declarat goal-keeperul utist, care, bineînțeles, a purtat și banderola de căpitan prin rămânerea lui Cipri Rus pe bancă.

Iar faptul că trecerea lui Iacob pe bancă sau în tribună a fost mai mult o chestiune strategică a confirmat-o și Laszlo Balint, dincolo de cele câteva erori comise de Horațiu Moldovan cu Iașiul. „Odată cu revenirea lui Miculescu, am putut lua în calcul și strategia de a începe meciul cu doi fotbaliști Under în teren și cu senior în poartă. Iacob a demonstrat azi ca este unul din portarii valorosi ai Ligii 1, unul dintre liderii echipei, iar evoluția sa din această seara a dat siguranță și încredere echipei. Însă, acest meci trebuie să fie doar punctul de plecare pentru parcursul său în această stagiune, eu am încredere că poate avea constanță în evoluții. Tot ce are de făcut este să muncească la fel de bine și eficient, pentru că potențialul său este foarte mare”, a punctat tehnicianul principal al arădenilor.

Înainte de a intra pe teren contra „câinilor roșii”, precedentul meci jucat de Iacob în Liga 1 a fost în noiembrie 2015. Atunci apăra poarta Concordiei Chiajna în înfrângerea (0-2) cu CSU Craiova.

FOTO: prosport.ro

5
0
%d blogeri au apreciat: