Știrile zileiUTA Arad

Primăria își justifică tarifele pentru închirierea arenei „Francisc Neuman”, dar nu pomenește nimic despre finanțarea UTA-ei!





Primăria vine să justifice tarifele de închiriere a noului stadion „Francisc Neuman”, de parcă asta ar fi problema ridicată în aceste zile și nu aceea că instutiția de kilometrul zero se gândește doar cum să o jupuiască pe UTA și nu să o finanțeze conform promisiunilor. Nu am spus niciun moment că tarifele de închiriere pentru evenimentele oficiale (meciuri) sunt mari, ci doar că banii cu chiria pentru UTA, care e chiriaș permanent la arena  din Calea Aurel Vlaicu, se adună și suma nu e deloc mică atunci când se trage linia. Pentru că și închirierea spațiilor de la stadion costă, a vestiarelor, magaziilor, plus acea degivrare pe care tot echipa pentru care ea va trebuie să fie funcțională între 15 noiembrie și 15 martie, o costă pe UTA. Iar partenerul ei, Primăria, ar trebui să găsească soluții rapide să o ajute, nu să găsească explicații pentru neputința ei.

Dar vă redăm plăcerea să „sorbiți” comunicatul Primăriei Arad:

”Având în vedere informațiile apărute în spațiul public în legătură cu proiectul de hotărâre privind aprobarea tarifelor pentru exploatarea Stadionului Municipal Arena Francisc Neuman ce va fi supus votului în ședința extraordinară a Consiliului Local al Municipiului Arad din data de 9 octombrie 2020, Primăria Arad face următoarele precizări:

În vederea stabilirii tarifelor de utilizare a Stadionului Municipal în conformitate cu prevederile legii, Primăria Arad, prin serviciul de specialitate, a ținut cont de cheltuielile estimative pe care le presupune întreținerea stadionului. Astfel, s-a ajuns la valoarea de 13.500 lei, tarif pentru închirierea bazei pentru o competiție sportivă, antrenament oficial și meci oficial și include posibilitatea folosirii suprafeței de joc, a două vestiare, a cabinetului medical și a celui antidopping. Rezultă astfel un tarif de 1.928,57 lei/oră pentru închirierea Arenei Francisc Neuman.

În țară, închirierea în condiții similare a Stadionului Ilie Oană din Ploiești ar însemna 17.500 lei, a Stadionului Municipal Târgu Jiu 35.000 lei, la care se adaugă 50 % din valoarea biletelor vândute. Tarife incomparabil mai mari găsim la Cluj Napoca unde Arena Cluj se închiriază pentru evenimente fotbalistice cu 9.000 euro, iar Stadionul Ion Oblemenco, din Craiova, pratică un tarif de 8.200 euro pentru găzduirea unui meci Liga 1”

26 comentarii

  1. Ce tarif domne ? Pai nu rudele familiei Francisc Noiman a zis sa fie bine si parceaua stadionului sa fie sub administrarea Primariei Arad ? Deci automat si fara discutie, UTA. este sub tutela Primariei ,despre ce vorbim ? Stadionul, nu apartine UTA-ei ? Ori UTA. este un club privat condus de Domnul Meszar si probabil ca, deaia nu vor autoritatile pt. ca nu au puterea deplina ? Dar totusi, stadionul este al UTA-ei !!! Incurcata problema !!!

    0
    0
    1. Sunt multe întrebări aici!!
      -De ce nu este si primăria acționar la club?
      – Cine sunt acționarii clubului?
      -Dacă e numai Domnul Meszar,cum e posibil sa nu fie și primaria ?
      Dacă ar fi si primaria cu 50% ,n-ar mai fi club privat !! și ar rezolva problema finanțării!!
      Cine nu vrea ?Domnul Meazar să cede 50%din acțiuni?sau primăria să fie actionar in club .?.

      0
      0
      1. de atitia ani scriem despre UTA si nici acum nu stie toata lumea ca UTA este o asociatie NON PROFIT, cu cativa membri fondatori, deci nu sunt actionari si actiuni, nu se pot vinde parti din club nimanui …

        0
        0
  2. Avem cea mai incompetentă conducere a echipei UTA Arad. Fără sponsori principali UTA va murii încet și sigur .

    0
    0
    1. A, deci tot conducerea e incompetenta pentru ca marioneta lui Falca trage acum in UTA din toate directiile.
      Mai ai frati pe acasa, tot asa isteti sunt?

      0
      0
  3. Peste tot în țara asta se plătesc chirii pt utilizarea stadioanelor! Si la timișoara ripensia și bragadiru plătesc chirie când joacă pe stadionul 1 mai sau dan paltinisan cum îi zice acum!

    0
    0
    1. Una dintre conditiile ca primaria sa primeasca stadionul de la urmasii familiei Neuman, a fost ca UTA sa beneficieze de el, cu alte cuvinte sa beneficieze de o casa iar primaria vine acum si taxeaza UTA?

      0
      0
      1. Ești total pe lîngă subiect Kid ești doar un copil , F Neumann au cedat stadionul municipalității cu acte. Ceea ce spui tu sint doar aberații ,dar e normal la cite dejecții arunci pe site ….ești penibil rău de tot

        0
        0
      2. Cam ai dreptate, urmasul baronului cand a donat primariei a stipulat clar conditia ca pe acel loc nu poate fi decat stadion! Fără să i-au apărarea celor care au castigat alegerile, repet, peste tot se platesc taxe pt folosirea bazelor sportive administrate de primarii sau consilii judetene cum e cazul la tm.

        0
        0
  4. Taxezi alte echipe care vor sa joace pe Francisc Noiman, in cupa Romaniei, Cupa UEFA ,meciuri internationale, amicale , nu taxezi UTA. care a jucat pe acest teren din 1946 , o echipa fanion a Aradului ? Conducerea UTA-ei trebuie obligatoriu sa poarte negocieri cu Primarul in functie si sa rezolve aceasta problema serioasa, primaria Aradului ,cred ca nu sunt asa de rautaciosi sa puna bete in roate UTA-ei !!! Pai daca UTA. nu are cum sa plateasca aceasta taxa in fiecare luna, acest stadion facut cu mult efort dupa 6 ani, oare cine va mai juca pe El ? Poate din joi in paste !!! Sper sa se rezolve !!! FORTA UTA ARAD !!!

    0
    0
  5. După ce a-ți distrus 3 stadioane din Arad aveti nesimțirea să cereți asemenea chirii…mai bine asa,jucam pe Motorul si sa meargă cine Dracu vrea sa joace pe stadion..sa si l bage in fund!! Penibil !! Sa vedem atuncea cine naiba va juca pe stadion..

    0
    0
  6. Mai penibil ca Primaria la faza asta nu cred ca exista. Cum naiba sa platesti chirie pe ceva ce e al tau. Stadionul era al Uta-ei din 1946. Da, probabil clubul nu are bani sa-l intretina si il da Primariei sa-l intretina si sa scoata bani de la diferite alte evenimente ce vor fi pe acest stadion si inchirieri de spatii dar nu il da Primariei ca UTA sa platesca chirie. Rudele Baronului l-au dat Primariei ca sa fie pastrat si ma gandesc ca sa nu taxeze UTA ptr folosirea lui. E o mare magareata ce face Primaria. Si stadionul este facut din banii nostri ai tuturor nu ai primarului cu banii lui de acasa. Cand vor intelege acesti domni ca ei gestioneaza niste bani care sunt ai nostri. Mai, eu am crezut, pe bune ca numai aia rosii au prostii lor dar se pare ca astia galbeni/portocalii tin sa-i intreaca. Cum sa plateasca UTA chirie in casa ei? Cand am auzit asa ceva prima data acum vreo 3-4 luni parca s-a deschis prima data subiectul asta. Da, UTA sa platesca daca foloseste alte baze din Arad cum era Motorul de exemplu sau altele dar Stadionul asta ii al ei. De ce naiba il mai chema Francisc Neuman? Pai aia de la Primarie s-au uitat sa vada cine a fost el? Ce ma intereseaza cum e la Ploiesti sau Craiova. Poate alea la baza cand s-au infintat au fost cluburi muncitoresti ale poporului sau Craiova a fost a Universitatii tot a poporului. UTA a fost infintata de un om privat care avea casa ei stadionul. Ca intre timp vreumurile au fost altele comunistii au luat tot dar in tot Aradul si unul de 3ani stie ca aceasta e casa UTA-ei. Chiar in Primaria aia toti sunt o gramada de nesocotiti? Chiar vor sa ne intarate pe toti si asa vremurile sunt cum sunt acum in pandemie. Lasati-ne macar o bucurie anul asta ce vine, cu UTA noastra!

    0
    0
    1. Astia se chinuie sa intreaca chiar si psd ul in materie de penibil…e foarte greu sincer, dar uite ca e posibil 100%

      0
      0
  7. Oare cat plătește primăria , sau cât ar trebui sa plătească clubului UTA , pt faptul ca e brandul nr. 1 al Aradului ??

    0
    0
  8. ….așa cum plătește Petrolul,Craiova și mulți alții etc….Conducătorii UTA așteaptă doar pomeni ,mergeți și căutați sponsori ,atrageți investitori ,discutați cu oamenii de afaceri din Arad ,ce tot așteptați mură-n gură sau ei așteaptă să vină sponsorii sa le cadă în genunchi ? Un conducător de club trebuie sa fie și un bun manager. Clubul are datorii la bugetul de stat, nu au achitat nici datoriile făcute la stadionul motorul , slabă conducere.

    0
    0
    1. Aradean, esti prost gramada, datori la stat ai tu , papagalule, si investitori au fost atrasi la club nu trebuie tu sa dai indicatii ce sa faca clubul, adu si tu un investitor la club si dupa aia mai spune ceva.

      0
      0
      1. Cînd o să fiu conducător de club asta o sa fac prima dată ,țărâne! Eu daca construiesc o casa prima data îi fac fundația ,la tine e exact invers tu incepi cu acoperișul,nu știu dacă ai creier să pricepi la ce mă refer….

        0
        0
  9. De ce arata fata stadionului ca o baraca muncitoreasca? Eu inteleg ca e facut cu bani locali si putini dar chiar trebuie sa arate ca o ghereta? Un design my futurist se putea face…se vede ca e facut de oameni care habar nu au de nimic…

    0
    0
  10. De cand dl.Meszar a peluat haturile UTA-ei,a avut parte mereu de bete in roate,acum indraznind sa candideze,ceva de neinchipuit,pentru(fata de) clica…Mereu clubul a platit chirii pentru toate activitatile pepinierei,pe Sega,pe ICRTI,pe Motorul,Sanicolau…mereu…Se platesc chirii….Primaria dadea cu o mana si aduna cu alte doua,dublat,triplat…
    Cat despre noul FN,mereu a fost considerat un trofeu….Initial s-a pierdut gradinita,ma rog,ruina ei..interesanta ideea ca vopsita de catre Ass cu multi ani inainte,in rosu si gri,stiind probabil ca va trebui sa se incadreze in peisaj,sa dea bine la ochi….
    Stim cu totii ca urmasii Baro-ur Neuman,au cedat cu titlu GRATUIT stadionul comenduirii,doar pentru UTA si acum astia cer minim 400.000 Euro,pe an…tocmai echipei UTA….Nu conteaza ca ar fi mult sau putin,e vorba de jecmanire,comunicatul primariei fiind mai mult decat ilar…
    Un neam logic,asa cum ar fi elvetienii,ar cere un referendum imediat,dar cine sa o faca pe la noi?
    S-au folosit de brandul UTA,au pozat „en fanfare” si acum dau cu barda….

    0
    0
  11. Sunt un vechi susținător al UTEi anilor 1970,echipa era a fabrici,acum e echipa privata,primăria a facut stadionul avînd titlu de proprietate,nu poate da stadionul gratuit nimănui ca nu permite legea,nici nu poate finanța echipa de fotbal deoarece curtea de conturi nu permite finanțarea,iar primarul este pasibil de pușcărie pentru utilizarea banului public necorespunzător,la fel a pățit și primarul Robul la Timisoara,nu stiu cum e la Voluntari.Cu legile actuale sportul nu are nici o sansa.Hai UTA!

    0
    0
    1. Si restul cluburilor cum primesc banii? Caz concret, CSM Bucuresti care joaca si in cupele europene primeste milioane de euro.

      La UTA nu a cerut nimeni milioane insa trebuia sa spui de la bun inceput ca nu dai nimic, nu se baza nimeni pe banii aia cand se facea bugetul si nici nu se mai tragea la promovare. Nu iti convenea, Primarie, este? Nu iti convenea sa decontezi o alta mediocritate si in sport.

      Penteu cel ce se intituleaza „Aradean”: schimba-ti pseudonimul si nu te mai erija intr-un aparator al urbei pentru ca tu esti orice numai aradean nu.
      De cand sunteti voi la primarie v-ati batut mereu joc de UTA, ati mutilat Aradul cu ineptiile voastre si nu i-ati inteles niciodata spiritul.

      0
      0
      1. Și eu sunt curios cum dau unele primării milioane de euro la cluburi private, mai ales că nu cred că o fac prin proiecte de genul celor de la Arad. Vedem ce vor face următorii primari de la sectorul 1 și de la Primăria capitalei cu finanțarea Rapidului și respectiv a CSM București, primari la care nu prea cred că le place sportul … poate auzim că vechii primari au finanțat ilegal sportul … Actualul primar al Aradului știe că nu a fost votat de suporterii utiști, de aceea nu se stresează … speranța ar putea veni de la viitorii viceprimari, care s-ar putea să fie doi foarte mari suporteri și iubitori ai clubului UTA, și care au primit voturi la consiliul local și de la suporteri utiști … mai e puțin și vedem.

        0
        0
          1. credeam ca nu iti plac articolele … pe desktop nu-ti place cum arata in aprtea de sus? e din cauza titlurilor foarte lungi … incerc sa gasesc o solutie

            0
            0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Back to top button